روز پایانی رویداد «جذب سرمایه برای استارت‌آپ‌ها در حوزه سلامت دیجیتال» برگزار شد

رقابت شش استارت‌آپ برای جذب سرمایه

...

رویداد جذب سرمایه برای استارت‌آپ‌های حوزه سلامت توسط مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری و صندوق پژوهش و فناوری وستا برپا شد و طی آن شش استارت‌آپ برای جذب سرمایه به رقابت با یکدیگر پرداختند.

چهارمین رویداد از سلسله رویدادهای پیوند با محوریت «جذب سرمایه برای استارت‌آپ‌ها در حوزه سلامت دیجیتال» توسط مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری و صندوق پژوهش و فناوری وستا به منظور حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و استارت‌آپ‌های فعال در این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، از میان 26 ایده یا محصول معرفی شده در این رویداد، 15 طرح انتخاب و توسط منتورها، مورد بحث، بررسی و ارزیابی قرار گرفتند که از این میان نیز تعداد 6  استارت‌آپ برای ارائه در روز پایانی انتخاب شدند. این استارت‌‌آپ‌ها روز چهارشنبه 18 بهمن در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در حضور سرمایه‌گذاران، داوران و سایر فعالان اکوسیستم نوآوری کشور به‌منظور جذب سرمایه به رقابت پرداختند.

در این رویداد، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، مهمترین چالش کسب‌وکارهای حوزه سلامت دیجیتال را سرعت توسعه فناوری دانست و گفت: این بار سلامت دیجیتال را انتخاب کردیم، چون متوجه مشکلات استارت‌آپ‌های حوزه سلامت دیجیتال با رگولاتور هستیم، در حوزه سلامت دیجیتال ورود تکنولوژی و هوش مصنوعی از یک‌سو و تقابل سنتی‌ها تبدیل به چالش بزرگی شده است و هدفمان این بود دو طیف را هم‌راستا کنیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، سحر بنکدارپور، توانمندسازی اعضای اتاق بازرگانی تهران را از وظایف مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی دانست و گفت: ارائه مشاوره‌های رایگان، برگزاری دوره‌های آموزشی و برگزاری رویدادهای ارائه نیاز و جذب سرمایه از برنامه‌های حمایتی ما از اعضای اتاق بازرگانی است.

وی با اشاره به برگزاری رویداد مذکور با موضوع سلامت دیجیتال، با بیان اینکه این رویداد با همکاری مرکز نوآوری و تحول دیجیتال، صندوق وستا و صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شده است، اظهار کرد: به اعتقاد ما حوزه سلامت دیجیتال از الزاماتی است که باید بر روی آن متمرکز شویم ولی از سوی دیگر هر کسب‌وکار نوینی با مقاومت‌هایی مواجه است و این مقاومت در حوزه‌ای مانند سلامت که مسایلی چون قوانین و مقررات و حساسیت مساله سلامت کردم، با مقاومت‌های بیشتری روبه‌روست.

بنکدارپور خاطر نشان کرد: دغدغه بیشتر کسب‌وکارها در حوزه رگولاتوری است، چرا که در برخی موارد قوانین و مقرراتی وضع می‌شود که دست و پای کسب‌وکارها را می‌بندد. اما مساله اصلی این است که فعالان حوزه سلامت دیجیتال، از یک‌سو با سرعت بالای توسعه فناوری و از سوی دیگر با رویکردهای سنتی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه امروزه هوش مصنوعی وارد سلامت دیجیتال شده است، ادامه داد: ما در این راستا به کمک کسب‌وکارها آمده‌ایم و سعی کردیم دو طرف فناوران و رگولاتوری را به یکدیگر نزدیک کنیم.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

در ادامه، مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی، هدف این صندوق را حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و یادآور شد: ما ۷۸ خدمت را ذیل چهار دسته خدمات تعریف کردیم و تاکنون ۵۰ همت گردش مالی در اکوسیستم نوآوری کشور ایجاد کردیم و تلاش داریم این خدمات را در طول چرخه عمر کسب و کارهای دانش بنیان ارائه دهیم.

مصطفی بغدادی با اشاره به ظهور بازیگران جدیدی چون تیم‌های استارت‌آپی و فناور در اکوسیستم نوآوری خاطرنشان کرد: به رغم آنکه بر اساس اسناد بالا دستی می‌توانستیم به حوزه تامین مالی این شرکت‌ها وارد شدیم ولی تصمیم درستی در این صندوق اتخاذ شد که از طریق صندوق‌های جسورانه و هم سرمایه‌گذاری برای حمایت از تیم‌های استارت آپی اقدام به تامین مالی این شرکت‌ها شود.

وی تاکید کرد: اگر ما به طور مستقیم وارد سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها می‌شدیم، به معنای تزریق ژن دولتی در کسب‌وکارهای خصوصی بود که در این صورت تصمیم‌گیری‌ در این شرکت‌ها را با دشواری‌هایی مواجه می‌کرد.

بغدادی شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان را یکی از بازیگران تامین مالی برای شرکت‌ها و تیم‌های استارت‌آپی نام برد و یادآور شد: در این راستا اقدام به توانمندسازی شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان کردیم. اعطای سه میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه، اعطای تسهیلات تا یک میلیارد تومان حمایت بلاعوض برای توانمندسازی، هم‌سرمایه‌گذاری با شتاب‌دهنده‌ها برای تامین سرمایه‌پذیری و اعطای گرنت از جمله حمایت‌های ما از شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان است.

مدیر توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در این راستا ۹۰ میلیارد تومان مشارکت در ۱۰۵ طرح با ۲۷ شتاب‌دهنده داشته‌ایم. در مرحله بعد که شرکت‌ها نیاز به تامین مالی بیشتری دارند صندوق‌های پژوهش و فناوری را وارد میدان کردیم که تاکنون ۲۷۰ میلیارد تومان در ۷۴ طرح با ۳۰ صندوق پژوهش و فناوری مشارکت و همکاری داشته‌ایم.

بغدادی با اشاره به رویدادهای سرمایه‌گذاری در صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: نسبت سرمایه‌گذاری یک به ۴ تعریف شده به این معنا که در صورتی که ۲۰ درصد از سرمایه طرح‌ها از سوی سرمایه‌گذار تامین شود، ۸۰ درصد باقی مانده از سوی صندوق نوآوری تامین خواهد شد.

وی با اشاره به نقش و خدمات صندوق‌های جسورانه در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، اظهار کرد: در گذشته در مجموع ۱۱ صندوق بورسی بوده که با حمایت صندوق نوآوری ۱۷ صندوق بورسی دیگری به این مجموعه اضافه شد. تاکنون ۸۱۱ میلیارد تومان منابع به ۱۷ صندوق بورسی تزریق شد و در مجموع ۵۲۲۵ میلیارد تومان به صندوق های بورسی تزریق شده است.

مدیر عامل و عضو هیات مدیره صندوق پژوهش و فناوری وستا از دیگر سخنرانان این رویداد، اظهار کرد: این رویدادها درصددهستند تا برای طرح‌های مستعد سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه کنند.

امیر قدیری به بیان جزئیات رویداد سلامت دیجیتال پرداخت و گفت: هدف اولیه ما جذب ایده‌ها در حوزه‌های سلامت دیجیتال و انرژی بود ولی از آنجایی که ایده‌های ارسال شده و تایید شده در حوزه سلامت دیجیتال بود از این رویداد با محوریت سلامت دیجیتال برگزار شد.

مدیرعامل این صندوق پژوهش و فناوری اضافه کرد: استراتژی سازمان بهداشت جهانی مبتنی بر سلامت دیجیتال است و از سال ۲۰۰۵ موضوع e-health مطرح شد و در سایه آن تلاش شد تا خدمات سلامت دیجیتال را در همه دنیا دسترس‌پذیر کنند و از این رو ICT در خدمت سلامت قرار گرفت.

قدیری، با بیان اینکه از سال ۲۰۱۸ مجمع جهانی سلامت بر روی سلامت دیجیتال متمرکز شده است، ادامه داد: در سند تحول دیجیتال مجمع جهانی سلامت بر ایجاد سلامت برای همگان از طریق تسریع‌پذیر شدن راه‌های سلامت، دیجیتال و متناسب با هر فرد و گروه تاکید شد است.

وی با بیان اینکه همه استارت‌آپ‌هایی که در این رویداد حاضر شدند از این ویژگی‌ها برخوردار هستند، خاطر نشان کرد: بر اساس تعاریف ارائه شده سلامت دیجیتال یک حوزه دانشی مبتنی بر توسعه فناوری‌های دیجیتال است.

قدیری افزود: در این رویداد ۲۶ طرح ارائه شد که در داوری‌های اولیه ۱۵ تیم به مرحله دوم راه یافتند و در مرحله دوم بر اساس رای داوران ۶ تیم برای حضور در رویداد امروز انتخاب شدند.

به گفته وی، تیم‌های منتخب بر اساس شاخص‌هایی چون توانمندی و چابکی تیم‌ها، انجام فعالیت‌های مستمر، دارا بودن طرح کسب‌وکار، دارا بودن مزیت رقابتی و دارا بودن بخشی از بازار برگزیده شدند. قدیری تاکید کرد: در رویداد امروز ۱۸ نهاد سرمایه‌گذار، ۴ سرمایه‌گذار فرشته و ۲۰ صندوق پژوهش و فناوری حضور دارند. در این رویداد این ۶ تیم منتخب درخواست تامین سرمایه ۲۲ میلیارد تومانی را دادند.

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?77486

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط