در دیدار گروه دوستی پارلمانی ایران و چین و رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح شد
حاکمیت توسعه روابط تجاری با چین را جدی بگیرد
1403/10/16
127
این مطلب را به اشتراک بگذارید
در نشست مشترک اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و چین و رئیس، دبیرکل و تعدادی از معاونان و مدیران اتاق بازرگانی تهران بر جایگاه ویژه چین به عنوان یکی از شرکای اصلی تجاری کشور و مسیرهای توسعه تجارت خارجی و جذب سرمایه تاکید شد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران و نمایندگان عضو گروه دوستی پارلمان ایران و چین در محل اتاق با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. در این نشست که دبیرکل و جمعی از معاونان و مدیران اتاق تهران نیز حضور داشتند، پیشنهاداتی از سوی بخش خصوصی برای تسهیل تجارت بین دو کشور و توسعه روابط تجاری و همکاریهای مشترک ارائه شد.
روح الله نجابت، میثم ظهوریان، امیرحسین ثابتی، مهدی طغیانی و جلیل میرمحمدی نیز در این دیدار با تاکید بر روابط دوستانه دو کشور و شرایطی که برای توسعه روابط اقتصادی مهیا شده است، عنوان کردند که میتوان از توانمندیهای چین برای گستردهتر کردن روابط تجاری کشور سود برد.
در ابتدای این دیدار رئیس اتاق بازرگانی تهران، بر ضرورت توسعه همکاریهای دوجانبه اتاق تهران به عنوان خانه فعالان بخش خصوصی و مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت تاکید کرد و گفت: به منظور بهبود این همکاریها دفتر نمایندگان مجلس در اتاق تهران راهاندازی شده است تا فعالان اقتصادی برای طرح مشکلات و مسائل خود بتوانند با نمایندگان مجلس، بهویژه نمایندگان استان تهران، دیدار و گفتوگوی مستقیم داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب گفت: در مهر ماه امسال یک هیات تجاری از نمایندگان بخش خصوصی با همراهی پنج تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برای شرکت در مجمع اقتصادی اوراسیا و به منظور گفتوگو و مذاکره برای توسعه روابط تجاری با اعضای این اتحادیه به ارمنستان اعزام کردیم.
نجفیعرب پیگیری و همراهی نمایندگان مجلس با اتاق تهران در مجمع اقتصادی اوراسیا در ارمنستان را بر تصویب توافقنامه تجارت آزاد با این اتحادیه در مجلس موثر خواند و گفت: تصویب این توافقنامه با اتحادیه اوراسیا با رای قاطع نمایندگان مجلس برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی بسیار امیدوارکننده است، چرا که اوراسیا ظرفیت بالایی برای توسعه روابط تجاری کشور ایجاد میکند.
او ادامه داد: همچنین در جریان نمایشگاه واردات چین با همراه دبیرکل و مدیران اتاق تهران سفری به شانگهای و پکن داشتیم و چندین تفاهمنامه با نهادهای متناظر اتاق بازرگانی امضا کردیم و امیدواریم بتوانیم سهم قابل قبولی در تسهیل و توسعه تجارت با چین داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به دیدار اخیر با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، گفت: رئیسجمهور در این دیدار از تاکید مقام معظم رهبری برای از سرگیری بررسی پیوستن به FATF در مجمع تشخیص مصلحت گفتند. از آنجایی که چین یکی از مشکلات خود را در توسعه تجارت با ایران مسائل مربوط به تحریمها و FATF عنوان میکند، اگر این موضوع حل شود میتوان به افزایش تجارت خارجی بین دو کشور بیشتر امیدوار شد.
فریدون وردینژاد، دبیر کل اتاق تهران، نیز در این دیدار ضمن تشریح جزئیات سفر هیات تجاری اتاق تهران به چین و تفاهمنامههایی که در این سفر امضا شد، عنوان کرد: براساس روابط تجاری ایران و چین و نیازهایی که در این کشور وجود دارد، فرصت مناسبی برای توسعه همکاریها وجود دارد، اما این مساله باید از طرف حاکمیت و دولت نیز جدی گرفته شود.
او ادامه داد: در حال حاضر هنوز سفیر ایران در چین مشخص نشده و این موضوع نشانه مثبتی برای چینیها محسوب نمیشود. در حالی است که ما باید به صورت مجزا و با جدیت و تمرکز بسیار بیشتر روی توسعه روابط اقتصادی و تجاری با چین کار کنیم.
به گفته دبیرکل اتاق تهران، با توجه به تحریمهایی که تجارت کشور را تحت تاثیر قرار داده است، بازار چین فرصت بسیار خوبی برای صادرات کالاهای ایرانی محسوب میشود اما به نظر میرسد با تعلل بخشی از فرصت از دست رفته و باید برای بهرهگیری از فرصتهای باقیمانده تلاش بیشتری صورت بگیرد.
فریدون وردینژاد افزود: زمان در حال از دست رفتن است و هر چه جلوتر برویم شرایط سختتر میشود. ما برای توسعه روابط تجاری با چین اتاق بازرگانی تهران فرصتهایی شامل تقویت تجارت استانی، ایجاد سلسله مناسبات تجاری در مناطق ویژه که قوانین بینالمللی در آنها کمتر رعایت میشود و استفاده از اتاق بازرگانی ایرانیان ساکن چین که همکار اتاق بازرگانی تهران در چین هستند، را شناسایی کردهایم.
او در تبیین اهداف اتاق بازرگانی تهران را برای توسعه رابطه تجاری با چین گفت: اتاق بازرگانی تهران در برنامه راهبردی خود 8 کشور هدف و 6 زنجیره ارزش را مشخص کرده که چین یکی از این کشورهاست. ما اهدافی چون توسعه صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه و بهبود روابط دوجانبه از طریق نهادهای مدنی مانند اتاق تهران را برای توسعه و تسهیل روابط تجاری اعضای خود پیگیری میکنیم.
وردینژاد افزود: همکاری بلندمدت بین بخش خصوصی و گروه دوستی پارلمانی ایران و چین از جمله دیپلماسی سیاسی و عمومی میتواند به توسعه روابط تجاری و دو کشور کمک کند.
غلامرضا ملکی، مدیر امور مجلس اتاق تهران نیز در سخنانی با اشاره به تقویت رابطه اتاق تهران با مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد که دفتر نمایندگان مجلس در اتاق آمادگی کامل برای برگزاری نشستها و جلسات تخصصی بین نمایندگان و فعالان بخش خصوصی با هدف شناسایی و احصای مشکلات و ارائه راهحلهای کارشناسی دارد. او افزود: هماکنون نیز برخی نمایندگان به صورت هفتگی جلساتی در اتاق تهران با نمایندگان تشکلها دارند و تلاش میکنند مشکلات موجود در فضای تولید و تجارت کشور را حل کنند.
اتاق بازرگانی باید نقش پررنگی در توسعه روابط تجاری داشته باشد
در ادامه میثم ظهوریان، نایبرئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و چین، طی سخنانی یکی از مشکلات تجارت خارجی کشور را عدم دسترسی به منابع ارزی عنوان کرد و گفت: بهتر است در تجارت خارجی به نحوی عمل کنیم که به جای استفاده از مسیر تجاری کالا و پرداخت از طریق کشورهای ثالث، صادرات و واردات کشور به طور مستقیم از چین انجام شود.
امیرحسین ثابتی، نایبرئیس دوم گروه دوستی پارلمانی ایران و چین، نیز با تاکید بر شراکت راهبردی با چین در مسائل مهم گفت: به این وسیله میتوانیم بخشی از فشارها را کم کنیم. همچنین بخش خصوصی هم باید آمادگی داشته باشد تا در به دولت و وزرا پیشنهادات کارشناسی شده ارائه دهد. نباید انتظار داشته باشیم دولتی که درگیر امور روزمره اداره کشور است، تمام توانش را در این مسیر بگذارد که راهی باز کند.
اعضای گرو دوستی پارلمانی ایران و چین همچنین نسبت به انصراف دولت از حضور در اکسپوی ژاپن ابراز تاسف کرده و اعلام کردند که کشور فرصت خوبی را از دست داد. آنها همچنین اعتقاد داشتند که در این شرایط اتاق بازرگانی باید حضور پررنگی داشته باشد و مجلس نیز در این خصوص میانداری خواهد کرد. آنها همچنین نسبت به پذیرش پیشنهادات و بررسی مشکلات بخش خصوصی در مجلس شورای اسلامی اعلام آمادگی کردند.
نظر خود را بنویسید