طراحی هتل در ایران رقابت را از بهترینهای طراحی هتل در دنیا برد
1394/10/05
3604
این مطلب را به اشتراک بگذارید
در آخرین دوره مسابقه بین المللی تعالی طراحی که یکی از شاخص ترین رقابت ها در زمینه طراحی به شمار می آید، مهندس شیوا آقابابایی موفق به دریافت جایزه برتر در شاخه طراحی هتل شد.
جایزه بزرگ طراحی انجمن طراحان بین المللی انگلستان یکی از بالاترین مدارج صنعت طراحی جهان محسوب می شود. براین اساس جایزه سال 2015 به شرکت مشاور « طرح و آفرینش» برای طراحی مجموعه هتل های بین المللی فرودگاه امام رسید.مجموعه هتلهای Ibis-Novotel فرودگاه امام در سال 2015 از سوی شرکت مهندسین مشاور طرح و آفرینش، پیمانکار طرح و اجرای پروژه، وارد این مسابقه شده بود و در رقابت با پروژه های شاخصی مثل هتل کمپینسکی چانگشا، هتل رفلز جاکارتا، هتل رایشهف هامبورگ، هتل ایبیس استایل ادینبورگ، هتل لی کمپوس روسین (فرانسه)، هتل لونا 2 اشتودیوس بالی، سویس هتل بدروم، لوبو هتل مانیل، هتل و زمین تنیس رینوم گایا آنتالیا، هتل اسپای سیکس سنس اسپانیا، هتل سنتی چرچ سوئیت انگلستان، هتل اپیکورین شیکاگو، هتل تایتانیک شیکاگو و هتل ویرجین شیکاگو موفق به کسب عنوان برنده نهایی رشته طراحی هتل شد. برهمین اساس تندیس این مسابقه در مراسمی که چندی قبل در هتل دورچستر لندن برگذار شد به مهندس شیوا آقابابایی آرشیتکت و طراح داخلی پروژه و مهندس محمد نعمتی رئیس هیات مدیره همین شرکت اعطا شد.
این جایزه به عنوان یکی از معتبرترین جوایز بین المللی در زمینه طراحی هتل شناخته می شود. دریافت چنین نشانی برای اولین بار توسط یک شرکت ایرانی در شرایطی رخ می دهد که همزمان با بهبود فضای بین المللی، امیدها به توسعه صنعت هتل داری در کشور زنده شده است.
برترین چگونه انتخاب می شود؟
در این مسابقات پروژه ها در هر یک از زیرشاخههای این مسابقه در دو مرحله توسط هیأت داوران که از میان چهره های شاخص صنعت طراحی انتخاب شده اند مورد بررسی و داوری قرار میگیرند. معیارهای داوری محتوای فنی و زیباشناختی، خلاقیت، و المانهایی چون مطابقت طرح با اهداف تعریف شده، بودجه، و تمهیدات سلامت و ایمنی هستند. همچنین آراء عمومی که به مدت دو هفته پس از داوری اولیه از طریق سایت رسمی مسابقه اخذ می شوند 30% از امتیاز پروژههای حاضر در مرحله نهایی را تشکیل میدهند. هیأت داوران این مسابقه از چهرهای شناخته شده بینالمللی مانند لوئیس کارنیه، مایکل دیکسون رئیس موزه تاریخ طبیعی لندن و کوین مائو مدیر ارشد طراحی خلاقانه شرکت بوئینگ، بن مک اون مدیر محتوای یوتیوب، جین پترسون مدیر خدمات املاک مستغلات و تسهیلات منطقه بریتانیای شرکت گوگل، دیوید لوئیس مدیرعامل مجموعه سان سیکر لندن، متیو دالبی مدیر آفرینشهای هنری استودیو هرودز، کارولینا کالذادا مدیرعامل موسسه جهانی تحقیقات رنگ، پاتریک تیلور مدیرعامل موسسه رسانهای تایلیست و ترسا دولینگ ویراستار و سردبیر نشریهی شناخت بازار پویا تشکیل شده است.
شیواآقابابایی و شرکت مهندسین مشاور طرح و آفرینش پیش از این نیز در مسابقات بین المللی دیگر حضوری موفق داشتهاند. بر این اساس این شرکت با طراحی هتلهای فروگاهی امام در مسابقه طراحی هتل و اماکن اقامتی انگلیس که توسط نشریه Design et Alبرگزاری میشود و در رقابت با 168پروژه دیگر مانند سوفیتل، شرایتون، کمپینسکی و حیات رجنسی، فرمونت، آیکون، ریتزکارلتون ریورز، ان اچ و ... موفق به کسب عنوان برنده نهایی در بخش مرکز سلامت (SPA) هتل 2015، برنده نهایی در بخش بهترین رستوران هتل 2015 و همچنین فینالیست در بخش بهترین هتل دارای 200 اتاق و بیشتر شدند. لوح افتخار این مسابقات نیز از سوی هیات داوران در شهرپورتوفینو ایتالیا به مهندس شیوا آقابابایی و مهندس محمد نعمتی اعطا شد. همچنین در جریان مسابقه بینالمللی Index که در شهر دبی برگزار می شود، نیز مجموعه هتلهای Ibis-Novotel فرودگاه امام در سال های 2014 و 2015 موفق شد فینالیست در شاخه بهترین پروژه هتل 2015، فینالیست در شاخه بهترین محوطه سازی 2015، فینالیست در شاخه بهترین مرکز سلامت (SPA 2015 ) و فینالیست در شاخه بهترین پروژه هتل 2014 شود. سرمایه گذاری این هتل توسط شرکت توسعه و سرمایهگذاری آریازیگورات وابسته به گروه مالی گردشگری انجام شده است و بهرهبردار آن شرکت Accor فرانسه است.
بیش از یک هزار و 100 هتل در ایران فعالیت میکنند. در میان این هتلها تنها 25 مورد با پنج ستاره از مهمانان خود پذیرایی میکنند. نزدیک به 75 هتل 4 ستاره نیز در کشور فعال هستند. در همین حال فضای ایجاد شده، موجی از امید را به وجود آورده تا با رونق گردشگری در کشور، صنعت هتل داری نیز روند صعودی را پیش گیرد. این در شرایطی است که هتلداری ایرانی نیز منتقدانی دارد. با این وجود حضور هتل های ایرانی در لیست برترینهای دنیا، موجب شده تا نگاه سرمایهگذاران به سمت صنعت هتلداری در ایران تغییر کند. صنعت هتلداری در ایران به دلیل یک دهه تحریمها و کاهش حضور گردشگران خارجی متناسب با پتانسیل های گردشگری کشور رشد نداشتهاست. با این حال حضور هتلهای ایرانی در فستیوال های بین المللی و کسب عناوین جدید موجب شده تا گمانهزنی ها در مورد تقویت صنعت هتل داری در کشور بیشتر شود.
نظر خود را بنویسید