رئیس اتاق بازرگانی تهران و رئیس اتاق بازرگانی و صنعت ارمنستان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

توافق برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک صنعتی

...

رئیس، دبیرکل و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که برای حضور در مجمع اقتصادی اوراسیا به ارمنستان سفر کرده‌اند، در دیدار با رئیس و مدیران اتاق بازرگانی و صنایع ارمنستان ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های دوجانبه از جمله ایجاد شهرک صنعتی مشترک در خاک ارمنستان، یک تفاهم‌نامه همکاری به امضا رساندند.

در ملاقات رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با رئیس اتاق بازرگانی و صنعت ارمنستان یک تفاهم‌نامه همکاری بین این دو نهاد بخش خصوصی به امضا رسید. در این جلسه دو طرف ضمن اشاره به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی، درباره تاسیس یک شهرک صنعتی مشترک در ارمنستان به تفاهم رسیدند. 

رئیس اتاق ارمنستان در ابتدای این جلسه با اشاره به افتتاح مرکز تجاری ایران در ارمنستان عنوان کرد که این اقدام برای آینده روابط تجاری بین دو کشور بسیار موثر خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، مارتین سرگیسیان در ادامه به سابقه طولانی روابط ارمنستان و ایران اشاره کرد و گفت که نمایندگان اتاق ارمنستان در سال‌های گذشته چندین بار به ایران سفر کرده‌اند.

او از تمایل فعالان اقتصادی ارمنستان به ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی سخن گفت و افزود: حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال میلادی گذشته به 700 میلیون دلار رسید و چنانچه همکاری‌های مشترکی آغاز شود، حجم مبادلات افزایش خواهد یافت.

رئیس اتاق بازرگانی و صنعت ارمنستان با تاکید بر اینکه همکاری با ایران از اهمیت بالایی نزد ارمنستان برخوردار است، گفت: ما با ایران در منطقه آزاد کیش همکاری‌هایی را آغاز کرده‌ایم و پیشنهادی برای توسعه این همکاری‌ها داریم؛ با توجه به اینکه مرکز تجاری ایران در ارمنستان برای عرضه محصولات نهایی است، پیشنهاد ما این است که یک شهرک صنعتی مشترک در شهر مرزی آرارات تاسیس شود. زمین این شهر به وسعت 30 هکتار نیز موجود است و می‌توان با تاسیس این شهرک و واردات تکنولوژی از ایران، محصول نهایی تولید و آن را به بازارهای منطقه صادر کنیم.

رئیس اتاق تهران نیز در این دیدار به سابقه دیرینه روابط ایران و ارمنستان اشاره کرد و فرصتی که در سایه برگزاری اجلاس اوراسیا ایجاد شد را مغتنم برشمرد و گفت: روابط تجاری ایران و ارمنستان در سال گذشته وارد کانال 700 میلیون دلار شد و روسای‌جمهور ایران و ارمنستان هم دستیابی به تجارت 3 میلیارد دلاری بین دو کشور را هدف‌گذاری کرده‌اند. رسیدن به این هدف می‌تواند از طریق پنجره فرصت توافق اوراسیا و پیمان شانگهای انجام شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب نیز با استقبال از این پیشنهاد عنوان کرد که اتاق تهران نیز چندین بار این پیشنهاد را به عنوان یک راه توسعه مراودات تجاری به دولت پیشنهاد داده است. او گفت: تاسیس شهرک صنعتی مشترک در خاک ارمنستان با هدف صادرات محصول نیمه‌ساخته و تکمیل و صادرات مجدد آن به کشورهای اوراسیا و ایجاد یک منطقه آزاد اقتصادی مشترک در سرزمین ارمنستان با مشارکت فعالان بخش خصوصی، به منظور استفاده از ظرفیت ارمنستان در صادرات کالا و خدمات به کشورهای عضو اوراسیا پیشنهادی است که اتاق تهران پیگیر آن است. البته منطقه آزاد ارس در مرز دو کشور وجود دارد اما مسیر مناسبی برای انتقال کالا میان ایران و ارمنستان نیست و پایانه نوردوز نیز از زیرساخت‌های کافی بهره‌مند نشده و دولت تصمیم دارد هر دوی این نقاط را اصلاح کرده و توسعه دهد.

او ضمن اشاره به برنامه‌های مدون ایران برای تقویت پایانه مرزی گفت: پتانسیل‌های بالایی برای توسعه روابط و همچنین سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه گردشکری، گردشگری سلامت، خدمات فنی و مهندسی، حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی و همچنین صنایع غذایی وجود دارد.

رئیس اتاق تهران در ادامه ابراز امیدواری کرد که با امضای تفاهم‌نامه فیمابین اتاق تهران و اتاق ارمنستان، عواید آن به فعالان اقتصادی دو کشور برسد.

بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران، نیز طی سخنانی با اشاره اینکه اتاق تهران، 60 درصد فعالان عضو اتاق بازرگانی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: امیدوارم این تفاهم‌نامه که به امضا ‌می‌رسد، فصل تازه‌ای از همکاری‌های جدی دو اتاق آغاز شود.

او ظرفیت‌های متنوع ایران در تولید کالاهای مصرفی را مورد اشاره قرار داد و گفت که این ظرفیت ‌می‌تواند برای صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا مورد استفاده قرار گیرد. در عین حال، موضوع تولید مشترک ‌می‌تواند اولین هدف برنامه‌ریزی شده برای توسعه تجارت میان دو کشور باشد. بر این اساس شایسته است که از ظرفیت اتاق مشترک ایران و ارمنستان نیز برای برقراری روابط دائم میان دو کشور استفاده شود. ایجاد دفتر اتاق بازرگانی تهران در ایروان و دفتر اتاق ایروان در تهران نیز قابل پیگیری است. به این ترتیب ‌می‌توان صرف نظر از سقف هدفگذاری شده برای مناسبات اقتصادی دو کشور، تجارت ایران و ارمنستان را توسعه داد.

عشقی افزود: نگاه ما به افزایش صادرات مبتنی بر کاهش ناترازی تجاری دو کشور است. بنابراین آماده‌ایم مدل همکاری مشترک را برای رفع ناترازی تنظیم کنیم.

مشکلات تجارت بین دو کشور چیست؟

هرویک یاریجانیان، رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان، هم به چند چالش در تجارت ایران و ارمنستان اشاره کرد که نبود سیستم پست میان دو کشور، بالابودن هزینه‌های فرودگاهی ارمنستان از جمله مواردی بود که به گفته او منجر به کندی مبادلات ‌می‌شود.

او همچنین خواستار برقراری استثنائاتی برای کالاهای ایرانی در اعمال محدودیت بر واردات کالا شد و پیشنهاد کرد که اتاق‌های مشترک دو کشور کالاهایی با برند مشترک تولید کرده و آن را به دیگر کشورها صادر کنند. او با اشاره به نفوذ ارمنستان در بازارهای حوزه CIS گفت: دو کشور دارای ظرفیت‌هایی در تولید کالا هستند و به جای صرف هزینه به صورت جداگانه ‌می‌توانند به صورت مشترک در نمایشگاه‌ها شرکت کنند.

پیشنهاد همکاری در حوزه صنایع برق، پوشاک و حمل‌ونقل

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، هم با اشاره به ظرفیت‌های فدراسیون انرژی ایران پیشنهاداتی برای همکاری‌های مشترک مطرح کرد که ایجاد پلتفرم صنعتی در حوزه کابل‌سازی، تابلوسازی، کنتورهای هوشمند آب، برق و گاز و تجهیزات ضد انفجار از جمله این پیشنهادات بود. او افزود برای تحقق چنین همکاری‌هایی لازم است در بازار ارمنستان جذابیت‌هایی همچون مشوق‌های مالیاتی ایجاد شود

امین مقدم، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، هم با اشاره به اینکه یکی از نقاط قوت ایران، صنعت نساجی و صنعت پوشاک است، گفت: ما ‌می‌توانیم در حوزه الیاف مصنوعی و طبیعی و همچنین تولید پارچه‌های خام موکت و لباس کار همکاری داشته باشیم. در عین حال، در بخش‌هایی چون نانوتکنولوژی نیز آمادگی همکاری داریم.

پیمان سنندجی، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق تهران، با اشاره به موقعیت ایران در کریدور شمال- جنوب و فضایی که ‌می‌تواند برای ترانزیت کالا به حوزه اوراسیا ایجاد کند، پیشنهاد تاسیس خودروسازی مشترک را مطرح کرد و گفت: ناوگان ایران اعم از اتوبوس، مینی‌بوس و کامیون نیازمند نوسازی است و ما ‌می‌توانیم در این زمینه از ظرفیت‌های ارمنستان بهره‌برداری کنیم.

در ادامه مدیران اتاق ارمنستان نیز به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند که تولید مشترک محصولات کشاورزی بریا صادرات به کشورهای ثالث، درخواست تعیین اولویت‌های ایران برای واردات کالا از ارمنستان، اعلام آمادگی برای همکاری در حوزه گردشگری سلامت از جمله این موارد بود.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?78405

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط