هم‌زمان با روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی آغاز شد

طرح رتبه‌بندی تشکل‌های عضو اتاق بازرگانی تهران

تاریخ 1401/05/22 ساعت 14:57

اتاق بازرگانی تهران همزمان با روز ملی تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی، طرح رتبه‌بندی تشکل‌های عضو خود را آغاز کرد و در یک نشست توجیهی که با حضور مسوولانی از اتاق تهران و ایران برپا شد، روند ارزیابی و رتبه‌بندی برای نمایندگان تشکل‌ها تشریح شد.

همزمان با روز ملی تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی، نشست توجیهی طرح رتبه‌بندی تشکل‌های عضو اتاق بازرگانی تهران با حضور دبیرکل اتاق تهران، مدیر مرکز رتبه‌بندی اتاق ایران، مدیر امور تشکل‌ها و مسئولیت اجتماعی اتاق تهران و جمعی از دبیران و اعضای هیات مدیره تشکل‌های اقتصادی عضو اتاق تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه، دبیرکل اتاق تهران، در سخنانی با گرامیداشت روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی و یادآوری اینکه پس از نزدیک به چهار سال از تشکیل واحد مدیریت امور تشکل‌ها و مسئولیت اجتماعی در مجموعه اتاق تهران و توسعه فعالیت‌های این نهاد در حیطه توانمندسازی تشکل‌های اقتصادی، در حال حاضر حدود 30 تشکل در عضویت اتاق تهران قرار دارند، از آمادگی این اتاق برای دریافت پیشنهادها و راهکارهای فاخر و گره‌گشا در راستای موضوعات حمایتی، از تشکل‌ها خبر داد.

بهمن عشقی افزود: با یکپارچه‌سازی تشکل‌ها باید نسبت به رفع و حذف حفره‌های موجود در حوزه‌های اقتصادی و کسب‌و‌کار در کشور، تلاش کرد و با حضور تشکل‌های توانمند، از اتاق بازرگانی یک نهاد مدنی مقاوم و صاحب تاب‌آوری اقتصادی ساخت که راهنمایی‌ و راهکارهای تاثیرگذار به بنگاه‌ها و همین‌طور به دولت و حاکمیت ارائه می‌دهد.

دبیرکل اتاق تهران، با تاکید بر اینکه تشکل‌ها باید ادبیات گفت‌و‌گو و تعامل اتاق بازرگانی با حاکمیت را تبیین کنند، گفت: تشکل‌ها باید به سقفی مطمئن برای اعضای خود بدل شوند و در این مسیر، بازآفرینی قدرت و هویت را به طور جدی دنبال کنند.

در این جلسه، همچنین غلامرضا ملکی، مدیر امور تشکل‌ها و مسئولیت اجتماعی اتاق تهران، طی گزارشی به اقدامات صورت گرفته از سوی این واحد از سال 96 تاکنون پرداخت و با بیان اینکه اتاق تهران در سال 99، رتبه نخست را در میان اتاق‌های سراسر کشور از حیث عضویت تشکل‌ها به دست آورد، گفت: اتاق تهران طی این مدت اقدام به تاسیس خانه تشکل‌ها کرد که این مکان به محلی برای تشکیل جلسات و گردهمایی‌های تشکل‌های عضو اتاق تهران تبدیل شده است.

وی همچنین، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه تشکل‌ها، از جمله دوره MBA دبیران و اعضای هیات مدیره تشکل‌ها و نیز اعطای تسهیلات و کمک‌های مالی به تشکل‌ها برای خرید ساختمان و محل دفاتر این بخش از سمن‌های کشور اشاره کرد و یادآور شد که تشکل‌ها می‌توانند از خدمات متنوع اتاق تهران بهره‌مند شوند.

در ادامه این جلسه، سپیده امیدی، مدیر مرکز رتبه‌بندی اتاق ایران، به تشریح روند ارزیابی و رتبه‌بندی تشکل‌های عضو اتاق تهران و برنامه‌های این مرکز در این رابطه پرداخت و با بیان اینکه حکمرانی، تاثیرگذاری در سیاست‌ها، عضویت، تنظیم‌گری و خدمات، از جمله شاخص‌های ارزیابی تشکل‌هاست، تصریح کرد که در خصوص ارزیابی و رتبه‌بندی تشکل‌های عضو اتاق تهران، فرم‌های خوداظهاری در اختیار تشکل‌های این اتاق قرار گرفته و پس از تکمیل آن و ارزیابی شاخص‌های موردنظر، تشکل‌ها رتبه‌بندی می‌شوند.

وی در عین حال، خاطرنشان کرد که با رتبه‌بندی تشکل‌ها، نقاط ضعف و قوت آنها مشخص و عارضه‌یابی شده و با کمک اتاق ایران و اتاق تهران، توانمندسازی و رفع نقاط ضعف آنها در دستورکار قرار می‌گیرد.

در پایان این نشست و پس از تشریح گزارش (اینجا دریافت کنید) روند ارزیابی و رتبه‌بندی تشکل‌های اتاق تهران از سوی مدیر مرکز رتبه‌بندی اتاق ایران، به پرسش‌ها و ابهاماتی که از سوی مسولان تشکل‌های حاضر در این جلسه مطرح شده بود، از سوی مدیر امور تشکل‌ها و مسولیت اجتماعی اتاق تهران و مدیر مرکز رتبه‌بندی اتاق ایران پاسخ داده شد.