معدنکاران از تبعات اجرای شیوهنامه جدید واردات ماشینآلات معدنی ابراز نگرانی کردند
خطر کاهش تولید، کاهش صادرات و حذف معادن کوچک از چرخه تولید
1401/03/01
485
این مطلب را به اشتراک بگذارید
بر اساس آنچه در نامه خانه معدن ایران به وزیر صمت مورد اشاره قرار گرفته است، شیوه نامه جدید واردات ماشین آلات معدنی، موجبات هدررفت منابع، کاهش تولیـد، کاهش صادرات و بعضاً انسداد و از چرخه تولید خارج شدن برخی از معادن، خصوصا معادن کوچک را فراهم خواهد کرد.
سه روز پس از ابلاغ شیوه نامه جدید واردات ماشین آلات معدنی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران طی نامه ای به وزیر صمت، ضمن اشاره به اینکه مفاد این شیوه نامه مغایر با مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و همچنین پیشنهادات فعالان بخش معدن است، آن را موجب تشدید مشکلات صنعت معدنکاری عنوان کرد.
خانه معدن ایران در این نامه با اشاره به اینکه این شیوهنامه میتواند اثرات منفی عدیده ای در فعالیت معدنی داشته باشد، خواستار بازنگری در این دستورالعمل شده است.
بهرامن در این نامه با اشاره به ممنوعیت برخی ماشین الات معدنکاری از جمله دامپتراک که به گفته او سهم و اثرگذاری بالایی در توسعه معدن کاری دارد، نوشته است: پیرامون ماشینآلات حفاری نیز مصوبه ستاد تسهیل، آزادسازی کلیه ماشینآلات حفاری را با توجه به نیاز بسیار بالا در کل کشور با هدف توسعه اکتشافات معدنی مدنظر داشته است در حالی که در شیوهنامه ابلاغی، واردات صرفا ماشینآلات حفاری بالای 6 اینچ را آزاد و اعلام شده است. همچنین سال ساخت ماشین آلات مستعمل باید کمتر از 10 سال باشد که متاسفانه در ابلاغیه مذکور 5 سال ذکر شده است.
او در بخش دیگری از این نامه آورده است: در جلسات مرتبط مقرر شد که به ازاء هر 5 دستگاه مجوز واردات، یک دستگاه از تولیدکننده داخلی خریداری شود که متاسفانه در ابلاغیه شیوه نامه مذکور مقرر شده تا به ازای هر یک دستگاه واردات یک دستگاه از ساخت داخل خریداری شود.
در بخش دیگری از نامه خانه معدن ایران آمده است: وضعیت استهلاک و سن بالای ناوگان ماشینآلات معدنی در شرایط کنونی به دلیل عدم نوسازی به موقع طی سالهای گذشته آنقدر اسفناک است که هرگونه تاخیر در عملیاتی کردن نوسازی ماشینآلات معادن کشور شاهد افزایش بیش از پیش قیمت تمام شده و افزایش مصرف سوخت و در نهایت کاهش تولید خواهیم بود. قطعا تداوم و اجرایی کردن این دستـورالعمل موجبات هدررفت منابع، کاهش تولیـد، کاهش صادرات و بعضاً انسداد و از چرخه تولید خارج شدن برخی از معادن، خصوصا معادن کوچک را در بر خواهد داشت. از آنجایی که خانه معدن ایران در تمامی جلسات تخصصی و جلسات دبیرخانه و جلسات اصلی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید همراه با ذینفعان مربوطه در ارتباط با چگونگی تامین ماشین آلات مورد نیاز بخش معدن در جهت سیاستهای توسعه ای این بخش کلیدی در اقتصاد کشور حضور داشته، نگرانی خود را نسبت به ابلاغ این شیوهنامه رسما اعلام می کند.
نظر خود را بنویسید