هند تنها کشوری نیست که صادرات مواد غذایی را ممنوع کرده است

ممنوعیت صادرات برای حفظ امنیت غذایی

...

هند تنها کشوری نیست که صادرات گندم خود را ممنوع کرده است. علاوه بر روسیه و اوکراین، مصر، قزاقستان، کوزوو و صربستان هم صادرات گندم را ممنوع کرده اند.

هند صادرات گندم را ممنوع کرده و البته آخرین کشوری نیست که این کار را انجام داده، چرا که قیمت غلات در سال جاری به دلیل جنگ روسیه و اوکراین افزایش یافته است. سی‌ان‌بی‌سی گزارشی در این باره منتشر کرده است.

این جنگ باعث افزایش شدید قیمت گندم شده است و روسیه و اوکراین از بزرگترین صادرکنندگان این کالا هستند. براساس گزارش بانک جهانی، هر دو کشور 29 درصد از صادرات جهانی گندم را به خود اختصاص داده اند.

قیمت گندم روز دوشنبه پس از اعلام خبرهایی از هند، حدود 6 درصد افزایش یافت.

موسسه پترسون برای اقتصاد بین المللی (PIIE) که یک اتاق فکر مستقر در واشنگتن دی سی است، گفت: با توجه به افزایش قیمت موادغذایی که به دلیل اختلالات زنجیره تامین مرتبط با کووید از قبل افزایش یافته بود و کاهش بازدهی به دلیل خشکسالی سال گذشته،‌ تهاجم روسیه در زمان بدی برای بازارهای جهانی مواد غذایی تاثیر گذاشت.

براساس گزارش PIIE، روسیه و اوکراین در میان پنج صادرکننده جهانی بسیاری از غلات و دانه های روغنی مهم مانند جو، آفتابگردان و روغن آفتابگردان و همچنین ذرت هستند.

هند تنها کشوری نیست که صادرات گندم خود را ممنوع کرده است. علاوه بر روسیه و اوکراین، مصر، قزاقستان، کوزوو و صربستان هم صادرات گندم را ممنوع کرده اند.

 

*ترس از تورم و امنیت غذایی

ماجرا فقط گندم نیست. بسیاری از کشورها همچنین صادرات مواد غذایی دیگر را ممنوع کرده اند،‌ زیرا تورم جهانی درنتیجه بحران اوکراین افزایش یافته است.

قیمت ها برای طیف گسترده ای از محصولات غذایی دیگر هم افزایش یافته است که به افزایش تورم در سراسر جهان کمک کرده است. برخی از این محصولات عبارتند از روغن آفتابگردان، روغن پالم، کود و غلات. غیر از افزایش قیمت مواد غذایی، عرضه بسیاری از محصولات غذایی هم نامشخص است.

اوکراین نتوانسته غلات، کود و روغن نباتی صادر کند، در حالی که درگیری باعث از بین رفتن مزارع زراعی و جلوگیری از یک فصل معمولی کاشت شده است. دولت اوکراین همچنین روسیه را به سرقت چند صد هزار تن غلات و فروش مجدد آنها متهم کرده است. وزارت خارجه روسیه بلافاصله به درخواست سی‌ان‌بی‌سی برای پاسخ به این موضوع جواب نداده است.

تحلیلگران PIIE اعلام کردند که با ادامه جنگ، این احتمال وجود دارد که کمبود موادغذایی، به ویژه غلات و روغن نباتی، حاد شود و کشورهای بیشتری به محدودیت های تجاری روی بیاورند.

به گزارش فایننشال تایمز، آخر هفته، گروه 7 کشور صنعتی هشداری درباره خطر یک بحران گرسنگی جهانی را اعلام خواهند کرد، مگر اینکه روسیه محاصره غلات اوکراینی را که در حال حاضر در بنادر اوکراین گیر کرده است را بردارد.

 

*کشورهایی که صادرات موادغذایی را ممنوع می کنند

در اینجا فهرستی از کشورهایی که صادرات موادغذایی را در ماه های پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین ممنوع کرده اند، آورده شده است. طبق ردیاب PIIE لیست کشورهایی که ممنوعیت صادرات مواد غذایی را اجرا می کنند به این قرار است: «آرژانتین: روغن سویا، کنجاله سویا؛ الجزایر: پاستا، مشتقات گندم، روغن نباتی، شکر؛ مصر: روغن نباتی، ذرت، گندم، آرد، روغن،‌عدس، پاستا و لوبیا؛ هند: گندم؛ اندونزی: روغن پالم، روغن هسته خرما؛ ایران: سیب زمینی، بادمجان، گوجه فرنگی و پیاز؛ قزاقستان: گندم و آرد گندم؛ کوزوو: گندم، ذرت، آرد، روغن نباتی، نمک و شکر؛ ترکیه: گوشت گاو، گوسفند، بز، کرده، روغن های پخت و پز؛ اوکراین: گندم، جو، ارزن و شکر؛ روسیه: شکر، دانه آفتابگردان، گندم، چاودار، جو و ذرت؛ صربستان: گندم، ذرت، آرد و روغن؛ تونس: میوه ها و سبزیجات؛ کویت: محصولات گوشت مرغ، غلات، روغن های نباتی.» برخی از این ممنوعیت ها تا 31 دسامبر سال 2022 و برخی حتی تا سال 2023 هم ادامه خواهند داشت.

براساس گزارش رسانه های محلی، هند اعلام کرده است که صادرات گندم برای مدیریت امنیت غذایی کشور ممنوع شده است.

 

 

 

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام