در دومین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران مطرح شد

پایش و بهبود فضای کسب‌وکارهای حوزه سلامت

تاریخ 1402/06/14 ساعت 14:26

در دومین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، اهداف و برنامه‌های این کمیسیون برای یک دوره دو ساله به بحث و بررسی گذاشته شد و با اشاره به چالش‌هایی مانند قیمتگذاری دستوری، عدم تخصیص به‌موقع ارز و کمبود نقدینگی ریالی واحدهای تولیدکننده و واردکننده، مساله پایش فضای کسب‌وکارهای حوزه سلامت به عنوان دستورکار اصلی کمیسیون تعیین شد.

 

اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، دومین جلسه خود را با حضور رئیس اتاق تهران برگزار کردند، تا اهداف، ماموریت‌ها و برنامه‌های این کمیسیون تخصصی را برای دو سال آینده مشخص کنند. در این جلسه «پایش و بهبود فضای ‌کسب‌وکارهای حوزه سلامت به منظور برون‌رفت از مشکلات و معضلات این حوزه» به عنوان یکی از مهمترین ماموریت‌های این کمیسیون مورد توافق قرار گرفت.

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران، طی سخنانی با اشاره به اینکه فعالیت کمیسیون‌های تخصصی، فرصتی را برای طرح مباحث زیربنایی، علاوه بر بررسی مسایل روز ایجاد می‌کند، ادامه داد: ساختار وزارت بهداشت، ساختاری نامناسب و سراسر دچار تعارض منافع است که برای بخش‌های بهداشت و درمان، آموزش پزشکی، دارو، غذا و حوزه آرایشی و بهداشتی تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع گستردگی فعالیت‌های این وزارتخانه مشکل‌ساز است. به همین دلیل شایسته است که این کمیسیون در ارتباط و تعامل با اندیشکده حکمرانی شریف و مراکز علمی مرتبط، در این زمینه بررسی کارشناسی عمیقی داشته باشد.

او افزود: در قانون اساسی عنوان نشده است که وزارت بهداشت در امر تولید درمان ورود داشته باشد و در این بخش نوعی تعارض با بخش خصوصی پیدا کرده است؛ بنابراین، بررسی و تلاش برای حل این تعارض‌ها می‌تواند به عنوان بخشی از برنامه‌های این کمیسیون مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه این جلسه، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران نیز سخنان آغازین خود را به وضعیت نامناسب تولیدکنندگان دارو از حیث کمبود نقدینگی معطوف کرد و گفت که بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل آنچه الزام به پرداخت مابه‌التفاوت در طرح دارویار عنوان شده است به دادگاه جرایم اقتصادی معرفی شده‌اند و تعیین جرایم با توجه به بحران نقدینگی شرکت‌های داروسازی چیزی از این صنعت باقی نمی‌گذارد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمد عبده‌زاده با بیان اینکه 50 درصد ثبت سفارش‌ها به دلیل نبود ریال، از طرف شرکت‌ها مورد پیگیری قرار نمی‌گیرد، گفت: این مساله به منزله کاهش واردات دارو و مواد اولیه آن است که ‌می‌تواند در آینده چالش جدی در بازار ایجاد کند. هم‌چنین وزارت بهداشت در برخی اقلام تولیدی، به‌رغم افزایش قیمت تمام شده، قیمت‌های پایینی تعیین می‌کند که این مساله هم به زودی چالش‌برانگیز خواهد بود.

در ادامه این جلسه اعضا به دستور اصلی این نشست پرداختند و در این بخش مریم فدایی معاون امور کمیسیون‌ها و هیات نمایندگان اتاق تهران، ضمن ارائه برنامه‌های پیشنهادی و اهداف کمیسیون اقتصاد سلامت، به موضوعاتی نظیر ماموریت این کمیسیون، محورهای عملکرد آن، برنامه‌های عملیاتی، فرآیند اجرای برنامه‌ها و اهداف و شاخص‌های کلیدی عملکرد پرداخت.

پس از آن، اعضای کمیسیون نیز نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با برنامه کمیسیون طی دو سال آینده ارائه کردند که بحث و بررسی درباره موضوعات مرتبط با نوآوری و فناوری در حوزه سلامت نظیر هوش مصنوعی و رباتیک در این حوزه، ضرورت توسعه اکوسیستم سلامت و پیگیری تصحیح رویه‌های حاکم بر دریافت هزینه‌های IRC از آن جمله بود. در نهایت مقر شد که نقطه‌نظرات و پیشنهادات ارائه شده در تدوین برنامه نهایی لحاظ شود.