رئیس اتاق تهران از جزئیات جلسه فعالان اقتصادی با رئیس جمهور گفت

امید به حل مسئله FATF

...

براساس اعلام آقای رئیس جمهور؛ در خصوص موضوع FATF نامه‌ای از سوی وزیر محترم اقتصاد تهیه شده و آقای رئیس جمهور این نامه را خدمت مقام معظم رهبری برده اند و ایشان هم به مجمع تشخیص مصلحت نظام دستور داده‌اند که موضوع را مجددا بررسی و حل کنند. این‌طور که از صحبت‌های آقای رئیس جمهور به نظر می‌رسید امیدوار بودند که انشالله مسئله FATF حل بشود و از حاضران در جلسه درخواست داشتند که با اعضا مجمع ارتباط و تماس بگیرند تا این مسئله مرتفع شود

بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران صبح امروز برگزار شد. محمود نجفی عرب رئیس اتاق تهران با اشاره به درگذشت حاج علاء میرمحمد صادقی از او به عنوان یکی از کارآفرینان بزرگ و خیر یاد کرد و در ادامه به دیداری که جمعی از اعضا هیات نمایندگان اتاق تهران و ایران با رئیس جمهور داشتند، اشاره کرد و گفت:« در این جلسه درباره سه محور اصلی صحبت شد و دوستان هرکدام در زمان تعیین شده صحبت‌هایشان را مطرح کردند. بجث انرژی و ارز موضوعات اصلی بود که درباره آن‌ها صحبت شد و در نهایت هم، بسته پیشنهادی درباره مشکلات و راهکارها تهیه شده بود که به آقای رئیس جمهور تقدیم شد. علاوه بر این در تاریخ اول دی ماه هم با آقای مهندس اتابک (وزیر صمت) صحبت‌هایی داشتم درباره اثرات ناترازی‌ها بر صنعت و گرفتاری‌هایی که در حوزه‌های اقتصادی وجود دارد و درانتهای جلسه قرار شد ما در نامه‌ای درخواست‌هایی که داریم را ارائه دهیم و آقای وزیرهم بتوانند مطالب را در دولت مطرح کنند.»

او در ادامه با اشاره به سه نامه‌ای که از طرف اتاق تهران به وزیر صمت نوشته شده است، گفت:« این سه نامه درباره بحث ارز، بازار مبادله و اثرات قطع برق و گاز بر صنایع و کسب و کارها بوده و پیشنهادهایی هم در ارتباط با حمایت از کسب و کارها در خصوص موضوعات تامین اجتماعی، بانک و... مانند دوره کرونا ارائه شده است. مثلا درخواست شده که حداقل سه ماه دوره تقدیم اظهارنامه مالیاتی را به تاخیر بیندازند.» نجفی عرب گفت:« طبق گفته آقای اتابک (وزیر صمت) موضوعات و درخواست‌های اتاق تهران از طرف وزارت صمت در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح و تصویب شده و در دستور کار هیات دولت قرار گرفته است. امیدواریم در روزهای آینده دوستان خبرهای خوبی را از دولت بدهند و تسهیلاتی که مورد نظر اتاق است در قالب بسته حمایتی از کسب و کارها به تصویب دولت برسد.»  

رئیس اتاق تهران در ادامه به جزئیات موضوعات مطرح شده در جلسه با پزشکیان پرداخت و گفت:« براساس اعلام آقای رئیس جمهور؛ در خصوص موضوع FATF نامه‌ای از سوی وزیر محترم اقتصاد تهیه شده و آقای رئیس جمهور این نامه را خدمت مقام معظم رهبری برده اند و ایشان هم به مجمع تشخیص مصلحت نظام دستور داده‌اند که موضوع را مجددا بررسی و حل کنند. این‌طور که از صحبت‌های آقای رئیس جمهور به نظر می‌رسید امیدوار بودند که انشالله مسئله FATF حل بشود و از حاضران در جلسه درخواست داشتند که با اعضا مجمع ارتباط و تماس بگیرند تا این مسئله مرتفع شود.»

او در ادامه گفت:« درحال حاضر طرح برای تولید 30 هزار مگاوات در جریان است که 25 هزار مگاوات آن خورشیدی و 5 هزار مگاواتش بادی است. البته کش و قوس‌هایی در این رابطه بین دولت و بخش خصوصی وجود دارد ولی دولت امیدوار است که بخشی از این طرح در تابستان سال آینده به بهره برداری برسد و وارد مدارد شود؛ اگرچه که از آقای علی آبادی (وزیر نیرو) مرتب می‌شنویم که تابستان سختی را خواهیم داشت و این‌ها البته خیلی با هم جور در نمی‌آید.»

نجفی عرب در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت که مسعود پزشکیان رئیس جمهور اصرار دارد در سفرهای سیاسی، فعالان بخش خصوصی و اعضا اتاق‌ها هم همراه هیات باشند، ادامه داد:« هیاتی از سوی دولت به ریاست آقای پزشکیان 26، 27 همبن ماه به تاجیکستان و روسیه سفر می‌کنند که قرار است یک هیات 50 نفر از فعالان اقتصادی هم تیم دولت را همراهی کنند و از اتاق تهران هم ما افرادی را معرفی کرده‌ایم.»

رئیس اتاق تهران گفت که یکی دیگر از دغدغه‌های آقای پزشکیان موضوع قاچاق سوخت است و ادامه داد:« شخص رئیس جمهور به دنبال این است که جلوی 20، 30 میلیون لیتر قاچاق سوختی که وجود دارد را بگیرد و در جلسه تاکید کردند که موانع کسب و کار را برای ما بنویسید تا حتما آن‌ها را برطرف کنیم و باتوجه به این تاکید به نظرم جا دارد تا کمیسیون‌های تخصصی اتاق موانع تولید را به هیات رئیسه ارائه دهند تا در اختیار دفتر ریاست جمهوری قرار گیرد.»

نجفی عرب اجرای پروژه مکران را یکی دیگر از تاکیدات رئیس جمهور عنوان کرد و گفت:«آقای پزشکیان از بخش خصوصی خواستند تا در این حوزه سرمایه گذاری کنند و وارد این میدان شوند و بخشی از امور را در دست بگیرند. البته هم اکنون در اتاق تهران، بخشی از دوستان روی این موضوع کار می‌کنند. خوب است در اتاق تهران کارگروهی برای این موضوع تشکیل دهیم و درجهت توسعه اقتصاد دریا محوراقداماتی انجام دهیم.»

او ادامه داد:« درباره موضوع قیمت گذاری دستوری هم در جلسه با رئیس جمهور بحث شد ولی من دیروز دیدم که آقای عارف معاون اول محترم رئیس جمهور مصاحبه‌ کرده بود که ما به شدت قیمت‌ها را کنترل خواهیم کرد و ماه رمضان و فروردین در پیش است و اجازه نخواهیم داد که قیمت‌ها افزایش پیدا کند. نکته مهم این است که مصاحبه آقای عارف خیلی با بحث‌هایی که در جلسه با آقای رئیس جمهور مطرح در یک مسیر نیست.»

رئیس اتاق تهران همچنین گفت که مسعود پزشکیان رئیس جمهور بر واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی هم تاکید دارد و گفت:« آقای پزشکیان در جلسه اعلام کرد که من از آقای اتابک قول گرفته‌ام تا آخر امسال مسئله خودرو را در کشور حل کند. آقای پزشکیان گفتند که دولت باید از حوزه کسب و کار در دو قالب واگذاری سهام یا مدیریت خارج شود و این می‌تواند فرصت مناسبی برای بخش خصوصی باشد.»

نجفی عرب به مشکلات دارو هم اشاره کرد و گفت که این موضوع در جلسه با رئیس جمهورهم مطرح شد و ادامه داد:« حال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی واقعا خراب است و من در جلسه به آقای پزشکیان هم این موضوع را گفتم و او هم درباره این بخش صحبت کردند و دستوراتی هم به آقای همتی (وزیر اقتصاد) و فرزین ( رئیس کل بانک مرکزی) هم دادند. الان در حدود 34 همت حوزه دارو از بیمه‌ها و بیمارستان‌ها بستانکاراست و این موضوع گردش نقدینگی در صنعت دارو را فلج کرده است. همچنین حدود 20 همت هم شرکت‌ها در حوزه تجهیزات مصرفی بستانکار هستند. یعنی در کل 54 همت بدهی به شرکت‌ها دارند درحالی که در بودجه سال آینده 70 همت برای طرح دارویار در نظر گرفته شده است و این به خوبی نشان می‌دهد که میزان بدهی کنونی چقدر زیاد است. تاجایی که من اطلاع دارم از فرودین امسال تاکنون پرداختی به بیمارستان‌ها صورت نگرفته است و به دنبال آن بیمارستان‌ها هم نمی‌توانند به بخش‌های دیگر پرداختی داشته باشند. موضوع صنعت دارو و تجهیزات پزشکی باتوجه به اینکه اثرات اجتماعی که به دنبال دارد باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.»

رئیس اتاق تهران در بخش پایانی صحبت‌های خود به موضوع تحولات ارزی و سیاست‌های جدید ارزی دولت هم اشاره کرد و گفت:« اجرا و تشکیل بازار توافقی ارز نیاز به یک بسته کامل دارد که از a تا z آن دیده شود. از 29 شهریور 1403 که اجرای طرح شروع شد فاصله ارز نیما با ارز توافقی بازار20 درصد بود که الان 17 درصد شده با بازار البته در بازه‌هایی هم 30 درصد بوده است ولی الان 17 درصد با بازار اختلاف دارد. امیدوایم البته سرنوشت این ارز شبیه ارز نیما نشود.»

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?78782

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام