سومین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران برگزار شد

تاکید بر واقعی‌سازی تدریجی قیمت‌های برق و حذف یارانه‌های پنهان

...

اعضای کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در جریان سومین گردهمایی خود بررسی مساله ناترازی برق و گاز را در دستورکار قرار داده و ضمن تاکید بر وابستگی توسعه به زیرساخت‌هایی چون برق و گاز مقرر کردند که با تهیه گزارشی تجمیعی از این دو مساله، برقراری تعادل در عرضه و تقاضای این دو کالا را مورد پیگیری قرار دهند.

 

سومین جلسه کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با حضور نمایندگان بخش خصوصی از تشکل‌های مربوطه با دستور کار بررسی مساله ناترازی برق و گاز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این جلسه با مرور اخبار و مسائل روز حوزه انرژی و محیط زیست آغاز شد و‌ در این بخش، موضوع تأخیر در ابلاغ نرخ‌های علی‌الحساب برق در مرداد ماه توسط شرکت توانیر و عدم پایداری در نرخ‌های حامل‌های انرژی به بحث و تبادل نظر گذاشته شد. همچنین، ضرورت تحلیل اثرات قیمت حامل‌های انرژی بر قیمت تمام شده محصولات با استعلام از تشکل‌های مختلف مورد توافق قرار گرفت.‌

در ادامه، ، دبیر سندیکای برق با ارائه گزارشی، موضوع ناترازی برق و خسارات احتمالی در اقتصاد ملی را تشریح کرد. مهدی مسائلی عواملی چون قیمتگذاری دستوری برق، عدم تعادل درآمد و هزینه‌های صنعت، کسری منابع مالی و کاهش ‌سرمایه‌گذاری و عقب‌افتادگی رشد ظرفیت تولید نسبت به رشد تقاضا را از عوامل عدم تعادل عرضه و تقاضا و کمبود برق برای بخش‌های صنعتی یا خانگی عنوان کرد و سپس به راهکارهای رفع ناترازی برق پرداخت.

به گفته مسائلی راهکارهایی نظیر «اصلاح ساختاری صنعت برق جهت تشکیل بخش رگولاتوری به صورت نهاد مستقل»، «واقعی‌سازی تدریجی قیمت‌های برق و حذف یارانه‌های پنهان»، «رفع انحصار از تجارت برق خرده‌فروشی و صادرات برق و ایجاد اپراتورهای خصوصی برای تجارت برق»، «محدودسازی بخش‌های دولتی به حوزه توسعه زیرساخت و شبکه داری برق» و «متنوع‌سازی سبد عرضه انرژی ترکیب حرارتی‌ها و تجدیدپذیرها» می‌تواند به کاهش ناترازی برق کمک کند.

همچنین «استفاده از ابزارهای نوین مالی و بازار سرمایه برای تامین مالی پروژه‌های احداث نیروگاه برق»، «استفاده از ابزارهای نوین مالی برای برای تامین مالی و سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیر‌ها» و «تخصیص منابع از طریق صندوق‌های توسعه ملی برای تامین مالی طرح‌های بزرگ‌مقیاس» از دیگر پیشنهادات ارائه شده از سوی دبیرکل سندیکای صنعت برق بود.

در ادامه سایر اعضا و مهمانان نیز به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداخته و راهکارهایی جهت مدیریت مصرف برق و کاهش خاموشی‌ها مطرح کردند؛ به طوری که فعال‌سازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر از طریق عرضه سهام، ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی و ... بخشی از این پیشنهادات بود.

در این نشست همچنین گزارشی اجمالی از وضعیت ناترازی گاز در کشور ارائه شد و ضمن تاکید بر وابستگی توسعه به تامین برق به گاز، پیگیری موضوع ناترازی گاز و برق به صورت هم زمان با تهیه گزارشی تجمیعی از این دو مسئله، در اولویت کاری کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، قرار گرفت.

 

لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?76786

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط