یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران از مزیت‌های ورود تجدیدپذیرها به بورس انرژی می‌گوید

امید به واقعی شدن نرخ و افزایش سرمایه‌گذاری در تولید انرژی‌های پاک

...

حمیدرضا صالحی، عضو هیات‌ نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در بیان مزیت‌های ورود تجدیدپذیرها به بورس انرژی، واقعی شدن نرخ، ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش را مورد اشاره قرار داد.

رونمایی از تابلوی سبز برای تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر در بورس انرژی، امید به توسعه این صنعت در کشور را زنده کرده است. در نخستین روز از خردادماه سال جاری بود که مراسم رونمایی از این سازوکار جدید توسط وزیر نیرو انجام گرفت. به گفته، علی‌اکبر محرابیان یکی از مزیت‌های این طرح آن است که معضل سرمایه‌گذاران که نمی‌توانستند مطالبات خود را به موقع دریافت کنند، برطرف می‌شود. با این وصف می‌توان انتظار داشت که با وصول به موقع مطالبات در چارچوب بورس انرژی، تولید برق پاک، سرمایه‌گذاری بیشتری را جذب کرده و در نهایت به ایجاد توازن در تولید و مصرف برق کمک کند.

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با بیان اینکه ورود برق تجدیدپذیرها به بورس، گام مهمی در جهت توسعه تجدیدپذیرها محسوب می‌شود، افزود: سالیان سال است که رشد تولید تجدیدپذیرها نسبت به ظرفیت نصب شده، عدد قابل ملاحظه‌ای نیست؛ به طوری که اکنون یک درصد تولید برق از محل تجدیدپذیرها صورت می‌گیرد. در حالی که سایر کشورها پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را در این زمینه رقم زده‌اند.

او با تاکید بر اینکه ایران نیز باید به دلیل بحث‌های مربوط به کاهش آلودگی هوا از سوخت‌های فسیلی فاصله بگیرد، توضیح داد: سازوکار تابلو سبز در گام نخست، میان تجدیدپذیرها رقابت ایجاد می‌کند. در واقع در این بستر، قیمت برق محک خورده و به سمت واقعی شدن سوق پیدا می‌کند. در مراحل بعدی و در سایه واقعی شدن قیمت انرژی، منابع بیشتری به سمت تجدیدپذیرها روانه خواهد شد. از طرفی ممکن است، دولت نیز به صرافت عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی در بورس نیز بیفتد.

به گفته این عضو هیات‌ نمایندگان اتاق تهران، قانونگذار مشخص کرده است که امسال صنایع یک درصد برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کنند. در این تکلیف قانونی، صنایع یا می‌توانند این میزان انرژی را با احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و در غیر این صورت، آن را از طریق تابلوی سبز در بورس انرژی خریداری خواهند کرد.

صالحی در ادامه با اشاره به اینکه این سازو کار فرصت مغتنمی برای ارتقا صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد بود، افزود: ایجاد تابلو سبز، شروع خوبی برای واقعی شدن نرخ  انرژی خواهد بود و این روند به دلیل اثرگذاری بر بهره‌وری، منجر به کاهش قیمت نیز خواهد شد.

او مزیت دیگر توسعه تجدیدپذیرها را قیمت پایین آن نسبت به برق نیروگاه‌های حرارتی برشمرد و گفت: این طرح ضامن سرمایه‌گذاری خواهد بود و به تعبیر دیگر امنیت اقتصادی در این صنعت را برقرار می‌کند؛ چرا که فعالان این صنعت امکان آن را می‌یابند که ظرف کوتاهی پس از فروش برق، وجه آن را دریافت کنند و دیگر گرفتار دیرکرد یک الی دو ساله وزارت نیرو در پرداخت معوقات نخواهند بود. اما نکته مهم‌تر آن است که این طرح در نهایت منجر به ارتقا سطح رفاه مردم شود.

 

 

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط