در نشست مشترک کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار و کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران مطرح شد

احوال ناخوش صنعت دارو و تجهیزات پزشکی

...

 نمایندگان بخش خصوصی در نشست مشترک کمیسیون‌های «اقتصاد سلامت» و «بهبود محیط کسب‌‌وکار و رفع موانع تولید» اتاق بازرگانی تهران، با بررسی شرایط کنونی صنعت دارو و تجهیزات پزشکی از تورم و قیمتگذاری دستوری به عنوان دو دلیل اصلی وضعیت بد و احوال ناخوش این دو صنعت یاد کرده و اعلام کردند که با وجود همه موانع، هم‌چنان چالش‌های صاحبان کسب‌وکار در حوزه اقتصاد سلامت را پیگیری می‌کنند.

بیست‌وچهارمین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران به‌صورت مشترک با سی‌ودومین جلسه کمیسیون بهبود محیط‌ کسب‌وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران برگزار شد و فعالان اقتصادی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، به ارائه چالش‌ها و موانع کسب‌وکارشان پرداختند.

در این جلسه که با هدف هم‌فکری فعالان اقتصادی در بخش‌های گوناگون تشکیل شده بود، نمایندگان بخش خصوصی گرد هم آمدند تا راه‌حلی پیشنهادی برای مشکلاتی که گریبان تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی را گرفته است، ارائه کنند. در این جلسه، محمد عبده‌زاده، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران،‌ گزارشی را از وضعیت تولید و واردات دارو در کشور ارائه کرد که براساس آن، ارزش داروی تامین‌شده کشور نزدیک به 236 هزار میلیارد تومان است و آمارها نشان می‌دهد سالانه ۵۲ میلیارد دارو در کشور مصرف می‌شود.

تورم و قیمت‌گذاری دستوری مهم‌ترین چالش صنعت دارو است

در ابتدای این نشست مشترک، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران عنوان کرد که در حال حاضر ۳۰۳ شرکت تولیدکننده و واردکننده دارو در کشور وجود دارد و ۹۸ درصد داروها در کشور تولید می‌شوند و ۱.۷ درصد از داروها وارداتی هستند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، محمد عبده‌زاده افزود: نکته قابل توجه این است که از نظر عددی ۱۷ درصد از ارزش کل داروی تامین‌شده در کشور مربوط به داروهای وارداتی می‌شود. به طور کل سهم واردات در تامین دارو از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ از ۱.۵ تا ۱.۷ درصد در نوسان بوده است.

او تورم و قیمت‌گذاری دستوری را عامل کاهش تولید در حوزه دارو دانست و تاکید کرد که هزینه‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با دلار آزاد محاسبه می‌شود و با نگاه به آمارهای گمرکی در این زمینه متوجه می‌شویم که با وجود افزایش مصرف دارو و تجهیزات پزشکی، ارزبری زیادی در این حوزه نداشته‌ایم.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳ نسبت سرمایه‌گذاری به فروش یک‌پنجم سال ۱۳۹۹ بوده است و حاشیه سود خالص شرکت‌های تولیدکننده دارو در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال‌های پیش از آن، افت داشته است.

جریان نقدینگی در شرکت‌های دارویی نگران‌کننده است

در ادامه‌ این جلسه، مسئله‌ طولانی‌بودن دوره وصول مطالبات مطرح شد و فعالان حوزه اقتصاد سلامت نسبت به روند کند و افزایش دوره‌ وصول مطالباتشان ابراز نارضایتی کردند. رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در این خصوص توضیح داد که شرکت‌های دارویی به‌خاطر دوره‌های طولانی وصول مطالباتشان با چالش‌ نقدینگی مواجه می‌شوند و این مسئله در زمینه تجهیزات پزشکی هم وجود دارد.

عبده‌زاده تاکید کرد که برای بهبود صنعت داروسازی که حال خوشی ندارد، لازم است سیاست‌های قیمت‌گذاری اصلاح شود. تخصیص ارز به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، تک‌‌نرخی شدن ارز و پرداخت به‌موقع هزینه‌ها از دیگر خواسته‌های فعالان حوزه اقتصاد سلامت بود.

هم‌چنین ابوالفتح صانعی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، نیز با اشاره به قیمت‌گذاری دستوری در زمینه تجهیزات پزشکی، از واقعی‌نبودن تعرفه‌ها و ناترازی در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی گفت. عدم تخصیص ارز به صنعت دارو، یکی دیگر از مشکلات فعالان حوزه اقتصاد سلامت است که در این نشست به آن اشاره شد.

در ادامه فعالان حوزه اقتصاد سلامت، به چالش‌هایی مثل بی‌توجهی به بخش تجهیزات پزشکی و نقش تازه‌ترین دستگاه‌های تجهیزات پزشکی در تشخیص و درمان بیماری‌ها اشاره کردند و مشکلات مربوط به بیمه، دخالت‌ نهادهای دولتی و نبود ساختارهای مناسب در بخش قیمت‌گذاری را معضل فعالان حوزه اقتصاد سلامت دانستند.

رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران، در پایان این جلسه تاکید کرد که برگزاری جلسات مشترک روشی برای شناخت مشکلات و واکاوی و ریشه‌یابی آنهاست.

محمدرضا نجفی‌منش، هم‌چنین اعلام کرد که این کمیسیون برای رفع چالش‌های حوزه اقتصاد سلامت اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?79370

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط