هجدهمین جلسه کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران برگزار شد
تدوین ساختار کارگروه تعیین ضوابط طراحی شهرهای ساحلی جدید
1403/07/07
81
این مطلب را به اشتراک بگذارید
اعضای کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران در ادامه هماندیشی برای مشارکت بخشخصوصی در ساخت شهرهای ساحلی به بررسی ساختار پیشنهادی کارگروه تدوین ضوابط و روند طراحی شهرهای ساحلی جدید و شهرکهای صنعتی در استانهای جنوبی پرداختند و حالا قرار است با دریافت سایر ذینفعان در مورد این ساختار، آن را به متولیان این حوزه ارائه کنند.
در هجدهمین جلسه کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران علاوه بر طرح پیشنهاداتی در موردضوابط طراحی شهرهای جدید و شهرکهای ساحلی، مباحثی در مورد انتخابات نظام مهندسی و تقویت نظارت در حوزه ساخت و ساز و مدیریت پسماندهای ساختمانی نیز مطرح شد.
ایرج رهبر، رئیس این کمیسیون در ابتدای این جلسه با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر انتصاب علی عبدالعلیزاده به سمت معاونت توسعه و حکمرانی دریا از ضرورت برگزاری جلسات مشترک با ایشان و طرح نظرات بخش خصوصی در خصوص توسعه دریامحور سخن گفت.
او همچنین به وضعیت قانون نظام مهندسی در مجلس اشاره کرد و گفت: قانون نظام مهندسی مدتهاست که در مجلس در انتظار تصویب است و اکنون که بررسی آن بار دیگر به جریان افتاده، باید نقطه نظرات خود را بیان کرده و تلاش کنیم که نظرات بخش خصوصی در قانون اعمال شود.
رهبر سپس گفت که به دنبال مکاتبه کمیسیون با شهرداری تهران درباره ضرورت ارائه انشعابات قبل از صدور پایانکار ساختمانها، شهرداری اعلام کرده است که ارائه این خدمت با دریافت تعهداتی از پیمانکار یا مالک امکانپذیر است و در این صورت، ارائه انشعابات به بعد از صدور پایان کار موکول نشده و بهرهبرداری از ساختمان عقب نمیافتد.
در ادامه این جلسه سهیل آلرسول، عضو این کمیسیون، به ضرورت برگزاری جلسهای مشترک با علی عبدالعلیزاده در کسوت معاون توسعه و حکمرانی دریا اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییر رئیس سازمان برنامه و بودجه، لازم است برای عضویت بخش خصوصی در شورای عالی فنی با این نهاد مکاتبه صورت گیرد.
او همچنین از برگزاری انتخابات نظام مهندسی سخن گفت و بر لزوم مشارکت تشکلهای اصیل در این انتخابات تاکید کرد.
معرفی مصالح، تجهیزات و فناوریهای دانشبنیان در حوزه ساختمان
مریم دشتی زند، دبیر دبیرخانه صنعتیسازی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در ادامه این جلسه توضیح داد که برای ترویج و معرفی ظرفیتهای سیستمهای صنعتیسازی تولید پیشساخته مسکن، همچنین معرفی مصالح، تجهیزات و فناوریهای دانشبنیان ساختمانی کشور، نخستین ساختمان الگویی دانشبنیان با مشارکت مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی و ستاد ویژه فناوریهای نانو ومیکرو معاونت علمی، تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری و با استفاده از ظرفیت شرکتهای تولیدکننده داخلی احداث میشود.
او توضیح داد: بر این اساس، فراخوان شناسایی تولیدکنندگان محصولات ساختمانی جهت مشارکت در احداث نخستین ساختمان الگویی دانشبنیان از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منتشر شده است که این فراخوان در سایت مرکز تحقیقات در دسترس بوده و فعالان این صنعت میتوانند در پیشبرد این پروژه مشارکت کنند.
ضرورت واقعیسازی دستمزدها در حوزه نظام مهندسی
در ادامه این جلسه، محسن بهرامی ارض اقدس، عضو کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران هم ضرورت واقعیسازی نظام دستمزدها در حوزه مهندسی ساختمان را مورد تاکید قرار داد و گفت: شکایتهای متعددی از برخی رفتارهای ناصواب در حوزه نظارت و مهندسی ساختوسازها به شورای رقابت منعکس میشود که شاید بخشی از آن ناشی از دستمزدهای غیرعادلانه در این بخش باشد. از این رو شاید لازم باشد این کمیسیون و اتاق تهران، موضوع واقعیسازی دستمزدها در این حوزه را دنبال کند.
او همچنین با اشاره به عوارض قراردادهای تحمیلی و یکجانبه دستگاهها در حوزه پیمانکاری گفت که این موضوع نیز از موضوعاتی است که اتاق تهران باید به آن ورود کرده و تبعات این نوع قراردادها را احصا کند. بهرامی ارض اقدس، در ادامه بر تقویت حوزه نظارت و ساماندهی پسماند و نخاله های ساختمانی نیز تاکید کرد.
جعفر قرائتی ستوده، نایبرئیس این کمیسیون هم راهکارهایی در رابطه با مدیریت پسماندهای ساختمانی ارائه کرد که استفاده از مصالح مرغوب و افزایش عمر مفید ساختمانها به حدود 100سال از جمله این راهکارها بود.
در ادامه سایر حاضران نیز نظرات و دیدگاه های خود را مطرح کردند که تلاش برای افزایش مشارکت در انتخابات سازمان نظام مهندسی و بهرهگیری از تجربه سایر کشورها در مدیریت پسماند ساختمانی از جمله این نظرات بود.
فاطمه تقوی عضو سازمان نظام مهندسی هم با اشاره به اینکه ساختمانسازی همچنان به شیوه سنتی صورت میگیرد و ضوابط تدوین شده با واقعیت های این حوزه تطابق ندارد، به برخی مشکلات و کاستیها در این صنعت اشاره کرد که نبود نظارت جدی بر فرآیند ساخت و کمبود دانش فنی و فاصله زیاد طراحی تا ساخت از جمله این مسایل بود.
در ادامه این جلسه فهیمه یاری که به نمایندگی از مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی در این جلسه حضور یافته بود، ساختار پیشنهادی کارگروه تدوین ضوابط و روند طراحی شهرهای ساحلی جدید و شهرکهای صنعتی در چهار استان جنوبی را ارائه کرد. او سپس تامین زمین و موقعیت، آماده سازی اراضی، طراحی و ساخت شهرک مسکونی جدید و ساحلی، تامین خدمات روبنایی و تسهیلات شهرک مسکونی و بهرهبرداری و پایش طرح را به عنوان گامهای عملیاتی ایجاد شهرهای جدید و شهرکهای ساحلی برشمرد و سپس اقدامات مورد نیاز در هر مرحله را تشریح کرد. در ادامه، مقرر شد سایر اعضای کمیسیون نیز نقطه نظرات خود را در مورد این ساختار اعلام کنند تا پس از جمعبندی به نهادهای ذیربط پیشنهاد شود.
نظر خود را بنویسید