با حضور هیات اعزامی اتاق بازرگانی تهران در اتاق صنایع استانبول بررسی شد

مدل تعامل بخش خصوصی با دولت در ترکیه

...

دبیرکل اتاق تهران که در راس هیاتی از مدیران ارشد استان تهران به استانبول سفر کرده است، در نخستین نشست با دبیرکل اتاق صنایع استانبول پیشنهاد کرد که ارتباط مستمری میان اتاق تهران و اتاق صنایع استانبول برقرار شود و هم‌چنین شرایط و قوانین ناظر بر شکل مشاوره بخش خصوصی ترکیه به دولت این کشور معرفی شود.

هیات اعزامی اتاق بازرگانی تهران به ترکیه در نخستین برنامه سفر کاری خود در اتاق صنایع استانبول حضور یافت. این هیات که متشکل از تعدادی از مدیران دولتی و خصوصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران به سرپرستی دبیرکل اتاق تهران با هدف بازدید از صنایع و به اشتراک‌گذاری تجربیات بخش خصوصی دو کشور به استانبول سفر کرده است.

در نشست اعضای این هیات در اتاق صنایع استانبول، ابتدا دبیرکل اتاق تهران با اشاره به روابط دیرینه‌ ایران و ترکیه به این نکته اشاره کرد که ترکیه راه ورود ایران به اروپاست و حرکت 20 سال اخیر این کشور برای صنعتی‌سازی و فتح بازارهای بزرگ ما را تشویق می‌کند که در اتاق بازرگانی به دنبال ارتباطات مستمر با این کشور باشیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، بهمن عشقی با اشاره به اینکه اتاق تهران در سال 1885 میلادی تاسیس شده و یکی از قدیمی‌ترین اتاق‌های خاورمیانه با عمری بالغ ‌بر 140سال است،‌ گفت: ‌امروز نمایندگانی از دستگاه‌های دولتی استان تهران در این هیات حضور دارند و علاقه‌مند هستند که نوع ارتباط شما به عنوان اتاق صنایع استانبول را با دولت مورد بررسی و  ارزیابی قرار دهند.

او در ادامه افزود: همان‌طور که می‌دانید اتاق بازرگانی نقش میانجی میان بخش خصوصی و دولت‌ و همچنین دفاع از منافع اعضای خود را برعهده دارد. این میانجی‌گری اتفاق نمی‌افتد مگر آنکه یک تعامل صحیح و نظام‌مند و یک رابطه تنظیم‌شده با بین اتاق و دولت برقرار باشد.

بهمن عشقی در ادامه گفت: ما اینجا هستیم تا بدانیم با وجود محدودیت‌ها چگونه می‌توانیم روابط خود را با دستگاه‌های دولتی تنظیم کنیم و در عین حال چگونه مقامات دولتی را قانع کنیم که منافع ملی در تقویت بخش خصوصی خلاصه شده است و مهم‌تر آنکه، چگونه دولت را قانع کنیم که در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌هایش حرف کارشناسی بخش خصوصی را مورد توجه قرار دهد.

دبیرکل اتاق بازرگانی تهران در دیدار با همتای خود در اتاق صنایع استانبول، دو درخواست را مطرح کرد که  ارتباط مستمر میان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و اتاق صنایع استانبول و همچنین معرفی قوانین و مقررات ناظر بر ضرورت مشاوره بخش خصوصی ترکیه به دولت این کشور از جمله آن بود.

در ادامه این جلسه دبیرکل اتاق صنایع استانبول نیز با اشاره به روابط صمیمانه و کهن دو کشور ابراز امیدواری کرد که این نشست به توسعه هر چه بیشتر مراودات اقتصادی دو کشور منتهی شود.

 

هاکتان اکین در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به پرسش‌های دبیرکل اتاق تهران درباره ساختار روابط اتاق صنایع و دولت به این نکته اشاره کرد که بزرگ‌ترین قدرت اتاق در چانه‌زنی و ارتباطات قانونی ما خلاصه می‌شود. ما دولت را در این زمینه توجیه می‌کنیم که ضرر و زیان در چیست و این همان ابزاری است که به ما قدرت می‌دهد.

او با اشاره به اینکه ما در ارائه نظرات و مشورت‌های خود صرفاً منفعت یک گروه یا دسته از بخش خصوصی را در نظر نمی‌گیریم، گفت: اگر مساله‌ای ضرری برای دولت یا بخش خصوصی در پی داشته باشد، ما با نگاهی کلان به این مساله می‌نگریم و صرفاً به منفعت خود نمی‌اندیشیم. برای مثال؛ چنانچه دولت تمایل داشته باشد کالایی را به صورت ارزان در بازار از طریق واردات تامین کند، ما این مساله را در نظر داریم که یکسری از اعضا این محصول را تولید می‌کنند و در ارائه مشاوره‌های خود توازنی میان منافع دولت و بخش خصوصی ایجاد خواهیم کرد.

او در پایان سخنان خود با استقبال از پیشنهادات دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، بر ضرورت تبادل هیات‌های تجاری و شناخت متقابل ظرفیت‌های دو طرف برای توسعه روابط تجاری تاکید کرد.

 

 

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط