رئیس شورای بازرگانی ترکیه و ایران از چالشهای سرمایه گذاری در ایران گفت
سیاست قیمتگذاری در ایران مانع ورود سرمایهگذاران است
1402/06/25
140
این مطلب را به اشتراک بگذارید
عثمان آکسوی، رئیس شورای بازرگانی ترکیه و ایران موسوم به Deik در دیدار با هیات اعزامی اتاق تهران با اشاره به موانع ورود سرمایهگذاران ترک به ایران، سیاست قیمتگذاری دستوری در ایران را ضد رقابت دانست و گفت که این سیاست به مصرفکنندگان نیز آسیب وارد میکند.
هیات اعزامی اتاق بازرگانی تهران که برای بهرهبرداری از تجربیات همتایان خود به استانبول سفر کرده بود، با مسئولان شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه ((Deik نیز دیدار و گفتوگو کرد. در این ملاقات، دبیرکل اتاق تهران از ضرورت انتقال بخشی از ظرفیتهای صنعتی ترکیه به ایران در قالب سرمایهگذاری مشترک تاکید کرد.
در ابتدای این جلسه، رئیس شورای بازرگانی ترکیه و ایران که تجربه اجرای چند پروژه سرمایهگذاری در ایران را دارد، سخنان خود را با این عبارت آغاز کرد که کار در ایران بسیار سخت است و این دشواری را شرکتهای ایرانی و ترک لمس کردهاند.
او با اشاره به اینکه حدود چهار سال در ایران زندگی کرده است، گفت: به نظر میرسد که برای رفع این سختی و افزایش سرمایهگذاری در ایران باید سیستم تشویق سرمایهگذاری در کشور شما از نو نوشته شود. شاید بهتر باشد آنچه در مورد حمایت از سرمایهگذاریها در ترکیه اجرا میشود، توسط ایران مورد مطالعه قرار گیرد.
پیشنهاد دیگر او این بود که چنانچه دولت ایران به دنبال جذب سرمایهگذارانی از کشور ترکیه است، دستگاههای اجرایی ذیربط نسبت به استخدام مشاورانی از ترکیه اقدام کنند. اکسوی ادامه داد: زمانی که یک خط تولید در ایران راهاندازی میشود، ورود هر دستگاه ماشینآلات نیازمند مجوز وزارت صمت است، در حالی در ترکیه فهرستی از ماشینآلات مورد نیاز صاحب بنگاه در ابتدا مورد ارزیابی قرار میگیرد و چنانچه مورد تایید باشد، دیگر نیازی به صدور مجوز برای واردات هر دستگاه نخواهد بود.
رئیس شورای بازرگانی ترکیه و ایران سپس سیاست قیمتگذاری دستوری در ایران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: سال گذشته دولت ایران سیاستی را دنبال میکرد که قیمت تولیدکننده و قیمت مصرفکننده روی کالا درج شود و در عین حال تایید این قیمتها توسط دولت الزامی بود. اما این سیاست مانع رقابت است و البته به مصرفکننده نیز آسیب میزند. آسیب دیگر این رویکرد، پرهیز سرمایهگذاران برای ورود به ایران خواهد بود.
او در ادامه با اشاره به اینکه تحریمها نیز پرداختها را با مشکل مواجه کرده است، تاکید کرد که رفع این تحریمها میتواند حجم تجارت ترکیه و ایران را به طور چشمگیری افزایش دهد.
اکسوی با بیان اینکه ارزش تجارت ایران و ترکیه در سال 2012 معادل 22 میلیارد دلار بوده و از این سال به بعد، مراودات تجاری دو کشور به شکل تراژیکی کاهش یافته است، ابراز امیدواری کرد که این ملاقاتها به افزایش سرمایهگذاری و تجارت منجر شود؛ چرا که به زعم او، مراودات کنونی بسیار نازلتر از سطح ظرفیتهای موجود در دو کشور است و حتی موجب احساس شرم میشود.
در ادامه این جلسه، دبیرکل اتاق تهران طی سخنانی با اشاره به اینکه هدف از سفر هیاتی از مدیران ستادی استان تهران به استانبول، آشنایی آنان با ظرفیتهای ترکیه و تسهیل در جریان سرمایهگذاری در ایران است، ادامه داد: هدف ما این است که تلاش مجددی را برای سرمایهگذاران دوستان ترک در ایران پایهگذاری کنیم. ترکیه دارای دانش و تکنولوژی است و میتواند بخشی از این ظرفیتها را به ایران منتقل کند.
بهمن عشقی در ادامه با استقبال از پیشنهادات مطرح شده دراین جلسه گفت که بهرهگیری از مشاوران ترک و شناخت عادات سرمایهگذاران ترکیه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
او افزود: ایجاد میز واکنش سریع برای رفع مشکلات سرمایهگذاران در اتاق تهران با همکاری وزارت صمت و برگزاری رویدادهای تجاری مشترک برای ایجاد شناخت متقابل نیز مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
بازدید از یک شرکت خودروسازی
هیات تجاری اتاق تهران در ادامه سومین روز حضور خود در استانبول از ظرفیتهای صنعتی شرکت Ayem GUVENLIK فعال در حوزه خودروسازی نیز بازدید کردند.
نظر خود را بنویسید