مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران برگزار کرد

رویداد هکاتون هوش مصنوعی در صنعت

...

رویداد هکاتون هوش مصنوعی در صنعت توسط مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و با همکاری گروه کسب‌وکارهای نوین آن و مرکز نوآوری نکسترا برگزار شد. این رویداد 6 ساعته، با حضور 42 شرکت‌کننده، 12 منتور و داور در محل ساختمان شماره 3 اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

ضبط و انتقال مداوم داده‌ها میان دستگاه‌ها و ماشین‌های هوشمند می‌تواند فرصت‌های رشد بسیاری را برای صنایع و بنگاه‌های تجاری گوناگون فراهم ‌آورد. چنین داده‌هایی به صنایع این امکان را می‌دهد تا با استفاده از هوش‌ مصنوعی و تحلیل ‌داده‌ها و پیش‌بینی خطاها، ناکارآمدی‌های موجود در زنجیره تأمین و تولید را بررسی کرده و بلافاصله آنها را برطرف سازند. به این ترتیب با بهبود عملکرد ماشین‌آلات، میزان تولید و در نتیجه درآمد را افزایش خواهند داد. با استفاده از دستگاه‌های متصل به یکدیگر و هوشمند، مشاغل قادر هستند تا مقادیر بیشتری از داده‌ها را با سرعت بالاتری جمع‌آوری و تجزیه‌ و تحلیل کنند. این مسئله می‌تواند توسعه‌پذیری و عملکرد را افزایش ‌دهد و صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ را باعث شود.

مساله‌ای که در این هکاتون در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته شد، بررسی و پیش‌بینی خرابی‌های بلبرینگ‌های تجهیزات صنعتی بود که یکی از مسائل مهم و کلیدی حوزه تعمیرات نگهداری است. این مسئله توسط مدیران فنی گروه صنعتی و معدنی زرین تعریف شد. فرصت شبکه‌سازی صنعت و اکوسیستم نوآوری، آشنایی با تنوع مسائل صنعت و قابلیت‌های فناوری و تجربه به‌کارگیری هوش مصنوعی به عنوان راه حل برای صنعت از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد در نظر گرفته شد.

فرآیند برگزاری رویداد

پس از انتشار فراخوان این رویداد در سایت اتاق بازرگانی تهران، تعداد 131 نفر برای حضور در هکاتون هوش مصنوعی در صنعت ثبت نام کردند که طی غربالگری که صورت گرفت، 32 نفر برای شرکت در این رویداد انتخاب و وارد فرآیند برگزاری شدند.

در اولین گام از این رویداد، خوشامدگویی و شرح کامل فرآیند هکاتون شامل روند اجرایی، تیم‌بندی و نحوه تعامل با منتورها توضیح داده شد. در ادامه، به شرح دقیق مسئله صنعت و اهمیت و ضرورت حل این چالش پرداخته و همچنین، راه‌حل‌های پیشنهادی از منظر فنی و با تکیه بر فناوری‌های هوش مصنوعی ارائه شد.

پس از معارفه شرکت‌کنندگان و تیم‌بندی افراد در قالب 4 تیم 8 نفره، متشکل از مدیران صنعت و متخصصان هوش مصنوعی، به ارائه الگوریتم‌ها و راه‌حل‌های مبتنی بر برنامه نویسی و هوش مصنوعی پرداختند. در تمام این فرایند، افراد از منتورینگ تخصصی صنعت و فنی برخوردار شده و به کمک آن به خروجی مورد نظر دست یافتند. در نهایت خروجی هر تیم در لینک گوگل درایو شخصی‌سازی شده‌ هر تیم بارگذاری شد.

در نهایت، پس از دریافت خروجی، هر تیم نتایج کار خود را به مدت 5 دقیقه در برابر هیات داوران و با حضور منتورهای هکاتون ارائه کردند. در ادامه، داوران به ارزیابی و داوری تیم‌ها پرداختند و امتیاز نهایی هر تیم محاسبه شد. در انتها، بعد از جمع بندی نظرات داوران و امتیازها، تیم برتر انتخاب و مراسم تجلیل از ایشان با ذکر لیست جوایز برگزار شد؛ همچنین در این مراسم، از منتورها و داوران حاضر در رویداد نیز تقدیر و تشکر به عمل آمد.

بر اساس این گزارش، هکاتون رویدادی است که در آن افرادی که در زمینه ساخت و توسعه نرم‌ افزار فعالیت دارند، در کنار هم جمع می‌شوند تا در زمینه ایده‌پروری و توسعه پروژه‌های نرم‌افزاری با یکدیگر همکاری کنند. هدف اصلی از برگزاری این دست رویدادها، ایده‌پروری در تیم‌های استارت‌آپی است؛ تا بتوان ایده‌های تجاری که پتانسیل مناسبی دارند را شناسایی کرد.

هدف هکاتون این است که مشکلات و مسائل را به طور خلاقانه‌ای حل کند؛ به این صورت که شرکت‌کنندگان معمولا گروه‌هایی تشکیل می‌دهند و سپس مشغول حل مسائل می‌شوند، در نهایت نیز راهکارهای مبتنی بر خلاقیت و نوآوری ارائه می‌کنند. همچنین این رویداد فرصت مناسبی را برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌کند تا مهارت‌های جدیدی یاد بگیرند و شبکه‌های ارتباطی و کسب‌وکاری خود را گسترش دهند.

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?78941

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط