در کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران مطرح شد

لزوم تسریع روند بهره برداری از فرصت برجام در صنعت نفت

...

سی‌و‌دومین نشست کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران به محلی برای گپ‌و‌گفت اعضای این کمیسیون پیرامون فرصت‌های طلایی قراردادهای نفتی ایران با شرکت‌های خارجی و به طور کلی، ورود سرمایه‌گذاران خارجی به این حوزه، تبدیل شد.


اعضای این کمیسیون که جمعی از فعالان اقتصادی و کارآفرینان حوزه صنعت و تجارت نفت و انرژی هستند، بر این باورند که قراردادهای نفتی می‌تواند علاوه بر توسعه صنعت نفت کشور، ضریب امنیت کشور در برابر تهدیدات خارجی را ارتقا دهد.
در این میان، منصور معظمی رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران که ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران- ایدرو- را نیز در دست دارد، معتقد است که سرمایه‌گذاران خارجی پاشنه‌ها را پس از برجام برای حضور در صنایع ایران بالا کشیده‌اند و برای اثبات ادله خود، به امضای چندین قرارداد صنعت خودروسازی کشور با شرکای خارجی طی ماه‌های اخیر اشاره کرد و در این جلسه، توضیحاتی در خصوص جزئیات این قراردادها ارائه داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، معظمی با بیان اینکه برجام یک فرصت طلایی و استثنایی برای بخش‌خصوصی و دولت بوده و هست، گفت: برجام، نه فتح‌الفتوح است و نه خیانت، بلکه صرفاً یک فرصت تکرارناشدنی برای اقتصاد کشور است.


وی با اشاره به اینکه برای بهره‌مندی از فرصت برجام، باید فنون مذاکره با خارجی‌ها را بلد بود، افزود: به‌رغم وجود قراردادهای جدید نفتی، اما هنوز وزارت نفت هیچ قراردادی را با شرکت‌های بین‌المللی نهایی نکرده است که جای سوال دارد.
رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران با بیان اینکه صنعت نفت، موتور محرکه اقتصاد کشور است، افزود: اگرچه شرکت‌های خارجی به خوبی از قراردادهای جدید نفتی ایران استقبال کردند، اما وزارت نفت همچنان تامل می‌کند و در شرایطی که کشور در رکود است، از تعیین تکلیف قراردادهای نفتی خودداری می‌کند.


استفاده صنعت خودرو از ظرفیت پسابرجام
رییس سازمان ایدرو سپس، با تقدیر از وزیر صنعت، معدن و تجارت در مواجهه با فرصت‌های پسابرجام، گفت: تا پایان سال جاری، شش قرارداد بزرگ در صنعت خودروسازی کشور نهایی خواهد شد.
به گفته معظمی، به دنبال این قراردادها و تحول در صنعت خودروسازی کشور، مردم تا پایان سال 2017 میلادی سوار بر خودروهایی خواهند شد که از کیفیت و استاندارد روز دنیا برخوردار است.
معظمی هم‌چنین از امضای قرارداد 70 میلیون یورویی میان ایران و بلژیک برای تولید گیربکس اتوماتیک در کشور خبر داد و عنوان کرد که شرکت سیتروئن نیز طی امضای قراردادی با شرکت سایپا، اقدام به سرمایه‌گذاری 160 میلیون دلاری در ایران کرده است. به گفته معظمی، بر اساس این قرارداد، مشارکت دو شرکت به صورت 50-50 است و آورده شرکت سایپا در این قرارداد، سایت کاشان است.
وی همچنین به قرارداد میان سازمان ایدرو و رنو فرانسه اشاره کرد و افزود: سهم دو طرف در این قرارداد بر پایه 60 درصد سهم رنو و 40 درصد سهم ایدرو است و ارزش این قرارداد نیز 900 میلیون یورو است. به گفته وی، این قرارداد طی 15 اسفند ماه سال جاری با ثبت شرکت مشترک میان دو طرف، به طور رسمی آغاز خواهد شد.
معظمی در عین حال از امضای قرارداد میان فولکس‌واگن و شرکت ماموت خبر داد و گفت: اگرچه گروه خودروسازی ایران‌خودرو به دنبال امضای این قرارداد بود اما شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت اصرار داشت که قرارداد میان فولکس‌واگن با شرکت‌های متعلق به بخش‌خصوصی بسته شود.


به گفته وی، در قالب 6 قرارداد جدید در صنعت خودرو کشور، 3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در این بخش جذب شده است.
به گفته رییس سازمان ایدرو، قرارداد همکاری میان ایران‌خودرو و پژو فرانسه بسته شده ‌است و این در حالی است که قرارداد همکاری خودروسازی بنز آلمان نیز اواسط اسفندماه امسال امضا خواهد شد.
معظمی سپس افزود: بنابراین شرکت‎‌های بزرگ خودروسازی خارجی همکاری با ایران را در قالب قراردادهای بلندمدت و سرمایه‌گذاری آغاز کرده‌اند و نمی‌توان گفت که شرکت‌های نفتی نمی‌آیند.
وی گفت: شرکت‌های خارجی آماده ورود به همکاری با بخش‌های مختلف اقتصادی و صنعتی ایران هستند بنابراین باید به وزارت نفت کمک کرد تا قراردادهای IPC نهایی شود.


پیش‌بینی تحولات جدید در نفت جهان
رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران سپس با اشاره به چالش‌های اخیر دولت جدید آمریکا، گفت: به نظر می‌رسد که با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید و به شرط ماندن دولت وی تا پایان دوره ریاست‌جمهوری، صنعت نفت جهان دست‌خوش تغییر و تحولات گسترده‌ای شود.
معظمی با اشاره به مواضع رییس جمهور ایالات متحده آمریکا درباره محیط‌زیست و لغو برخی قوانین دولت گذشته این کشور، گفت: تا به اینجا، ترامپ نشان داده که به دنبال کاهش وابستگی نفتی آمریکا به خاورمیانه است و ممکن است که سیاست‌های وی منجر به کاهش نقش اوپک و تنگه هرمز در دنیای نفت شود.
رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران، با بیان اینکه نهایی کردن قراردادهای نفتی با شرکت‌های خارجی، ضریب امنیت کشور را نیز بالا خواهد برد، افزود: در شرایط کنونی، افکار عمومی جهان بر ضد رییس جمهور آمریکا است و دولتمردان و سیاسیون کشور باید تلاش کنند که با زبان دیپلماتیک، کشور را از هجمه‌های ترامپ به سلامت عبور دهند.
وی در خصوص ضرورت اجرایی کردن قراردادهای نفتی، گفت: به دلیل آنکه در سطح کلان کشور هنوز بر سر ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور اجماع نظر صورت نگرفته، تنش‌ها در این بخش وجود دارد. بنابراین در حال حاضر تنها راه این است که در کشور برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی، اجماع نظر صورت بگیرد.


استفاده از ابزار گاز برای تقویت رابطه با اتحادیه اروپا
حمیدرضا صالحی نایب رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران نیز طی سخنانی، برقراری ارتباط محکم‌تر میان ایران و اتحادیه اروپا را گامی در جهت خنثی کردن مواضع تند دولت جدید آمریکا علیه ایران عنوان کرد و افزود: در این زمینه، ایران می‌تواند با استفاده از ابزار گاز، این رابطه را تقویت کند.
وی با اشاره به ضرورت احداث خط لوله گاز عمان، گفت: این فرصت متاسفانه در دولت‌های گذشته از دست رفت و حال باید با استفاده از توان بخش خصوصی، این پروژه را به اجرا درآورد.


فرصت‌هایی خوبی در اختیار داریم
سیدحمید حسینی عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی کشور نیز در این نشست، گفت: علاوه بر آنکه باید سیاست‌های دفاعی کشور را تقویت کرد، ضرورت دارد که دیپلماسی خارجی و اقتصادی کشور فعال‌تر شده و این دو بخش به صورت هماهنگ گام بردارند.
وی افزود: کشور به رغم چالش‌های اخیر در حوزه بین‌المللی، همچنان فرصت‌هایی در اختیار دارد و در این میان، اتاق‌های بازرگانی نیز باید تلاش کنند تا ارتباطات بین‌المللی خود را تقویت کنند.


لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?48512

نظر خود را بنویسید

ارسال پیام

مطالب مرتبط