نگاهی به زندگی فرد خسروی، مردی که در جستوجوی جهانی عاری از سکته مغزی است
کارآفرینی سریالی در صنعت پزشکی
1400/05/04
13:58
2271
این مطلب را به اشتراک بگذارید
فرد خسروی 23 شرکت پزشکی تاسیس کرده است، از جمله اندوتکس با هدف تولید و ساخت استنتهای پزشکی برای درمان گرفتگی عروق و ایسکمی قلبی ایجاد شد
آینده نگر
بنيانگذار 23 شركت تجهيزات پزشكي و مالك 200 اختراع ثبتشده. فرد خسروي يك كارآفرين سريالي در حوزه تجهيزات پزشكي است كه تمام زندگي خود را به ابداع، توليد و ارائه تجهيزات پزشكي اختصاص داده است. او درحال حاضر موسس و مدير هياتمديره شركتي به نام ايمپرتيو كِر در سيليكونولي آمريكا است. به گفته خودش اين شركت براساس نيازهايي تاسيس شده است كه در فضاي تجهيزات پزشكي برطرفنشده باقي ماندهاند و از آنجايي كه خسروي كل زندگي حرفهاي خود را روي چنين تجهيزاتي متمركز ساخته است، تصميم به تامين اين نيازها گرفته است. اگرچه شركت جديد بيشتر شركتي بيماريمحور است تا تجهيزاتمحور. تمركز اصلي شركت هم سكته مغزي است. به گفته خسروي اين شركت تلاش دارد به بيماري سكته مغزي نگاهي جامعنگر داشته باشد، به اين معني كه از پيش از آغاز بيماري، تا زمان وقوع آن و پس از پايان و درمان را مد نظر قرار دهد. به گفته خسروي، در حوزه سكته ايسكمي (ايسكمي وضعيتي ناشي از كم رسيدن خون به بخشي از بدن است) در آمريكا تنها 25 درصد از بيماران درمان مناسب دريافت ميكنند و مابقي بيماران درماننشده باقي ميمانند. خسروي در راستاي جلب توجه بيشتر به اين افرادِ درماننشده و فراهم كردن درمان بيشتر براي بيماران بيشتر، با همكاري دكتر نيك هاپكينز در سال 2016 شركت ايمپرتيو كر را راهاندازي كرد.
فرد خسروي كيست؟
خسروي اصالتا كرد است. از پدر و مادري كرد در ايران متولد شده است. همزمان با سالهای انقلاب بود که پدر فرد خسروي او را كه 16 سال سن داشت راهي آمريكا كرد. او به بهانه نزديك بودن به دوستي خانوادگي به كوكويل تنسي رفت و نقطه آغاز زندگي حرفهاي او در همين شهر گذاشته شد. او پس از فارغالتحصيلي در رشته مهندسي از دانشگاه فناوري تنسي، از شركتهاي مختلفي در صنايع خودروسازي، صنايع دفاعي و صنايع پزشكي دعوت به كار شد. خسروي ميگويد در آن زمان حتي نميدانست در صنعت تجهيزات پزشكي چه خبر است و تنها به اين دليل كه اين صنعت برايش نسبت به دو صنعت ديگر جذابيت بيشتري داشت، پيشنهاد كاري آنها را پذيرفت. اولين شغل او در شركتي به مام سيلكو بود كه به خاطرش مجبور شد از كوكويل به هانتينگتون نقل مكان كند. اين شركت در حوزه لنزهاي طبي فعاليت داشت و خسروي به عنوان طراح در آنجا مشغول به كار شد. او به واسطه آغاز ماشينيسازي فرايند ساخت لنزهاي داخلي چشم علاوه بر اينكه تجربه بسياري به دست آورد، بهسرعت به قهرمان شركت تبديل شد. چند سال پس از اين تجربه خسروي به شركت ACS كه در حوزه توليد تجهيزات قابل كاشت در بدن فعاليت داشت پيوست. در اين شركت در حوزه ساخت استنت عروقي براي قلب تجربه به دست آورد. او در اين شركت با محققي به نام اولريش سيگوارت همكاري كرد كه در حوزه ساخت استنتهاي چنداتصالي تحقيق ميكرد. همكاري جديتر خسروي و سيگوارت در اواخر دهه 90 ميلادي آغاز شد، زماني كه خسروي از شركت فوكال خارج شد و با همكاري سيگوارت شركتي به نام اندوتكس را راهاندازي كرد تا روي توسعه فناوري مورد نظر سيگوارت كار كنند. اين استارتآپ در دوراني تاسيس شد كه جريان سرمايه و پول به سمت استارتآپهاي اينچنيني برقرار بود و همين موضوع باعث گيجي خسروي و سيگوارت شد. اين دو همزمان كار روي موضوعات متنوعي را آغاز كردند و توجه به نكات كليديتر مانند متمركز ماندن، يا صرفهجويي كردن در هزينهها را فراموش كردند. به اين ترتيب شركت اندوتكس به يك شكست بزرگ تبديل شد و خسروي این شرکت را پس از یک سال فعالیت در مقام مشاور، ترک کرد.
یک سال پیش از ترک اندوتکس، خسروی به همراه شریک کنونیاش اَمَر ساونی درباره تاسیس شرکت اینسپت مشورت کرد. اینبار با توجه به تجربیات گذشته تصمیم گرفته شد شرکت جدید با احتیاط و دقت بیشتری راهاندازی شود. ایده تاسیس اینسپت ایجاد فضایی برای کارآفرینان بود تا بتوانند چندین پروژه را با یکدیگر تلفیق و استراتژی هجینگ (استراتژی برای به حداقل رساندن ریسک) را برای پروژهها خلق کنند. شرکت EPI یکی از اولین موفقیتهای اینسپت به شمار میرود، شرکتی که در زمینه محافظت از بیماران در برابر آمبولی فعالیت داشت.
موفقیتی بزرگ پس از شکستی تلخ
خسروی میگوید پس از شکست اندوتکس، دراولین روزهای آغاز به کار شرکت سرمایهگذاری اینسپت اعتماد به نفسش در پایینترین حد ممکن بود: من در اندوتکس ضعیف عمل کردم و چنین شکستی برای فردی که هدف زندگیاش خلق پدیدهای بامفهوم و ایجاد تحول است، بدترین تجربه است. با این همه در سال 2007 اندوتکس به قیمت 5.4 میلیون دلار به شرکت بوستون ساینتیفیک فروخته شد. این اتفاق زمانی افتاد که خسروی به کمک مدیرعامل اندوتکس توانست روند تولید تکنولوژی هدف شرکت اندوتکس را دوباره به جریان بیندازد. پس از آن موفقیت EPI در تولید ابزاری که از بروز آمبولی در بیمار جلوگیری میکرد اتفاق افتاد. این شرکت اولین شرکتی نبود که در زمینه تولید تجهیزات مقابله با آمبولی فعالیت میکرد اما خسروی و شریکش توانسته بودند در زمانی مناسب، گروهی مناسب از افراد را دور یکدیگر جمع کنند و همین منجر به موفقیت شرکتی شد که اینسپت از آن پشتیبانی میکرد. EPI با وارد کردن اولین فیلتر ضد لخته خون در بازار آمریکا به یک موفقیت بزرگ برای خسروی تبدیل شد. خسروی به عنوان یکی از سرمایهگذاران EPI این شرکت را در سال 2001 به قیمت 75 میلیون دلار به شرکت بوستون ساینتیفیک فروخت و برای 18 ماه در این شرکت باقی ماند. خسروی میگوید یکی از دیگر دلایل موفقیت EPI این بود که هدف شرکت سرمایهگذاری اینسپت تنها این نبود که میان شرکتهای کوچک و شرکتهای بزرگ ارتباط مالی ایجاد کند، هدفش خلق فناوریهای کاربردی بود که بتواند به بیماران کمک کند. شرکت اینسپت درواقع شرکتی بود که وجود خارجی نداشت، نه خبری از تلفن و فکس بود و نه میز و دفتر کار. این شرکت نوعی قرارداد مجازی بود که گروهی از افراد که هدفشان کارکردن بود گرد هم آمده بودند، در نتیجه اینسپت نیاز به حضور سرمایهگذاران نداشت و در انتخاب فرصتهایی که در برابرش بود دست بازتری داشت و توانست سرمایه کافی، در حدود 250 هزار تا 500 هزار دلار را برای پشتیبانی از شرکتهای جدید تامین کند. اینسپت به تدریج به ابزار محرکهای تاثیرگذار برای ارتقا و توسعه نوآوریهای فناورانه و کارآفرینانهای تبدیل شد که تمرکز اصلیاش روی علوم زیستی و گاه و بیگاه روی فناوریهای منحصربهفرد و منتخب بود. خسروی میگوید محصولات موفقترین محصول اینسپت، یعنی شرکت EPI هنوز هم در جهان پزشکی در زمینه مقابله با لختههای خونی رتبه اول را دارند.
مسیر کارآفرینی
این کارآفرین ایرانی از مسیر اینسپت در شركتهاي بزرگ و کوچک فراوانی به عنوان مدیر ارشد فعالیت داشته است. او 23 شرکت پزشکی تاسیس کرده است، از جمله اندوتکس که با هدف تولید و ساخت استنتهای پزشکی برای درمان گرفتگی عروق و ایسکمی قلبی ایجاد شد. «کانفلوئنت سرجیکال» که در زمینه تولید مواد زیستی ترمیمی فعالیت داشت. EPI که بر فناوریهای جلوگیری از لخته شدن خون یا آمبولی در قلب یا مغز متمرکز بود. مارکت آر ایکس که در زمینه اطلاعرسانی بازاریابی، تامین محصولات و خدمات نرمافزاری و ارائه مدلهای تحلیلی برای صنایع دارویی، بیوتکنولوژی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی فعالیت داشت. اکسس کلوژر که تمرکزش ارائه مواد لازم و تکنیکهای فراموششده برای ترمیم زخمهای ایجادشده حین جراحیهای قلبی عروقی بود و خسروی هنوز به عنوان رئیس هیئت مدیره در این شرکت فعالیت دارد. شرکت اوستیال شرکتی خصوصی که در زمینه تولید فناوریهای جدید استنت برای درمان بیماری آئورت-اوستیال فعالیت دارد و خسروی در این شرکت هم به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل حضور دارد. شرکت ساندرا مدیکال شرکت که با پشتیبانی سرمایهگذاران و خسروی تاسیس شد و در زمینه تجهیزات پزشکی، فناوریهای کمتهاجمی و نجاتبخش برای درمان بیماریهای قلبی عروقی فعالیت دارد. لیست شرکتهای تاسیسشده به دست خسروی همچنان ادامه دارند. او اکنون در جدیدترین شرکتش، «ایمپرتیو کر» به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل مشغول به کار است.
خسروی پیش از آغاز زندگی کارآفرینانهاش در شرکتهای بزرگ تجهیزات پزشکی مانند گایدنت کورپوریشن و الکون سرجیکال در سمت مدیریت ارشد مشغول به کار بوده است. او نویسنده بیش از 105 طرح ثبت اختراع در حوزه تجهیزات جدید و منحصربهفرد پزشکی است. او درحال حاضر یکی از اعضای اصلی مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در آمریکا است. اندیشکدهای که درباره مسائل سیاسی، اقتصادی و بینالمللی در سرتاسر جهان با تمرکز بر روابط بینالملل، تجارت، فناوری، دانش مالی، انرژی و ژئواستراتژی فعالیت دارد. خسروی درحال حاضر همزمان رئیس یا عضو هیئت مدیره سه شرکت مطرح در صنعت پزشکی آمریکا است: هاتسپور، کلرت مدیکال و ایمپرتیو کر.
درباره ایمپرتیو کر
جدیدترین شرکت فرد خسروی مشابه دیگر شرکتهایش در حوزه تجهیزات پزشکی فعالیت دارد. این شرکت در سال 2016 با همکاری دکتر نیک هاپکینز یکی از پیشگامان جراحی عصبی عروقی و فرد خسروی تاسیس شد. هدف از تاسیس این شرکت ساده بود: تمرکز مطلق بر توسعه نسل جدید درمان و مراقبت از بیماران سکته مغزی در تمامی طول مسیری که بیمار میپیماید. خسروی درباره هدف تاسیس این شرکت میگوید: ما برای پزشکان ابزارهایی پیشرفته و فناوریهایی برای بهبود روند درمان فراهم میکنیم و همزمان در تلاشیم تا شکافهای موجود میان پیشگیری، تشخیص، بازتوانی و بهبود طولانیمدت را در بیماران سکته مغزی کاهش دهیم. رویکرد پزشکمحور این شرکت نسبت به فناوری نیازها، درخواستها، چشمانداز و ایدههای پزشکان در خط مقدم مبارزه با سکته مغزی را به مرکز فرایند توسعه و پژوهشهای ایمپرتیو کر تبدیل کرده است. این مدل مبتنی بر همکاری برای توسعه فناوری ویژه پزشکان این اطمینان را ایجاد میکند که نهتنها راهحلها و محصولات این شرکت منجر به ارتقای این بخش از درمان خواهد شد بلکه به عنوان سکوی پرشی برای پیشرفتهای بزرگتر در آینده عمل خواهد کرد.
خسروی میگوید ما باور داریم نوآوری با تمرکز زمان و انرژی بر بهبودهای آنی و تحولات طولانیمدتتر به وجود میآید. بدون به خطر انداختن کیفیت، باید در میان چرخه توسعه محصولات حرکت کرد، و کار را بر آزمایش، شواهد بالینی و واکنش پزشکان متمرکز کرد. این چابکی استراتژیک ما را در واکنش سریع به نیازهای پزشکان و بیماران توانا میسازد.
چشمانداز طولانیمدت خسروی در تاسیس ایمپرتیو کر خلق جهانی است که در آن سکته مغزی دیگر عامل مرگ و میر و ناتوانی نباشد و در آن افراد بیشتری بتوانند پس از ابتلا به این عارضه به زندگی عادی خود بازگردند و از آن لذت ببرند. به گفته این کارآفرین سریالی، اگرچه پیشرفتهای فراوانی در حوزه درمان سکته مغزی و عوارض جانبی آن انجام گرفته است، اما نیاز و فرصت برای بهبود کیفیت زندگی بیماران فراتر از انجام درمانهای پیشرفته، فراوان است. شرکت جدید خسروی با داشتن چشمانداز طولانیمدت در حوزه پیشرفتهای قابل توجه در پیشگیری، تشخیص، بازتوانی، و بهبود در تلاش است تا فناوریها و تجهیزات جدیدی را ابداع کرده و توسعه دهد تا بتواند رویای درمانی جامعتر و به هم پیوستهتر را محقق سازد.
این شرکت در سال 2019 توانست با جذب بودجهای 85 میلیون دلاری مرحله اول تولید تجاری محصولاتش را در درمان سکتهها آغاز کند. این بودجه با حمایت دو شرکت به نامهای الی بریج و بین کپیتال تامین شد و به گفته خسروی از این پول برای توسعه یکی از اولین فناوریهای درمانی در صنعت پزشکی به نام LDP و همچنین جدیدترین فناوری از بین بردن لختههای خونی در عروق مغزی استفاده شده است. همچنین در همین سال سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده از سوندهای دسترسی را که ویژه درمانهای مداخلهای طی جراحیهای کمتهاجمی عصبی عروقی در وضعیتهایی مانند سکته مغزی یا دیگر درگیریهای عروق خونی توسط ایمپرتیو کر طراحی و ساخته شده است صادر کرد.
نظر خود را بنویسید