پس از آسیب همه کسب وکارها از اختلال اینترنت

حمایت دولت از کسب وکارهای مجازی نتیجه می دهد؟

...

طرح حمایت از کسب وکارهای مجازی در سکوهای داخلی روزگذشته رونمایی شده است. این درحالی است که استارتاپ های کوچک تا بزرگ در یک ماه گذشته دست از کار کشیده و زیان قطعی اینترنت، کسب وکارهای بزرگ را هم دچار مشکل کرده است.

سازمان نصر تهران در مهرماه اعلام کرد نزدیک به 50 درصد از کسب وکارهای اینترنتی، بیش از 50 درصد از فروش خود را در یک ماه گذشته از دست داده اند. غیر از این،  خسارت یک روز قطعی اینترنت در ایران معادل 37 میلیارد دلار اعلام شده است. پس از اعتراض کسب وکارها به اختلال اینترنت،  پیش از نیمه مهرماه بود که وزیر اقتصاد از جبران خسارت کسب وکارهای مجازی به دلیل قطعی و اختلال در دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت خبر داد. اکنون  عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از بسته حمایتی از کسب وکارهای مجازی رونمایی کرده است. بسته ای که برای حمایت از کسب وکارهای مجازی فعال در سکوهای داخلی تهیه شده است.

در طرحی که زارع پور روز گذشته از آن رونمایی کرده، 14 ماده وجود دارد که نزدیک به 20 نوع امکان و حمایت قانونی جدید را برای پتلفرم های و کسب وکارهای اینترنتی پیش بینی کرده است. همچنین، در این آیین نامه برای سکو‌های کسب و کاری مشمول، تسهیلاتی همچون امکانات متنوع پرداخت، فراهم کردن زیرساخت‌های سخت افزاری، برخورداری از مزایای استقرار در پارک‌های علم و فناوری، تبلیغ در سازمان صدا و سیما و … پیش بینی شده است. معافیت و تسهیلات مالیاتی، عدم نیاز به مجوز فعالیت، بسته های تبلیغاتی متنوع در پتلفرم های مشمول و صداوسیما، در کنار تسهیلات بانکی از جمله تسهیلات دیده شده در این آیین نامه است.

دولت درحالی در طرح هایی از این دست از حمایت از کسب وکارهای مجازی می گوید که فعالان بخش خصوصی، از زیان همه کسب وکارها به دلیل اختلال در دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت خبر می دهند. حسین سلاح ورزی، نائب رییس اتاق بازرگانی ایران در رویداد کیش اینوکس 2020 از عمیق تر بودن معضل قطع اینترنت و فیلترینگ در فضای کسب وکار ایران خبر داده است.این فعال بخش خصوصی گفت: «واقعیت این است که تمام فرایندهای خارج از کارخانه، مسائل ارزی بانک مرکزی و... رابطه درهم تنیده‌ای با اینترنت دارند و محدودیت اینترنت در یک ماه گذشته باعث شده نه تنها فرایند کسب و کار و تولید دچار اختلال شود بلکه از لحاظ اعتبار حتی تماس تجاری را از دست داده‌ایم».

رضا اربابیان موسس شیپور هم از زیان دهی کسب وکارهای مجازی با اندوخته مالی اندک خبر داده بود. چالش ارتباط با کارکنان دورکار از دیگر معضل های قطع اینترنت برای استارتاپ ها و شرکت های ایرانی از نظر موسس شیپور است.

قطعی اینترنت بسیاری از کسب وکارهای کوچک و بزرگ را به تعطیلی کشانده که مشخص نیست، دولت چه برنامه ای برای حمایت از این دست استارتاپ ها دارد. بنیانگذار ترندشو اعلام کرد این استارتاپ که 9 ماه از عمر آن گذشته، به طور کامل تعطیل شده است. هم چنین مدیر لندین اعلام کرد این استارتاپ در یک ماه گذشته 300 تا 400 میلیون تومان ضرر کرده و هم چنین مدیر الوکانتنت می گوید 95 درصد از درآمد این استارتاپ در یک ماه اخیر از دست رفته است. هم چنین گروه توسعه فناوری اطلاعات هزاردستان از احتمال تعطیلی مسیریاب بلد تا پایان سال جاری خبر داده و علت آن را امنیتی شدن فضا، غیرقابل پیش بینی بودن آینده اینترنت در ایران و تردید نسبت به حفاظت از اطلاعات کاربران در این برنامه عنوان کرده است.

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام