در همایش «نقش بخش خصوصی در بهبود سلامت و رفاه کودکان» در اتاق تهران مطرح شد
تلاش یونیسف برای جلب توسعه مشارکت بخش خصوصی
1400/11/02
13:29
874
این مطلب را به اشتراک بگذارید
همایش «نقش بخش خصوصی در بهبود سلامت و رفاه کودکان» به همت معاون امور بینالملل اتاق تهران و با همکاری نمایندگی یونیسف در ایران برگزار شد و در آن، نقشآفرینی بخش خصوصی در جهت ارتقای رفاه کودکان ایرانی مورد تاکید قرار گرفت.
در همایش «نقش بخش خصوصی در بهبود سلامت و رفاه کودکان» که با حضور نماینده یونیسف و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، زمینههای همکاری میان این نهاد بینالمللی و بخش خصوصی کشور برای ایفای بهبود رفاه کودکان در ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این همایش، دبیرکل اتاق تهران با اشاره به اینکه در دو دوره اخیر هیات نمایندگان این اتاق، بازتعریفی از مسئولیتهای اجتماعی در بخش خصوصی صورت گرفته است، توضیح داد: اتاقهای بازرگانی به طور سنتی عمدتاً بر تامین منافع اعضا متمرکز بودهاند؛ اما در گذر زمان، تغییراتی در رویکرد و وظایف این نهاد بخش خصوصی ایجاد و این تغییر پارادایم سبب شد که رویکرد اتاقها از توجه منحصر به منافع صنفی و حرفهای به توسعه منافع جمعی در چارچوب مفهومی به نام مسئولیتهای اجتماعی متمایل شود.
بهمن عشقی با اشاره به تلاشهای اتاق تهران برای نهادسازی در حوزه مسئولیتها اجتماعی گفت: همزمان تلاشهایی برای تسری مسئولیتهای اجتماعی به اعضای اتاق نیز صورت گرفت؛ در واقع در پی آن بودیم که با طراحی مدلی، این مفهوم را در میان 27 هزار عضو اتاق تهران اشاعه دهیم. اتاق تهران اگرچه از سال 1885 میلادی روی مسئولیتهای اجتماعی متمرکز بوده اما بازتعریف این مسئولیتها و تسری آن به سطح بنگاههای اقتصادی در تاریخ 150 ساله اتاق تهران کمسابقه بوده است.
او سپس به مصادیق نهادسازی اتاق تهران در حوزه مسئولیتهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: تشکیل شورای راهبردی مسئولیتهای اجتماعی، ایجاد سامانهای برای ترویج و حکمرانی مسئولیتپذیری شرکتی و تلاش متمرکز در اتاق تهران برای کمکرسانی و مبارزه با شیوع ویروس کرونا از جمله مصادیق این نهادسازی است. چنانکه وجوهی که اتاق تهران به عنوان معتمد بخش خصوصی در سالهای 98 و 99 برای کمک به بخش سلامت از اعضا دریافت کرد، قابل توجه بود.
عشقی همچنین به بازسازی، نوسازی و تجهیز بیمارستان بازرگانان توسط اتاق بازرگانی تهران اشاره کرد و گفت که این بیمارستان سند آشتی طبقاتی در جامعه ایران است و در این بیمارستان درمان هیچکس به دلیل تنگدستی، متوقف نمیشود.
او همچنین انعقاد توافقنامه با یونیسف را یکی از افتخارات اتاق تهران در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی برشمرد و افزود: جامعه ایران، امروز بیش از پیشرفت، توسعه را طلب میکند و ایرانیان، مردمانی توسعهگرا هستند. حال آنکه توسعه مقدم بر پیشرفت است و تلاش برای دستیابی به پیشرفت بدون دستیابی به توسعه راه به جایی نمیبرد.
عشقی با بیان اینکه «خصلت توسعهگرایی مردم ایران نهتنها در بعد داخلی که به مثابه یک علامت برای جامعه جهانی است» افزود: اکنون زمان آزمودن تجربیات موفق دنیا برای گذر از مرحله پیشرفت است. بر این اساس، یونیسف میتواند پیشتاز انتقال این تجربیات به جامعه ایرانی باشد.
دبیر کل اتاق تهران گفت که آثار اصلاح مدل زندگی مردم تنها به قلمرو کشورها محدود نمیشود و این حرکتی برای دستیابی به صلح جهانی است. در واقع جامعه جهانی به صلح نخواهد رسید، مگر آنکه اولویت نخست خود را معطوف به ایفای مسئولیتهای اجتماعی کند. او در ادامه نسبت به همکاری بیش از پیش اتاق تهران با یونیسف برای بهبود شرایط زندگی ایرانیان اعلام آمادگی کرد.
هماندیشی برای تعامل در بخشهای سلامت، تغذیه و آموزش
پس از آن، معاون امور بینالملل اتاق تهران، نیز با بیان اینکه یونیسف در190 کشور و منطقه از جهان برای رشد، بقا و کامیابی کودکان حضور دارد و بیش از 70 سال است که برای بهبود زندگی کودکان و خانوادههایشان تلاش میکند، افزود: سابقه شکلگیری اتاق تهران نیز به حدود 137 سال پیش میرسد و فعالیت هر دو سازمان به بهبود شرایط زندگی مردم و توسعه معطوف است.
حسامالدین حلاج با اشاره به اینکه مشارکت اتاق تهران در پیشبرد برنامههای یونیسف در ایران میتواند شامل حوزههای سلامت، تغذیه و آموزش باشد، گفت که این همایش برای هماندیشی جهت احصای روشهای همکاری و تعامل بیشتر میان بخش خصوصی ایران و یونیسف برنامهریزی شده است.
آغوش باز یونیسف به روی بخش خصوصی
در ادامه این جلسه رابین ناندی، نماینده یونیسف در ایران با تقدیر از اتاق بازرگانی تهران به خاطر مشارکت در برگزاری این برنامه، عنوان کرد همکاری با بخش خصوصی در همه کشورها یک امر مهم و حیاتی برای یونیسف به شمار میرود.
او با اشاره به طیف وسیع همکاری یونیسف با بخش خصوصی در کشورهای مختلف گفت: برای نمونه از سال 1987 به بعد یونیسف با همکاری تعدادی از شرکتهای هواپیمایی، پول خرد اندک مسافران در فرودگاههای خارجی را که تبدیل کرده و دیگر به آن احتیاجی ندارند، برای کمک به کودکان دریافت میکند. این همکاریها امروز تا طراحی و اجرای پلتفرمهای مجازی آموزش برای کودکان توسط شرکتهای بزرگ حوزه فناوری مانند مایکروسافت ادامه یافته است.
رابین ناندی با اشاره به این که یونیسف به عنوان بزرگترین نهاد کمک به کودکان در سراسر جهان است، افزود: در کشور مانند هند با کمک گسترده بخش خصوصی، یونیسف موفق شده است که برای 30 میلیون کودک آب آشامیدنی سالم تامین کند.
نماینده یونسیف در ایران در پایان سخنانش تاکید کرد که آغوش این نهاد بینالمللی به روی بخش خصوصی برای هرگونه همکاری باز است و این همکاریها الزاماً از طریق پرداخت مالی نیست و میتواند راهها و روشهای مختلفی برای کمک به کودکان و تامین رفاه آنها داشته باشد.
کرونا عامل کُند شدن اقدامات یونیسف کمک به کودکان
پس از افتتاحیه این همایش با سخنان دبیرکل اتاق تهران و نماینده یونیسف در ایران پنل «دلایل و نحوه تعامل یونیسف با بخش خصوصی ایران» با حضور یامیکو سامو مدیر مشارکت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یونیسف، وحید تقیخانی، مدیر موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران و دو تن از فعالان بخش خصوصی برگزار شد.
سامو که به صورت آنلاین در این همایش حضور یافته بود، طی سخنانی با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در ماموریتهای یونیسف گفت: همهگیری کرونا، همه اقدامات انجام شده برای بهبود رفاه کودکان را به عقب راند. برای مثال، دستاوردها در حوزه واکسیناسیون کودکان روندی معکوس به خود گرفت.
او ادامه داد: زمانی که از مشارکت بخش خصوصی سخنی به میان میآید، توجهات به سمت تامین مالی سوق پیدا میکند. اگرچه یونیسف به منابع مالی نیاز دارد اما تاثیر و قدرت بخش خصوصی برای یونیسف فراتر از تامین مالی است و ما به دنبال تخصص و نوآوری این بخش هستیم. اینها داراییهای اصلی بوده و ارزشی برد- برد ایجاد میکنند.
سامو در ادامه به نمونههایی از همکاری یونیسف با شرکتهای مطرح از جمله مایکروسافت و پمپرز و تاثیرات این همکاری اشاره کرد و گفت: شرکت مایکروسافت علاوه بر تامین مالی، فناوریهایی را هم در اختیار ما قرار داده است و باید مدلی از همکاری طراحی شود که در نهایت به نفع جامعه هدف باشد.
در ادامه این جلسه، ژیل شوآلیه، معاون دفتر یونیسف در ایران، با اشاره به اینکه فرصتهای بالقوهای برای شراکت با یونیسف در جهت بهبود وضعیت کودکان وجود دارد، پیشنهاد کرد که کارگروههایی مشترک میان بخش خصوصی ایران و یونیسف برای بررسی زمینههای همکاری تشکیل شود.
امکان همکاریهای آموزشی با یونیسف
همچنین، مدیر موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران پشت تریبون قرار گرفت و از ظرفیتهای این موسسه برای آموزش کودکان و نوجوانان سخن گفت. وحید تقیخانی با بیان اینکه موسسه آموزش اتاق تهران در سال 1396 تاسیس شده و دورههای آموزشی چندپایه را ارائه میکند، افزود: این دورهها از 4 تا 44 ساعت مهارتمحور و کاربردی بوده و بر اساس نیازسنجی از نهادهای مختلف طراحی شدهاند.
تقیخانی از امکان برگزاری دورههای آموزشی با همکاری یونیسف برای کودکان و نوجوانان در قالب اردوهای تابستانی و آموزشهای فنی و حرفهای سخن گفت.
در ادامه، عاطفه موسوی از شرکت گلرنگ و مهدی نورانی از شرکت یولینیور نیز به ارائه تجربیات این شرکتها در ایفای مسئولیتهای اجتماعی در حوزه کودکان و محیط زیست پرداختند.
محک، نهاد برتر کمک به کودکان
در بخش دیگری از این همایش، احمد پورفلاح، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران و عضو هیات امنای موسسه خیریه محک نیز توضیحاتی درباره موقعیت این موسسه خیریه غیردولتی ارائه کرد و گفت: موسسه خیریه محک در سال 2021 در میان موسسههای خیریه جهان رتبه نخست را کسب کرده است و اگر در زمان آغاز به کار این موسسه، از هر 100 کودک سرطانی، 85 کودک درمیگذشتند، امروز این نسبت برعکس شده و هیچ کودکی به دلیل به عدم دسترسی به امکانات درمانی، قربانی این بیماری نمیشود.
او با بیان اینکه موسسه محک از کشورهای همسایه نیز بیمار میپذیرد و خانوادههای آنان را نیز تحت حمایت قرار میدهد، توضیح داد: مقرر بود محک بتواند در تعامل با یونیسف و با استفاده از منابع ایرانیان خارج از کشور نسبت به تامین دارو اقدام کند اما این نهاد بینالمللی اعلام میکند که باید در این زمینه قراردادی منعقد شود و امکان انعقاد این قرارداد در حال حاضر وجود ندارد. همچنین درخواست ما این است که یونیسف رویکردی در پیش بگیرد که کودکان از جنگهای سیاسی حاکم در دنیا مصون بمانند.
پس از طرح این نظرات، شرکتکنندگان در این همایش نیز پیشنهادات و پرسشهای خود را در مورد کیفیت و کمیت این همکاری با اعضای پنل در میان گذاشتند.
نظر خود را بنویسید