در نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران مطرح شد
نگرانیها از کمبود تخصیص ارز به دارو
1399/06/12
13:53
4171
این مطلب را به اشتراک بگذارید
نمایندگان بخش خصوصی در نشست بیست و یکم کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، با بررسی مصوبه هیات مقرراتزدایی در زمینه اصلاح دستورالعمل مربوط به صدور IRC از این اقدام استقبال کردند و خواستار گسترش این رویکرد به دیگر دستورالعملها و بخشنامههای دستوپاگیر حوزه دارو شدند. در این نشست همچنین مساله تخصیص ارز به دارو مطرح و نگرانیهای فعالان بخش خصوصی از روند کنونی اعلام شد.
در بیستویکمین نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی حوزه سلامت با اظهار رضایت از مصوبه اخیر هیات مقرراتزدایی در خصوص بازنگری و اصلاح دستورالعمل مربوط به صدور IRC از سوی سازمان غذا و دارو، از تلاش بخش خصوصی و تشکلهای حوزه سلامت با محوریت فدراسیون اقتصاد سلامت برای تحقق این مطالبه، قدردانی کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این نشست همچنین، اعضای این کمیسیون با نقد کارایی و عملکرد سامانه تیتک که به گفته آنان، افزایش هزینههای بخش تولید و واردات دارو را در پی داشتهاست، استفاده از QR کد را به عنوان روش جایگزین ثبت اطلاعات دارو و ردیابی آن پیشنهاد کردند و در این جلسه مصوب شد تا پس از بررسی کارشناسی این جابهجایی از سوی کمیسیون و سایر تشکلهای مرتبط، مطالبه جایگزینی QR کد به جای سامانه تیتک از وزارت بهداشت، در دستورکار قرار گیرد.
در بخش دیگر این جلسه، نریمان صدری از کارآفرینان صنعت پلاسما به تشریح وضعیت این صنعت در کشور و توانمندی و اقدامات بخش خصوصی در این حوزه طی سالهای گذشته تاکنون پرداخت و بر این نکته تاکید کرد که بخش خصوصی ایران در صنعت پلاسما، به دنبال تلاشهای صورت گرفته طی دستکم یک دهه اخیر، نام و آوازه پرباری را در منطقه و حتی جهان به راه انداخته اما دستاوردهای این بخش از سوی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون نادیده گرفته شده تا آنجا که امروز وزارت بهداشت به عنوان رقیب بخش خصوصی در صنعت پلاسما وارد عمل شده و واحدهای تولیدی و پژوهشی بخشخصوصی را به ورطه تعطیلی و توقف فعالیتها کشاندهاست.
در همین رابطه و پس از توضیحات نریمان صدری، مقرر شد طی همکاری مشترک کمیسیون با فدراسیون اقتصاد سلامت، ناکامیها و موانع پیشروی صنعت پلاسمای کشور مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و با ارائه راهکارهایی، دولت و به ویژه وزارت بهداشت نسبت به عواقب تصمیمات و سیاستگذاریها در این بخش، مورد خطاب قرار گیرند.
در پایان این جلسه، محمود نجفیعرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، طی سخنانی یکی از نگرانیهای فعلی صنعت دارو کشور را دشواریهای مربوط به تخصیص ارز به این بخش عنوان کرد و با اشاره به اینکه دارو و چند قلم کالای دیگر، همچنان جزو کالاهای مشمول دریافت ارز 4200 تومانی است، افزود: بررسیها نشان میدهد که تاکنون در مجموع دارو و تجهیزات پزشکی، حدود 800 میلیون دلار برای تخصیص ارز به بانک مرکزی فهرست داده شدهاست.
وی با بیان اینکه به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، در حدود 290 میلیون دلار ارز برای کالاهای ویژه مقابله و درمان کرونا، تخصیص یافته، افزود: به این ترتیب، رقم چندانی ارز تخصیصی برای دارو و تجهیزات پزشکی باقی نمیماند و این وضعیت نگرانکننده است.
نجفیعرب با بیان اینکه در چنین وضعیتی، امکان ثبت سفارشات جدید در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، به حداقل رسیدهاست، گفت: یکی از پیشنهادهای بخشخصوصی به دولت که در جلسات همفکری با مسولان دولتی مطرح شده، کاهش ارز تخصیصی به کالاهایی است که سلامت را به خطر میاندازد، مانند روغن و شکر، و تخصیص ارز مربوط به این کالاها به دارو است.
وی در همین رابطه تصریح کرد که موضوع ارز و راهکارهایی عملیاتی بخش خصوصی حوزه سلامت، در جلسات کارگروه مشترک کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران و تشکلهای این حوزه مورد بررسی و تصمیمگیری قرار خواهد گرفت و نتایج آن به دولت اعلام خواهد شد.
نظر خود را بنویسید