تعدادی از اعضای دوره نهم هیات نمایندگان اتاق تهران که برای دور دهم نامزد نشده و تصمیم گرفتند میدان رقابت را به چهرههای دیگر و بهخصوص جوانان واگذار کنند، متفقالقول از همه اعضای اتاق دعوت کردند تا در انتخابات مشارکت فعال داشته باشند و برای انتخاب نمایندگان خود پای صندوقهای رأی بروند.
دهمین ماراتن انتخاب صاحبان جدید کرسیهای هیات نمایندگان اتاق تهران روز بیستم اسفندماه 1401 در سالن 38 نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود و واجدان شرایط میتوانند از ساعت 8 الی 18 با حضور در این محل، نمایندگان خود را برای حضور در پارلمان بخش خصوصی پایتخت انتخاب کنند.
زمان زیادی به برگزاری دهمین دوره انتخابات هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی باقی نمانده و مهلت تبلیغات حدود 180 کاندیدای این دوره از انتخابات نیز به پایان خود نزدیک میشود. با پایان این شمارش معکوس، نوبت به فعالان اقتصادی دارنده کارتهای بازرگانی و عضویت میرسد که با مشارکت خود، سرنوشت این انتخابات و مسیر حرکت پارلمانهای بخش خصوصی طی چهار سال آینده را تعیین کنند.
در همین رابطه، تعدادی از اعضای نهمین دوره هیات نمایندگان اتاق تهران که در دور دهم انتخابات حضور نیافته تا فضا را برای چهرههای جدید به خصوص جوانان باز کنند. این چهرههای نامآشنای بخش خصوصی مانند محمدرضا انصاری و محمد امیرزاده که در هیات رئیسه اتاق ایران حضور داشتند، ناصر ریاحی که در چهار سال گذشته عضو هیات رئیسه اتاق تهران بود، محمد لاهوتی رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات، احمد صادقیان و مهدی معصومی از اعضای فعال حوزه کشاورزی، با اشاره به آثار مشارکت فعال کنشگران اقتصادی، خواستار حضور همه واجدان شرایط رأیدهی در این انتخابات و صیانت از جایگاه اتاق تهران شدند.
تریبون اتاق، مقدس است
محمد لاهوتی که در دوره نهم هیات نمایندگان اتاق تهران، ریاست کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران را برعهده داشت در گفتوگو با روابط عمومی اتاق تهران بر ضرورت مشارکت فعالان اقتصادی در انتخابات تاکید کرد. او با اشاره به برخی اقدامات و دستاوردهای اتاق تهران در دوره نهم هیات نمایندگان گفت: طی دو دورهای که ما افتخار داشتیم با رای فعالان اقتصادی استان تهران در اتاق حضور داشته باشیم، اتفاقات خوبی رقم خورد، این دستاوردها اگرچه کافی نبود، اما تغییرات اساسی در عملکرد پارلمان بخش خصوصی به وقوع پیوست.
او با بیان اینکه ورود فعالان واقعی حوزه تولید و تجارت به اتاق میتواند راهگشا و گرهگشای فعالیتهای اقتصادی کشور باشد، افزود: تنها حلقه واسط میان فعالان اقتصادی و حاکمیت، اتاقهای بازرگانی هستند؛ ضمن اینکه تریبون و کرسیهای اتاقهای بازرگانی مقدس هستند و کسانی که بر این صندلیها تکیه میزنند و در پشت این تریبونها قرار میگیرند، در وهله نخست باید صداقت کلام داشته باشند و باید بتوانند با استدلال قوی، مطالبات بخش خصوصی را مطرح کنند. اگر مطالبهگری از سر دلسوزی و صادقانه باشد و منافع شخصی و بنگاهی در آن نهفته نباشد، دولتمردان به این مسایل توجه نشان خواهند داد.
مشارکت بیشتر برای مطالبهگری بهتر
احمد صادقیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، هم از ضرورت مشارکت همهجانبه فعالان اقتصادی در انتخابات سخن گفت و افزود: مشارکت هرچه بیشتر به طور قطع در پیگیری مسایل و برقراری ارتباط با دولت اثرگذار است. او با اشاره به افزایش دو برابری اعضای اتاق تهران گفت: انتظار میرود که سطح مشارکت در انتخابات نیز به همین نسبت افزایش پیدا کند. ما در 20 اسفند این مشارکت را به چشم خواهیم دید و اثرات آن را هم در چهار سال آینده مشاهده خواهیم کرد.
مشارکت فعال برای انتخاب شایستهترینها
ناصر ریاحی، خزانهدار و عضو هیات رئیسه اتاق تهران در دور نهم، با ابراز امیدواری نسبت به اینکه فعالان اقتصادی حضور در انتخابات 20 اسفندماه را وظیفه و تکلیف خود بدانند، افزود: خوشبختانه انتخابات در چند دوره گذشته، ماهیتی جدی به خود گرفته و هرچه مشارکتکنندگان در این انتخابات بیشتر باشند، افراد شایستهتری به پارلمان بخش خصوصی راه مییابند.
او گفت: برخلاف انتخاباتهایی که در عرصه سیاسی و عمومی برگزار میشود، انتخابات اتاقها هویتی حرفهای داشته و فعالان اقتصادی به خوبی میتوانند در مورد عملکرد نمایندگان خود قضاوت داشته باشند و به این ترتیب، قطعا شایستهترینها را انتخاب میکنند. بنابراین مشارکت بالا در این انتخابات بسیار حائز اهمیت بوده و پشتوانه رای بالا برای منتخبان نیز مهم است.
به گفته ناصر ریاحی، رأی بالای منتخبان در افزایش قدرت چانهزنی و مطالبهگری آنان اثرگذار خواهد بود و البته آنان مسئولیت بیشتری را بر گرده خود احساس خواهند کرد.
چراغ این خانه را روشن نگه داریم
محمدرضا انصاری، عضو هیات رئیسه اتاق ایران، هم درباره حضور اعضای اتاق در انتخابات گفت: شاید چنین تصور شود که اتاق در عرصه سیاستگذاری نقشی ندارد یا نقش آن کاهش پیدا کرده است. اما چراغ خانه فعالان بخش خصوصی هنوز روشن است و نمایندگان عضو این پارلمان با تحلیل سیاستها، بیان هشدارها و اظهارنظرها میتوانند سیاستگذاران را برای اتخاذ تصمیماتی بهتر راهنمایی کنند. حتی اگر این راهنماییها شنیده نشود و صرفا در تاریخ ثبت شود.
او با بیان اینکه مواضع بخش خصوصی در میان فعالان اقتصادی و ارکان حاکمیت مستمع دارد، افزود: آنها که حسننیت دارند به این نقدها و توصیههای دلسوزانه توجه میکنند و مهم است که بزرگترین نهاد بخشخصوصی پایدار و محکم بماند و در رشد و توسعه کشور نقش موثر خود را ایفا کند. تحکیم این نهاد نیز در وهله نخست بر عهده فعالان اقتصادی است که در رویدادهای مربوط به آن از جمله انتخابات مشارکت کنند. ما راهی جز حمایت از این نهاد نداریم.
این درد مشترک جدا جدا درمان نمیشود
محمد امیرزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران که در دور نهم در ترکیب هیات رئیسه اتاق ایران حضور داشت هم مشارکت بیشتر فعالان اقتصادی را نشانه پایبندی آنان به مسئولیتهای اجتماعی دانست و گفت: مشارکت فعالان بخش خصوصی به این دلیل است که آنها در فضای کسبوکار از درد مشترکی رنج میبرند و میدانند که برای درمان آن باید دست به دست هم دهند. انتظار این است که در سایه این مشارکت افراد شایسته و توانمندی انتخاب شوند.
دفاع از آخرین سنگر
مهدی معصومی اصفهانی با اشاره به اینکه از حضور در دوره آتی هیات نمایندگان برای ورود چهرههای جدید و تازهنفس به ساختار پارلمان بخش خصوصی انصراف داده است، گفت: اتاقهای بازرگانی، آخرین سنگر بخش خصوصی هستند و در صورت تعلل ما آن را هم از دست خواهیم داد و همه اختیارمان به دست دولت میافتد. به همین دلیل فعالان اقتصادی برای حفظ جایگاه این نهاد باید سنگ تمام بگذارند و در بیستم اسفندماه پای صندوقهای رای حاضر شوند.