در نوزدهمین جلسه کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران بررسی شد

توسعه شرکت‌های مهندسی نفت‌و‌گاز با ابزارهای هوش مصنوعی

تاریخ 1401/03/07 ساعت 09:34

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در شرکت‌های مهندسی، موضوعی بود که در نوزدهمین جلسه کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه رئیس کمیسیون توسعه کسب‌و‌کار انجمن مهندسی و ساخت صنایع نفت و نیرو، به ارائه توضیحاتی پیرامون ضرورت به‌کارگیری ابزارهای هوش مصنوعی در صنعت نفت و انرژی کشور پرداخت و به گفته وی، استفاده از این ابزار، تا حدی می‌تواند کمبود نیروی مهندسی در شرکت‌ها که عمدتا ناشی از مهاجرت این افراد صورت گرفته، جبران کند.

حامد قدیم، با این توضیح که در سطح جهانی نیز به کار‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه مهندسی، همچنان نگرانی‌های جدی نزد ذی‌نفعان دارد و بسیاری استفاده از این ابزار در کنار نیروی انسانی را اخلاقی نمی‌دانند، یادآور شد که طی هم‌فکری بخش‌خصوصی، کاربرد هوش مصنوعی در شرکت‌های مهندسی فعال در ایران قابل ارزیابی و به‌کارگیری خواهد بود.

در این جلسه، پس از ارائه توضیحات تکمیلی از سوی عضو انجمن مهندسی و ساخت صنایع نفت و نیرو و آمادگی اعضای کمیسیون انرژی اتاق تهران برای گفت‌و‌گوهای بیشتر پیرامون این موضوع، تشکیل کارگروه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت و نیرو، مورد تصویب قرار گرفت تا در این کارگروه، هم‌فکری بیشتری برای بررسی آن صورت گیرد.

در این جلسه همچنین، رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، به بیان برخی اخبار و اتفاقات حوزه انرژی طی هفته‌های اخیر پرداخت و با اشاره به گزارش اخیر گمرک ایران در رابطه با صادرات روزانه حدود 5.3 میلیون لیتر بنزین از کشور طی سال گذشته، خاطرنشان کرد که برآوردها نشان می‌دهد که ارزش هر لیتر بنزین صادراتی کشور حدود 38 سنت است که با توجه به نرخ متوسط دلار به قمیت 25 هزار تومان، ارزش هر لیتر بنزین صادراتی ایران رقمی در حدود 9 هزار تومان برآورد می‌شود.

وی همچنین در توضیح خبر دیگری، به آخرین گزارش منتشر شده از سوی اوپک اشاره کرد که بر اساس آن، تولید نفت کشورهای عضو این گروه نفتی، طی ماه آوریل 2022، به روزانه 28 میلیون و 648 هزار بشکه رسیده که نسبت به ماه پیش از آن، حدود 153 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

 


نظر بینندگان:

(Roya Mohammadi ) Import EXPORT (1401/03/07 )