هیات اعزامی اتاق بازرگانی تهران با نایب‌رئیس اتاق تجارت استانبول دیدار کرد

باید به شکل‌گیری سرمایه‌گذاری مشترک کمک کنیم

...

در دیدار هیات اعزامی اتاق تهران با نایب‌رئیس اتاق تجارت استانبول، دو طرف ضمن معرفی توانمندی‌ها و فرصت‌های همکاری، بر ضرورت استمرار ارتباطات و آمدوشدها برای آنچه افزایش سهم طرفین در تجارت دو کشور خوانده می‌شود، تاکید کردند.

هیات اعزامی اتاق بازرگانی تهران به ترکیه درادامه برنامه کاری خود، در اتاق تجارت استانبول که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اتاق‌های بازرگانی خاورمیانه از حیث تعداد اعضا شناخته ‌می‌شود، حضور یافت و با نایب‌رئیس این اتاق و برخی از مقامات آن ملاقات کرد.

در این ملاقات، دبیرکل اتاق تهران و برخی از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان تهران حاضر در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان از جمله مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل اقتصاد و دارایی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی، مدیرکل میراث فرهنگی وگردشگری، مدیرکل حفاظت محیط زیست و مدیرکل ‌سرمایه‌گذاری و اشتغال استان تهران به همراه معاون امور بین‌الملل و معاون کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران و قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگو حضورداشتند.

در ابتدای این جلسه، نایب‌رئیس اتاق تجارت استانبول با اشاره به روابط ایران و ترکیه در طول تاریخ گفت که این دو کشور در مقاطعی سرنوشت منطقه را تعیین کرده‌اند. در عین حال این ارتباطات در بستر جاده ابریشم به عنوان راه ارتباطی شرق و غرب، رفاه مردم ترکیه و ایران را ارتقا داده و همچنین این ارتباطات منجر به گسترش فرهنگ و ابعاد تمدنی شده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمت دَوَلی‌اغلو با بیان اینکه ملاقات با هیات اتاق تهران از جنبه‌های مختلف برای ما حائز اهمیت است، ادامه داد: ایران در مراودات تجاری ترکیه در رده‌های نخست قرار دارد و در 2022 ارزش مبادلات تجاری دو کشور 11 درصد رشد را تجربه کرد. برابر آمار ما، صادرات ترکیه به ایران معادل 3.1 میلیارد دلار برآورد شد و در مقابل ترکیه نیز به میزان 3.4 میلیارد دلار کالا از ایران خریداری کرد.

نایب‌رئیس اتاق تجارت استانبول در ادامه گفت: شهروندان ایرانی در شش ماهه نخست سال جاری تعداد 2657 باب مسکن در ترکیه خریداری کرده‌اند که این رقم شامل 13.7 درصد فروش مسکن طی این مدت ‌می‌شود. همچنین در میان خارجی‌هایی که به ترکیه سفر کرده‌اند، اتباع ایرانی در شمار پنج کشور نخست قرار دارند. به طوری که از ماه ژانویه تا جولای 2023 حدود 1.3 میلیون خارجی به کشور ما سفر کرده‌اند که 4.7 درصد آنها ایرانی بوده‌اند. اینها دلایلی است که نشان ‌می‌دهد باید برای ارتقا سطح مناسبات تجاری دو کشور تلاش مضاعفی را به کار ببندیم.

او با بیان اینکه دو کشور برای تجارت و ‌سرمایه‌گذاری مشترک از پتانسیل بالایی برخوردارند، حوزه‌های انرژی، خودروسازی، نساجی، بهداشت و درمان و توریسم را از بخش‌های مزیت دار برای همکاری برشمرد. دولی‌اوغلو در ادامه با اشاره به اینکه ترکیه در خاورمیانه، اروپای شرقی و آسیای میانه از نظر حجم اقتصادی یک قدرت بزرگ محسوب ‌می‌شود، گفت: این جغرافیایی است که 60 درصد درآمد جهان در آن جریان دارد.

او در ادامه با اشاره به تولید ناخالص داخلی ترکیه گفت: حدود 31 درصد از تولید ناخالص ترکیه به اعضای اتاق تجارت استانبول اختصاص دارد و 48.2 درصد از درآمد مالیاتی ترکیه از سوی بخش خصوصی استانبول تامین ‌می‌شود. همچنین 48.7 درصد تجارت خارجی ترکیه در سال 2022 مربوط به استانبول بوده است؛ و ارزش صادرات استانبول در سال گذشته معادل 125 میلیارد دلار برآورد شد.

او اتاق تجارت استانبول را یکی از سه اتاق بزرگ جهان توصیف کرد و گفت: این اتاق 800 هزار عضو داشته و تسهیل حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، ارزیابی تحولات و ترندهای جهانی و برقراری ارتباط و برگزاری نشست‌های B2B از جمله محورهای فعالیت ماست. همچنین اتاق استانبول حدود 30 سال است که بورس صنایع جانبی را پیش ‌می‌برد. از دیگر فعالیت‌های این اتاق، راه‌اندازی دانشگاه تجارت در سال 2001 بود که اکنون 10 هزار دانشجو داشته و 200 عضو هیات علمی نیز در آن مشغول تدریس هستند.

تاسیس تکنوپارک استانبول و تاسیس مراکز تجارت از جمله مرکز تجارت جهانی از دیگر فعالیت‌هایی بود که به گفته او از سوی اتاق تجارت استانبول انجام گرفته است. نایب رئیس اتاق تجارت استانبول در خاتمه سخنانش نسبت به هرگونه همکاری با اتاق تهران اعلام آمادگی کرد.

بهره‌گیری از تجربیات اتاق استانبول در تعامل با دولت

در ادامه این جلسه، دبیرکل اتاق تهران با اشاره به اینکه در شکل‌گیری تجارت 7 میلیارد دلاری ایران و ترکیه به طور قطع تهران و استانبول نقش بسزایی داشته‌اند، ادامه داد: ما اینجا هستیم تا علاوه بر آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های صنعتی و تجاری ترکیه از تجربیات اتاق بزرگ و معتبر استانبول نیز استفاده کنیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، بهمن عشقی در ادامه گفت: اتاق تهران با سه سال تاخیر نسبت به اتاق استانبول در سال 1885 میلادی تاسیس شده و بیش از 50 درصد فعالیت اقتصادی ایران در پایتخت متمرکز است.

او ابراز امیدواری کرد که این ملاقات به توسعه فعالیت‌های اقتصادی اعضای اتاق تهران با بهره‌گیری از تجربیات اتاق استانبول منجر شود و دومین دستاورد این هیات، آشنایی با آموزه‌های اتاق تجارت استانبول در تعامل با دولت این کشور باشد. عشقی در ادامه خواستار تبادل هیات‌های تجاری میان دو کشور و همچنین برقراری ارتباط موثر میان اعضای اتاق تهران و اتاق استانبول شد.

دبیرکل اتاق تهران در ادامه با اشاره به اینکه ترکیه برای توسعه به انرژی نیاز داشته و ایران نیز برای توسعه در بخش‌های مزیت‌دار خود نیازمند بازار است، ادامه داد: شما به تعداد واحدهای مسکونی خریداری شده توسط ایرانی‌ها اشاره کردید و این ‌سرمایه‌گذاری‌ها زمانی پایدار خواهد بود که توام با رفتار متقابل باشد. بنابراین درخواست موکد ما، کمک به شکل‌گیری ‌سرمایه‌گذاری‌های مشترک فعالان اقتصادی ترکیه با ایرانی‌هاست.

بهمن عشقی در ادامه از مقامات اتاق تجارت استانبول برای حضور در اتاق بازرگانی تهران دعوت کرد. در ادامه این جلسه اعضای هیات ایرانی نیز به طرح نظرات خود پرداختند و پرسش‌هایی را درباره نحوه حمایت دولت از بازرگانان مطرح کردند.

 

 

 

 

 

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط