در دیدار و گفت‌و‌گوی رئیس اتاق تهران و سفیر قزاقستان مطرح شد

فرصت تازه و تاریخی توسعه مناسبات اقتصادی ایران و اوراسیا

...

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران، و اونتالاپ اونالبایف، سفیر قزاقستان در ایران، در اتاق تهران با یکدیگر دیدار و در مورد راه‌های توسعه روابط تجاری بین دو کشور گفت‌وگو کردند. سفیر قزاقستان در این دیدار اعلام کرد به زودی هیاتی تجاری به سرپرستی وزیر بازرگانی قزاقستان به تهران سفر می‌کنند. در حاشیه این دیدار یک تفاهم‌نامه همکاری بین اتاق تهران و اتاق مشترک ایران و قزاقستان به امضا رسید.

در ملاقات سفیر جمهوری قزاقستان و رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تصویب لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجلس شورای اسلامی، از این تصمیم سیاسی به عنوان فرصت ایده‌آل اقتصادی برای آغاز  همکاری‌ گسترده اقتصادی و بازرگانی میان ایران و قزاقستان یاد شد.

در این ملاقات که روز دوشنبه 17 دی ماه در محل اتاق تهران انجام شد، مهدی صادقی نایب‌رئیس، فریدون وردی‌نژاد دبیرکل و حسام‌الدین حلاج معاون بین‌الملل اتاق تهران و هم‌چنین امیر عابدی رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان حضور داشتند. طی این نشست، یک تفاهم‌نامه همکاری نیز میان اتاق تهران و اتاق مشترک ایران و قزاقستان به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی‌عرب در این نشست با اشاره به اینکه حجم مناسبات اقتصادی دو کشور متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست، پذیرش عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را نقطه عطف روابط اقتصادی ایران با کشورهای عضو این منطقه اقتصادی از جمله قزاقستان بیان کرد و یادآور شد که اتاق تهران همان‌گونه که تلاش گسترده‌ای برای تصویب این موافقت‌نامه در مجلس شورای اسلامی صورت داد، آماده است توان این نهاد و بخش‌خصوصی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و قزاقستان به کار گیرد.

وی در همین رابطه، به برگزاری سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا که هفته اول اسفندماه امسال با مشارکت اتاق تهران در نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا می‌شود اشاره کرد و یادآور شد که ظرفیت همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی میان بخش‌خصوصی دو کشور در حوزه‌های فنی و مهندسی، دارو و تجهیزات پزشکی، ماشین‌آلات، صنایع نساجی و غذایی فراهم است و فرصت‌های همکاری در این بخش‌ها باید مورد شناسایی قرار گرفته و با هدایت‌گری مناسب، بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی دو کشور را به همکاری‌های پایدار سوق داد.

نجفی‌عرب سپس به اهمیت پیوند کاری و همکاری‌ها میان اتاق‌ تهران و اتاق‌های متناظر در قزاقستان از جمله، اتاق آلماتی و آستانه اشاره و آمادگی اتاق تهران برای تاسیس اتاق مشترک پایتخت‌های دو کشور را اعلام کرد.

مهدی صادقی، نایب‌رئیس اتاق تهران، نیز در این نشست، با اشاره به اینکه قزاقستان از جمله هشت کشور هدف تعیین شده در برنامه راهبردی اتاق تهران طی دوره دهم فعالیت این اتاق است، تصریح کرد که طبق این برنامه راهبردی، هشت زنجیره ارزش هدف نیز از میان صنایع مختلف فعال در ایران برای توسعه این بخش‌ها با کشورهای هدف تعیین شده است. وی آمادگی اتاق تهران برای همکاری با سفارت جمهوری قزاقستان و مشارکت فعالانه با اتاق‌های بازرگانی و صنایع این کشور در راستای گسترش روابط اقتصادی بخش‌خصوصی دو کشور را اعلام کرد.

فریدون وردی‌نژاد، دبیرکل اتاق تهران، نیز آمادگی اتاق تهران برای ترسیم همکاری‌های مشترک منطقه‌ای و دوجانبه از جمله در پروژه کمربند-راه را اعلام کرد و یادآور شد که اتاق تهران آماده انجام گفت‌و‌گو برای ایجاد روابط همکاری بخش خصوصی دو کشور ایران و قزاقستان به‌ویژه در منطقه خورگوس است.

دبیرکل اتاق تهران همچنین، تصریح کرد که اتاق تهران از روسای اتاق‌های آلماتی و آستانه و هیات‌ تجاری این دو اتاق برای حضور در تهران و ملاقات با نمایندگان بخش‌خصوصی ایران دعوت خواهد کرد.

همچنین، امیر عابدی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، نیز پیشنهاد خواهرخواندگی اتاق تهران و اتاق آستانه را مطرح کرد و با اشاره به لغو روادید 15 روزه میان دو کشور، نظر بخش خصوصی ایران را افزایش این مدت به 30 روز عنوان کرد.

وی همچنین، با اشاره به تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قزاقستان طی مدت باقی‌مانده از سال جاری و نیز برگزاری نمایشگاه و همایش تجارت اوراسیا که هفته نخست اسفند ماه امسال در تهران برپا می‌شود، تصریح کرد که فرصت‌های پیش‌رو می‌تواند نقطه عطف آغاز دور تازه مناسبات اقتصادی دو کشور باشد.

قزاقستان، راه مطمئن برای ورود به بازار چین و روسیه

سفیر جمهوری قزاقستان نیز در این دیدار، توسعه روابط اقتصادی با ایران را یکی از اولویت‌های سیاست خارجی دولت قزاقستان عنوان کرد و با اشاره به اینکه ایران یکی از شرکای مهم تجاری قزاقستان در منطقه است، تصریح کرد که اتاق بازرگانی تهران نقش ویژه‌ای در توسعه و تحکیم روابط اقتصادی دو کشور دارد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، اونتالاپ اونالبایف از سفر یک هیات تجاری قزاقستان به تهران به سرپرستی وزیر بازرگانی این کشور برای شرکت در بیستمین نشست کمیسیون مشترک دو کشور، خبر داد و یادآور شد که در این هیات تجاری، شرکت‌های بزرگ قزاقستان برای انجام مذاکره و گفت‌و‌گوهای تجاری با همتایان ایرانی خود، حضور خواهند داشت.

سفیر جمهوری قزاقستان با اشاره به امضای یک سند همکاری میان دو کشور طی سال 2023 میلادی، تصریح کرد که بندهایی از این سند که نقشه راه همکاری‌های اقتصادی دو کشور است، در حیطه وظایف اتاق‌های بازرگانی دو طرف قرار گرفته و اجرای آن، می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی دو کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه قزاقستان به واسطه دسترسی‌های جغرافیایی و زیرساخت‌های ایجاد شده، مسیر ارتباطی مناسبی برای ورود به بازارهای بزرگ روسیه و چین است، تصریح کرد که دولت این کشور، تسهیلات و ظرفیت‌های مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایجاد کرده‌است.

اونالبایف تصریح کرد که حجم سرمایه‌گذاری مستقیم ایران در قزاقستان طی سال گذشته میلادی، در حدود 3.4 میلیارد دلار بوده که ظرفیت‌ها برای افزایش آن نیز فراهم است. وی در بخش دیگری از سخنانش، بر ضرورت تشکیل شورای مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان تاکید کرد.

 

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?78780

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط