نخستین جلسه از سلسله نشست‌های دوره آموزشی گفت‌وگوهای داورانه تهران برگزار شد

تشکیل پاتوق حقوقی برای آموزش نکات کلیدی داوری

...

دوره آموزشی گفت‌وگوهای داورانه تهران با برگزاری نخستین جلسه آن که به موضوع اهمیت اجرای آرای داوری و شرایط اجرا اختصاص داشت، آغاز شد. این دوره به مدت 10 هفته و در روزهای سه‌شنبه توسط مرکز داوری و موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق بازرگانی تهران برگزار می‌شود.

نخستین جلسه از سلسله نشست‌های گفت‌وگوهای داورانه تهران با همکاری مرکز داوری و موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران با هدف ارتقا سطح دانش داوران و ترویج مقوله داوری در فضای کسب‌وکار کشور برگزار شد. در این نشست که با اقبال وکلا، کارشناسان حقوقی و داوران مواجه شده بود، سید مفید کلانتریان به عنوان وکیل و قاضی سابق دادگستری الزامات «اجرای آرای داوری» را تبیین کرد.

رئیس مرکز داوری اتاق تهران در ابتدای این جلسه طی سخنانی با اشاره به استقبال فعالان اقتصادی در سایر کشورها از شیوه‌های غیرقضایی رسیدگی به دعاوی از جمله داوری گفت: مقوله داوری در ایران از سبقه طولانی برخوردار بوده و نخستین قانون مربوط به آن، حدود 100 سال پیش به رشته تحریر درآمده است. به‌رغم وجود چنین سابقه‌ای حول موضوع داوری، داوری سازمانی در ایران مقوله جدیدی بوده و اتاق بازرگانی در تبیین و ترویج این امر پیشتاز است؛ به طوری که پس از تصویب قانون تشکیل نهاد داوری در ایران، مرکز داوری اتاق در سال 1380 تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، حمیدرضا علومی با اشاره به عضویت ایران در مرکز داوری منطقه‌ای گفت که مرکز داوری اتاق ایران که به حکم قانون ایجاد شده دارای شبکه استانی است و مرکز داوری اتاق تهران به عنوان بخشی از این شبکه استانی راه‌اندازی شده و در حال فعالیت است.

او در ادامه با معرفی اتاق تهران به عنوان قدیمی‌ترین اتاق بازرگانی کشور گفت: مجلس وکلای تجار در سال 1263 با مجوزی که از سوی شاه وقت صادر شد، شکل گرفت. عنوان این نهاد در سال‌های بعد به اتاق تجارت طهران تغییر پیدا کرد و نخستین رئیس آن محمدحسین امین‌الضرب بود. اتاق تهران در خاورمیانه نیز به عنوان دومین اتاق پرسابقه پس از اتاق استانبول شناخته می‌شود.

رئیس مرکز داوری اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش به شکل‌گیری ایده برپایی گفت‌وگوهای داورانه پرداخت و گفت: مرکز داوری اتاق تهران با هدف ترویج داوری در سال 1400 انجمن داوران جوان را با عنوان گروه تهران 40 در زیرمجموعه خود تاسیس و از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر کشور عضو‌گیری کرد تا به این ترتیب جوانان علاقه‌مند بتوانند با فن داوری آشنا شوند.

حمیدرضا علومی ادامه داد: پس از تشکیل این انجمن و بررسی مباحث تخصصی در آن، طرح این مباحث به صورت عام نیز در دستورکار قرار گرفت و حالا با برگزاری سلسله جلسات گفت‌وگوهای داورانه علاوه بر اعضای انجمن، سایر علاقمندان به مقوله داوری نیز می‌توانند در جلسات شرکت کنند. بر این اساس قرار است که این گفت‌وگوها در 9 هفته آینده نیز در روزهای سه‌شنبه با موضوعات متنوع و مشخص در حوزه داوری ادامه پیدا کند.

رئیس مرکز داوری اتاق تهران عنوان کرد که این نشست‌ها به پاتوق حقوقی کارشناسان و وکلای علاقمند به موضوع داوری تبدیل خواهد شد و آنان تحت آموزش‌های غیرمستقیم قرار خواهند گرفت. علومی آمادگی مرکز داوری اتاق تهران را برای ارائه خدمات به فعالان تجاری و بنگاه‌های اقتصادی اعلام کرد و به این منظور بروشور حاوی شرط داوری مرکز برای درج در قراردادها به عنوان عاملی موثر در مدیریت ریسک‌های تجاری- قراردادی در اختیار مخاطبان نشست قرار گرفت.

 در ادامه این جلسه، سید مفید کلانتریان از وکلا و قاضی سابق دادگستری به الزامات «اجرای آرای داوری» پرداخت و برای حاضران در این نشست مباحث مربوط به این مساله مهم را تدریس کرد و در ادامه، اعضای انجمن داوران جوان اتاق بازرگانی تهران (تهران۴۰) در راستای مباحث طرح شده به گفت‌وگو با استاد سخنران و تبادل نظرات پرداختند و به سؤالات حاضران نیز پاسخ داده شد.

این دوره آموزشی 10جلسه‌ای که از 23 آبان ماه آغاز شده، طی 20 ساعت آموزشی در روزهای سه‌شنبه از ساعت 15:30 تا 17:30 برپا خواهد شد. در جلسات آینده این دوره، سایر موضوعات حوزه داوری با حضور مدرسانی که از میان قضات برجسته، داوران و وکلا برگزیده شده‌اند، به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

 



نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط