در نشست آنلاین اتاق بازرگانی تهران و اتاق بازرگانی دبی مطرح شد
پیشنهادهایی عملیاتی برای توسعه همکاریهای تهران و دبی
1403/09/05
92
این مطلب را به اشتراک بگذارید
در نشست مجازی دبیرکل اتاق بازرگانی تهران و نوابرئیس اتاق بازرگانی دبی که با هدف بررسی راههای توسعه روابط بخش خصوصی دو کشور برگزار شد، پیشنهادهایی عملیاتی مانند پذیرش و ارسال هیاتهای تجاری، تسهیل حضور فعالان اقتصادی دو طرف در نمایشگاههای بینالمللی و اختصاص فضای رایگان و ارائه اطلاعاتی از بنگاههای اقتصادی برتر فعال در تجارت بین دو کشور مطرح شد و مورد استقبال طرفین قرار گرفت.
یک نشست مشترک به صورت آنلاین بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و اتاق بازرگانی دبی، با هدف بررسی فرصتهای مشترک، تقویت روابط تجاری و تدوین نقشهراه همکاریهای استراتژیک برگزار شد.
این نشست، به واسطه اهمیت شراکتهای دوجانبه در تقویت رشد و توسعه اقتصادی و نقش حیاتی همکاریهای پایدار بین جوامع تجاری ایران و امارات به پیشنهاد رئیس اتاق دبی، محمد علی راشد برگزار شد. فریدون وردینژاد، دبیرکل، و حسامالدین حلاج، معاون امور بینالملل اتاق تهران در این نشست مجازی حضور داشتند و با حسن الهاشمی و سالم الشمسی، نوابرئیس بخش روابط بینالملل و بازارهای جهانی اتاق دبی به گفتوگو و تبادلنظر پرداختند.
در ابتدای جلسه، حسن الهاشمی بر اهمیت روابط استراتژیک میان دبی و تهرانتاکید کرد و ساختار جدید اتاق دبی را ابزاری برای تقویت روابط جهانی دانست که مشتمل بر سه بخش مجزا برای تجارت محلی، بینالمللی و اقتصاد دیجیتال است. وی با اشاره به برنامههای توسعهای اتاق دبی تا سال 2030 و ایجاد 50 دفتر بینالمللی، توسعه فعالیتهای دفتر تهران را یکی از بخشهای کلیدی این برنامه خواند.
در ادامه سالم الشمسی نیز، ضمن تاکید بر تعهد اتاق دبی به تقویت روابط با اتاق تهران، همکاری بیشتر در زمینه برگزاری نمایشگاههای تخصصی و تبادل هیاتهای تجاری را از اولویتهای این اتاق ذکر کرد.
در ادامه، دبیرکل اتاق بازرگانی تهران با ارائه توضیحاتی پیرامون فعالیتهای این اتاق، به عنوان قدیمیترین اتاق بازرگانی و باسابقهترین نهاد بخش خصوصی ایران پرداخت و از شبکه گسترده اعضای آن که شامل 41 هزار عضو فعال است و سهم قابلتوجهی در تولید ناخالص داخلی ایران دارد، گفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، فریدون وردینژاد با تاکید بر اهمیت توسعه روابط اقتصادی با دبی به عنوان مهمترین شهر اقتصادی امارات متحده عربی، پیشنهادهای مشخصی همچون برگزاری وبینارهایی با موضوعات مشترک برای فراهمسازی تعاملات تخصصی و تبادل اطلاعات میان شرکتهای ایرانی و اماراتی، مشارکت در نمایشگاههای تخصصی و ایجاد تعامل مستقیم بین تجار دو کشور با تخصیص فضای رایگان در نمایشگاه بینالمللی تهران و ارائه فهرست شرکتهای برتر عضو اتاق تهران و علاقهمند به همکاری با اتاق دبی را ارائه داد.
او همچنین از رئیس اتاق دبی برای سفر به ایران و نیز تبادل هیاتهای تجاری برای بازدیدهای متقابل و آشنایی با ظرفیتهای موجود جهت تقویت روابط تجاری و اقتصادی میان بخشهای خصوصی دو طرف دعوت بهعمل آورد.
بر همین اساس، دو اتاق جهت تدوین برنامه کاری مشترک و یکساله توافق کردند تا ذیل آن، کارگروه مشترک متشکل از نمایندگان دو طرف برای شناسایی صنایع اولویتدار و پیگیری همکاریهای اجرایی تشکیل شود.
در این نشست سازنده که با تاکید بر لزوم توسعه همکاریهای مستمر و تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور برگزار شد، طرفین ابراز امیدواری کردند تا با اجرای توافقهای صورت گرفته و برنامهریزی دقیق، شاهد نتایج ملموس و تقویت تعاملات اقتصادی در آینده نزدیک باشند و با اجرای برنامههای پیشنهادی، روابط تجاری دو کشور وارد فاز جدید از رشد و توسعه شود.
نظر خود را بنویسید