در سومین جلسه کارگروه جهش تولید، کشاورزی دام و طیور ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران مطرح شد
درخواست بازنگری در موضوع حضور پلیس امنیت اقتصادی در گمرکات
1403/08/14
225
این مطلب را به اشتراک بگذارید
هومن حاجیپور، قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران در دومین جلسه کارگروه جهش تولید، کشاورزی دام و طیور ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران با اشاره به حضور پلیس امنیت اقتصادی در گمرکات خواستار بازنگری در این امر شد تا آرامش روانی فعالان اقتصادی دچار خدشه نشود.
سومین جلسه کارگروه جهش تولید، کشاورزی دام و طیور ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران برگزار شد. در این کارگروه مسایل و مشکلات تولیدکنندگان در بخش دام و طیور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه، احمد مینایی معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه این کارگروه ذیل ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران تشکیل شده است، توضیح داد: این کارگروه دارای 22 عضو متشکل از جمعی از روسای دادگستری شهرستانهای استان تهران، مدیران دستگاههای اجرایی و اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران است.
به گفته او، تاکنون دو جلسه این کارگروه در سازمان جهاد کشاورزی استان تهران برگزار شده و ریاست آن بر عهده رئیس دادگستری شهرستان بهارستان است و دبیری آن بر عهده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بوده است.
مینایی با اشاره به اینکه عمده مشکلات تولیدکنندگان دام و طیور به عدم تمدید پروانههای دامداری روستایی و پیرو آن مشکلات عدم دریافت خدمات مورد نیاز واحدهای تولیدی و همچنین مسایل مربوط به صدور خودکار مجوزها باز میگردد، ادامه داد: از سال 1401 که قرار شد پروانهها به صورت سامانهای صادر شود. اما با توجه به اینکه حریم واحدها رعایت نشده امکان صدور پروانه بهداشتی برای واحدها مسیر نشد و به همین دلیل پروانه نظام مهندسی که وابسته به پروانه بهداشتی بود هم امکان صدور نداشت. این امر باعث شد دامدارها در خصوص دریافت خدماتی مثل سوخت و برق دچار مشکل شوند که خوشبختانه طی مکاتباتی با کارگروه ماده 18 وزارت جهاد، مشکلات مطرح و برطرف شد.
او افزود: سال گذشته نیز در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که در شهرستان پیشوا تشکیل شد با مقرر شد کلیه دستگاههای خدماترسانی به مدت یکسال این خدمات را به واحدهای دامداری که دارای نامه تاییدیه از جهاد کشاورزی هستند ارائه دهند تا مشکلات پروانهها برطرف شود. متاسفانه مدت اعتبار این مصوبه در سوم دیماه سال جاری به پایان خواهد رسید. از این رو، درخواست ما این است که در این کارگروه مصوب شود که دستگاههای خدماترسان به مدت شش ماه دیگر این خدمات را ارائه دهند تا مصوبه هیات دولت در این زمینه ابلاغ شود.
ضرورت پرداختن به پدافند غیرعامل
در ادامه این جلسه رحیم علیشپور، رئیس کارگروه جهش تولید کشاورزی، دام و طیور، با اشاره به فلسفه شکلگیری این کارگروهها گفت: ما با این روحیه دور هم جمع شدهایم که حتماً مشکلات حل شود و انتظار این است که سازمانها و دستگاههای اجرایی نیز با روحیه حل مسئله واحدها در این جلسه حضور داشته باشند تا پس از همفکری، راهکارهایی برای حل این مسایل اندیشیده شود.
او به فرا رسیدن روز ملی پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد پرداختن به موضوعاتی که ایجاد هجمه میکند و چارهاندیشی درباره مسایلی که ممکن است دستمایه فشار یا ایجاد نیاز به بیگانگان شود، مصداق پدافند غیرعامل است و رسیدگی به آنها موجب رفع وابستگی و دستیابی به استقلال میشود.
علیشپور با تاکید بر اینکه تمام ادارات و سازمانهای حوزه کشاورزی باید در مسیر ارتقا بخش کشاورزی گام بردارند، ادامه داد: این موضوع، خود مصداق موفقیت در یک حوزه از پدافند غیرعامل است.
شأن حضور پلیس امنیت، بعد از خروج کالا از گمرک چیست؟
سپس هومن حاجیپور ، قائم مقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، نیز با اشاره به جلسه اخیری که در اتاق تهران با حضور فرود عسگری، معاون گمرک و سایر معاونان این نهاد برگزار شده است، گفت که مقرر شده است، جلسات مشترکی با حضور مدیران و معاونان گمرکی به منظور حلوفصل مسائل گمرکی فعالان اقتصادی داشته باشیم.
حاجیپور در ادامه به حضور پلیس امنیت اقتصادی در گمرکات با هدف جلوگیری از فسادهای اقتصادی و قاچاق اشاره کرد و گفت که این اقدام، اگرچه به لحاظ نظارت و ایجاد امنیت، اقدام پسندیدهای محسوب میشود اما گزارشهایی که اخیرا از سوی فعالان اقتصادی به دست ما رسیده، حاکی از آن است که متاسفانه حضور پلیس امنیت در گمرکات، از بعد آرامش خارج شده و تبدیل به مزاحمت شده است.
او افزود: اگر گمرک به عنوان یک دستگاه اجرایی و حاکمیتی به درستی به ایفای وظایف خود میپردازد، شأن حضور پلیس امنیت آن هم بعد از خروج از گمرک چیست؟ جایی که کالاها با اسناد و مدارک ترخیص شدهاند. لذا این موضوع نیاز به بازنگری داشته و مستلزم ایناست که تدبیری در این خصوص اندیشیده شود تا آرامش روانی فعالان اقتصادی خدشهدار نشود.
در ادامه جلسه تولیدکنندگان و دامداران به ارائه مسائل و مشکلات خود با حضور مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط پرداختند و مصوباتی در راستای حل مشکلات واحدهای تولیدی صادر شد.
نظر خود را بنویسید