عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، یکی از بزرگترین چالشهای واردکنندگان مواد اولیه برای تولید محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی را کُندی شدید تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی عنوان کرد و پیامد آن را بدقولی واردکنندگان در مقابل تامینکنندگان خارجی و کمبود کالا در کشور برشمرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران با بیان اینکه کُندی تخصیص ارز، منجر به دپوی کالاها در بنادر شده است، افزود: علاوه بر رسوب کالا در بنادر، این مساله، موجب سردرگمی واردکنندگان در مواجهه با تامینکنندگان خارجی کالا شده است؛ یعنی واردکنندگان نمیتوانند تاریخی را برای تامین ارز به تامینکنندگان خود اعلام کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، عطااله اشرفی اصفهانی در ادامه گفت: در هفتههای اخیر مکاتبات بسیاری در این ارتباط از سوی فعالان اقتصادی با کمیسیون کشاورزی اتاق تهران صورت گرفته و ما هم مسایل را به بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی منعکس کردهایم.
او با اشاره به اینکه در ماههای اخیر تخصیص ارز به کالاهای مختلف افزایش یافته توضیح داد: مساله این است که تاریخ قطعی تخصیصها مشخص نیست. متقاضیان ارز نیمایی ظرف 30 تا 60 روز پس از قرار گرفتن در صف تخصیص، ارز مورد نیاز خود را دریافت میکنند اما این بازه زمانی در مورد کالاهایی که ارز 28 هزار و 500 تومانی دریافت میکنند، مشخص نیست و این مساله اسباب سردرگمی و بدقولی فعالان اقتصادی را فراهم کرده است.
اشرفی اصفهانی افزود: موضوع مهم دیگری که بانک مرکزی باید پاسخگوی آن باشد این است که بعد از تخصیص از سوی بانک مرکزی و تامین ریال توسط شرکت واردکننده، متاسفانه تراستیهای بانک مرکزی به موقع اقدام به ارائه سوئیفت (رسید حواله پول) به شرکتها نمیکنند و البته پاسخگو هم نیستند. مواردی وجود دارد که تخصیص ارز و تامین ریال نیز صورت گرفته و 90 روز هم گذشته اما هیچ سوئیفتی به شرکت واردکننده نداده نشده است و این بینظمی منجر به کمبود کالا در مورد کالاهای اساسی خواهد شد. از این رو تقاضای ما این است که بانک مرکزی در این زمینه به واردکنندگان پاسخگو باشد و به فرآیند تامین، خرید ارز و ارائه سوئیفت به شرکتهای تامینکننده کالا سرعت ببخشد.