در دیدار رئیس اتاق تهران و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور مطرح شد
ضرورت اصلاح قوانین و برپایی کمپینهای مشترک سازمان و اتاق
1402/08/06
301
این مطلب را به اشتراک بگذارید
در دیدار رئیس اتاق بازرگانی تهران و رئیس سازمان حافظت محیط زیست کشور، که در آن تعدادی از مدیران اتاق و نمایندگان بخش خصوصی نیز حضور داشتند بر ضرورت توسعه ارتباط دو نهاد تاکید شد. همچنین نمایندگان بخش خصوصی خواستار بازنگری قوانین مرتبط با محیط زیست در جهت بهبود شرایط زیستمحیطی و اقتصادی کشور شدند.
هیاتی از اتاق تهران با حضور رئیس و دبیرکل اتاق و همچنین رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران و نمایندگانی از تشکلهای بخش خصوصی با حضور در سازمان محیط زیست کشور با رئیس این سازمان دیدار و در مورد مسائل زیستمحیطی و همکاریهای دوجانبه گفتوگو کردند.
در آغاز این دیدار، رئیس اتاق تهران با دعوت از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای حضور در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران از ضرورت اصلاح سیاستهای نادرستی گفت که با رفتارهای اقتصادی جامعه هماهنگ نیست.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب گفت: متاسفانه در کشور با نوعی بیتوجهی نهاد دولت به پیشنهادها و تذکرهای دلسوزان و متخصصان از جمله نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی مواجه هستیم که امیدوارم این روند اصلاح شده و بهبود یابد و سیاستگذاران و تصمیمگیران خود را از مشورت با نهادهای مدنی باسابقه مانند اتاق بازرگانی تهران بینیاز نبینند.
رئیس اتاق تهران همچنین بر ضرورت حضور بیشتر اعضای بلندپایه دولت از جمله معاونان رئیسجمهور و وزرا در نشستهای اتاق بازرگانی تاکید کرد و آن را موجب درک متقابل طرفین از مشکلات و چالشهای موجود در کشور دانست.
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران نیز در این دیدار ضمن ارائه پیشنهاداتی برای دسترسی به نتایج بهتر در حوزه محیط زیست تاکید کرد که حفاظت از محیط زیست باید به یک خواسته عمومی و مطالبه همگانی تبدیل شود چون فشار از رأس هرم فایده زیادی ندارد و باید قاعده هرم که مشارکت مردم است به کار گرفته شود؛ و در این زمینه اتاق تهران میتواند کمک زیادی به سازمان داشته باشد.
بهمن عشقی افزود: پیشنهاد اول ما ایجاد کمپینهای مشترک بین سازمان با اتاق و فعالان اقتصادی بخش خصوصی که محیط زیست برای آنها واقعا موضوع مهم و قابل توجهی است. پیشنهاد دوم نیز مدنظر قرار دادن رابطه محیط زیست و فناوری و نتایج سیاستگذاری در این حوزه است. برای نمونه وقتی سوخت باکیفیت بالا و با استاندارد یورو6 در کشور تولید نمیشود، الزامی کردن خودروسازهای تجاری به تولید خودرو با استاندارد یورو شش بلاوجه است که نهتنها سود زیست محیطی ندارد بلکه با توجه به اینکه موجب عدم نوسازی ناوگان حملونقل و فرسودگی و بالا رفتن سن ناوگان میشود، عارضه زیستمحیطی هم در پی دارد. چون خودروی جدیدی وارد ناوگان نمیشود و حملونقل بار و مسافر همچنان با خودروهایی فرسودهای صورت میگیرد که آلودگی بالایی دارند و با بالاتر رفتن سن، آلودگی بیشتری تولید میکنند و مصرف سوخت فزاینده خواهند داشت.
دبیرکل اتاق تهران همچنین موضوع ارتباط روزانه یا هفتگی رئیس سازمان با تشکلهای بخش خصوصی را پیشنهاد داد و گفت: ما به دیگر مدیران دولتی هم پیشنهاد دادهایم که در حوزه مرتبط خودشان مشاور تشکلی از بخش خصوصی داشته باشند و حداقل در هفته یکی دو جلسه با این افراد برگزار کنند و حرفهایشان را بشنوند. حتی اگر بخشی از حرفهای این افراد رانتجویانه باشد، قطعاً بخشی از حرفهایشان به کار سیاستگذار میآید و تصویر دقیقتری از شرایط و نتایج سیاستها و تصمیمها به دست میدهد.
او در پایان سخنانش با اشاره به راهاندازی مرکز اسناد اتاق تهران عنوان کرد که اگرچه سابقه تاسیس سازمان محیط زیست به 50 سال گذشته برمیگردد اما سابقه فعالیتها و اقدامات زیستمحیطی در کشور ریشههای بسیار کهنتری دارد.
در ادامه این نشست، سعید تاجیک، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، به ضرورت اصلاح قانون هوای پاک اشاره کرد و توحید صدرنژاد، دبیرکل فراکسیون تشکلهای اتاق ایران نیز به قوانین متعدد و مداخلاتی که در زمینه بازیافت وجود دارد، اشاره کرد و کتابی به سلاجقه اهدا کرد که در آن به مشارکت ابرشرکتهای بزرگ بینالمللی در فرآیند پاکسازی زباله و بازیافت و حفاظت از محیط زیست پرداخته شده بود در حالی که در کشور ما صنعت بازیافت تبدیل به یک کسبوکار عجیب و پیچیده با مجوزهای گوناگون شده است.
در پایان این نشست نیز علی سلاجقه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با استقبال از تداوم برگزاری نشست با نمایندگان بخش خصوصی و بهرهبرداری از پیشنهادها و انتقادات سازنده آنان، دعوت رئیس اتاق تهران برای حضور در یکی از نشستهای آتی هیات نمایندگان اتاق تهران را پذیرفت.
نظر خود را بنویسید