دولت چین آمار واقعی را ارائه نمی‌کند

کرونا چند چینی را کشت؟

...

چین در زمستان 1401 با موج جدیدی از کرونا مواجه شد. این در حالی بود که دولت سعی داشت دست از سیاست‌های کووید-صفر بکشد. اما آمادگی لازم برای برداشتن محدودیت‌ها وجود نداشت و آمار مرگ‌ومیر بالا رفت. اما چه کسی می‌داند واقعا چند نفر در چین به دلیل کرونا از دنیا رفته‌اند؟

ترجمه: نسیم بنایی، آینده نگر/ اکونومیست

اخیرا موجی از کرونا، چین را در نوردید. طبق برخی آمارِ منتشر شده، بیش از 80 درصد از جمعیت این کشور طی دو ماه (ماه پایانی از سال 2022 و ماه نخست از سال 2023) به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. البته تعداد مبتلایان جدید روندی نزولی گرفته‌است. سیاست‌های چین برای مقابله با کرونا همچنان ادامه دارد. مسئولان و مقامات چینی معتقدند با پیگیری محدودیت‌ها و سیاست‌های کرونایی، از جان انسان‌ها در چین محافظت می‌کنند. در نتیجه ترجیح می‌دهند همچنان به این سختگیری‌ها ادامه دهند. آن‌ها می‌گویند سلامتی مردم از هر چیزی بااهمیت‌تر است، در نتیجه باید به این محدودیت‌ها ادامه دهند.

نگاهی به تاریخ کرونا در چین نشان می‌دهد که این سیاست‌ها تا چه اندازه اهمیت دارند. برای مثال در ابتدای همه‌گیری کرونا در سال 2020 طبق آمار رسمی دولت، حدود 5 هزار نفر در چین به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. در آن زمان، دولت چین هنوز محدودیت‌های شدید کرونایی به معنای امروزی‌اش را اعمال نکرده بود و مردم در بسیاری از موارد آزادانه رفتار می‌کنند. پروتکل‌ها اما کمی بعد وارد مرحله اجرا شد. این‌ها همان پروتکل‌های سیاست کووید-صفر است. یعنی دولت می‌خواهد میزان ابتلا به کرونا را به صفر برساند.

ماه دسامبر بود که دولت چین به دلیل اعتراضات گسترده مردمی، دست از سیاست‌های کووید-صفر کشید. طبق آمار دولتی در این مدت، 80 هزار نفر به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا رفته‌اند. به صورت کلی، وضعیت چین در دوران همه‌گیری اومیکرون بهتر از سایر دوره‌ها بوده‌است. اما هیچ جای شکی نیست که آمار رسمی چین، گمراه‌کننده است. ظاهرا پزشک‌ها در چین برای امضای گواهی فوت بیماران، تحت فشار قرار می‌گیرند. افرادی که در خانه به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا می‌روند، اصلا در این آمار دولتی نمی‌آیند. در بیمارستان‌ها هم فوتی‌ها در شرایطی خاصی نامشان در فهرست مبتلایان به کرونا قرار می‌گیرد. در موج اخیر، چین آمادگی لازم را نداشت. بسیاری از افراد مسن، هنوز به طور کامل واکسینه نشده بودند. داروهای مورد نیاز برای بیماری کرونا هم به ندرت در چین پیدا می‌شود.

*آمار واقعی پشت ابرهای تیره

اکونومیست مدلی طراحی کرده تا براساس آن، به آماری قابل قبول دست پیدا کند. اگر واقعا ویروس کرونا به این شکل گسترده در چین شایع شده باشد، حدود 1 الی 1.5 میلیون نفر از جمعیت چین به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند. اما مقامات چینی تمایلی به پذیرش این آمار ندارند و معتقدند آمار مرگ‌ومیر واقعی کرونایی، بسیار پایین‌تر از این‌هاست. چینی‌ها ماه‌ها می‌گفتند مرگ‌ومیر کرونایی در آمریکا، شرم‌آور است. اما حالا به نظر می‌رسد مسئولیت مرگ‌ومیر کرونایی در خاک خودشان را نمی‌پذیرند. تلویزیون دولتی هم در چین تمام تمرکز خود را روی بحث بیماری کرونا در کشورهای غربی گذاشته و آمار دقیق و درستی از وضعیت کرونا در چین ارائه نمی‌کند.

چین گفته بالاخره آمار مرگ‌های کرونایی را به صورت دقیق اعلام خواهد کرد. اما براساس آمار اولیه‌ای که اعلام شده و چین آن را پذیرفته، بعید است آمار نهایی که دولت اعلام می‌کند، واقعا به واقعیت نزدیک شود. به هر حال، چینی‌ها سعی دارند به زندگی عادی بازگردند اما هنوز آمادگی لازم برای آن را ندارند. اقتصاد چین وضعیتی بحرانی پیدا کرده و مردم باید هر چه سریع‌تر به دنیای کار بازگردند. اما دولت هنوز در زمینه واکسیناسیون به صورت جدی اقدام نکرده و خبری از ساخت بیمارستان‌های جدید برای رسیدگی به جمعیت بزرگ چین، نیست.

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط