در همایش تجاری ایران و سریلانکا مطرح شد

ضرورت ایجاد پرواز مستقیم و لغو روادید برای توسعه همکاری ها

...

در هفته پر رفت و آمد حضور هیات های تجاری از کشورهایی چون پاکستان، ترکیه، چین و کوبا در اتاق تهران، وزیر کشاورزی سریلانکا نیز در راس هیاتی در اتاق تهران حضور یافت و دو طرف ضمن گفت و گو درباره زمینه‌های بالقوه همکاری، تشکیل کمیته یا اتاق مشترک برای ارتباطات مستمر را خواستار شدند.

اتاق تهران در ادامه برگزاری رویدادهای تجاری همزمان با نمایشگاه اکسپو، میزبان هیاتی از سریلانکا به سرپرستی وزیر کشاورزی این کشور بود. در همایشی که به مناسبت حضور این هیات در اتاق تهران برگزار شد، تعیین استراتژی بلندمدت برای همکاری میان دو کشور مورد تاکید قرار گرفت. 

 در ابتدای این گردهمایی، حسام الدین حلاج، معاون امور بین الملل اتاق تهران با اشاره به اینکه اتاق تهران همزمان با برگزاری رویداد اکسپو میزبان هیات هایی از کشورهای مختلف بوده است، گفت که برگزاری این رویدادها به منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و فرصت های همکاری و نیز گفت وگوی مستقیم فعالان اقتصادی برنامه‌ریزی شده است.

او با بیان اینکه حضور وزیر کشاورزی سریلانکا در ایران نشان دهنده تمایل این کشور به توسعه ارتباطات است، گفت که برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور به تجار و گردشگران کمک بسیاری می‌کند. در عین حال لغو روادید میان دو کشور نیز برای افزایش همکاری‌ها میان بازرگانان راهگشا خواهد بود.

ضرورت ایجاد کمیته مشترک میان تجار ایران و سریلانکا

عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز با اشاره به اینکه سریلانکا یکی از تامین کنندگان بزرگ چای ایران محسوب می‌شود، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش منجر به تعمیم همکاری‌ها به سایر حوزه ها شود.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه قدمت اتاق تهران به بیش از 100 سال می رسد، توضیح داد که این نهاد با 30 هزار عضو فعال به عنوان مهمترین اتاق استانی کشور فعالیت می‌کند و حدود 40 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور نیز به این استان اختصاص دارد.

اشرفی اصفهانی به سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به سریلانکا و افتتاح طرح بزرگ برق‌آبی اشاره کرد و گفت که این پروژه نمونه خدمات ایران به سریلانکا بوده و ارزش آن به 514 میلیون دلار می‌رسد.

 او همچنین با اشاره به اقلام مبادله شده میان ایران و سریلانکا گفت: ما آمادگی داریم در زمینه صادرات سوخت، محصولات خوراکی و آشامیدنی، محصولات لبنی، دارو و تجهزات پزشکی نیز با این کشور همکاری کنیم. در عین حال امکان همکاری در حوزه تحقیق و توسعه، خدمات فنی و مهندسی و IT و کشت گلخانه ای با محوریت اتاق تهران نیز وجود دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران در ادامه، درخواست ایجاد یک کمیته اقتصادی و تجاری در زمینه های مختلف را مطرح کرد.

ضرورت تعیین استراتژی بلندمدت برای همکاری سریلانکا و ایران

در ادامه این جلسه، ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا طی سخنانی به ضرورت تعیین یک استراتژی بلندمدت برای همکاری اشاره کرد و گفت: در طول سال های گذشته، ایران یکی از شرکای مهم سریلانکا بوده و به طور پایدار کالاهای مورد نیاز ما را تامین کرده است.

او افزود: این همکاری ها باید زمینه های بیشتری را در بربگیرد و برای مردم دو کشور منافعی را ایجاد کند. از جمله اینکه ایران یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در جهان بوده و محصولات کشاورزی در سریلانکا نیز از تنوع بالایی برخوردار است. بنابراین فرصت های بسیاری برای همکاری وجود دارد.

آماراویرا همچنین از ضرورت همکاری در بخش‌های فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی، دامداری، حمل و نقل و گردشگری نیز سخن گفت و در ادامه از تجار ایرانی برای بازدید و آشنایی با پتانسیل های این کشور دعوت کرد.

در ادامه، هادی طالبیان، مدیرکل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران در اظهاراتی به اهمیت برگزاری این نشست ها اشاره کرد و به زمینه های بالقوه همکاری میان ایران و سریلانکا پرداخت.

او با دفاع از شکل‌گیری کمیته مشترک برای برقراری هماهنگی‌های بیشتر ، فعال سازی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و سریلانکا، همکاری در بخش هوشمندسازی گلخانه ها و مکانیزه کردن کشاورزی را پیشنهاد کرد و گفت:  با توجه به احصای نیازهای این کشور، صادرات خرما، گوجه فرنگی، شیلات و خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا دارای مزیت خواهد بود.

پس از بیان این نقطه نظرات، دقایقی از جلسه نیز به پرسش و پاسخ میان فعالان اقتصادی و اعضای پنل اختصاص پیدا کرد.

 

• گزارش تصویری

 

 

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?77799

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط