فعالان اقتصاد دیجیتال در سومین نشست کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، پیرامون طرح پیشنهادی و جایگزین بخشخصوصی در ارتباط با صیانت از داراییهای دیجیتال به گفتوگو نشستند و اصلاح قانون تجارت الکترونیک رو کلید زدند.
در سومین جلسه کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، گزارشی از پیشرفت تدوین و زمینهسازی برای تصویب طرح صیانت از داراییهای دیجیتال که از سوی بخشخصوصی تنظیم شده، مورد نقد و بررسی فعالان اقتصاد دیجیتال قرار گرفت. در این رابطه، نمایندگانی از شرکت ققنوس، به ارائه توضیحاتی درباره این گزارش پرداختند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمدجواد صمدیراد از شرکت ققنوس، با اشاره به اینکه مجموعهای از گروههای صنفی به همراه انجمن فینتک و سازمان نظام صنفی رایانهای، بسته پیشنهادی بخشخصوصی در این حوزه را تهیه و به مجلس ارائه کردهاست، تصریح کرد که از سوی تشکلها و فعالان حوزه دیجیتال، تاکنون طرحهای مختلفی برای ساماندهی رمز ارزها به مجلس ارائه شده و در نهایت نیز، با تصمیم رئیس مجلس، تمامی این طرحها در دست بررسی است و طرح اخیر مجلس نیز فعلا از دستورکار بررسی خارج شدهاست.
وی همچنین تصریح کرد که بخشخصوصی به دنبال تدوین لایحه پیشنهادی برای اصلاح قانون تجارت الکترونیک است تا زیرساختهای قانونی برای تحول اقتصاد دیجیتال در کشور قراهم شود. صمدیراد همچنین ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری دارایی دیجیتال و تسریع در تشکل آن را گامی در راستای رفع ریسکهای حاکمیتی موجود عنوان کرد.
در این جلسه همچنین، در رابطه با طرح اجباری شدن نماد اعتماد الکترونیک برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بحث شد. فعالان اقتصاد دیجیتال معتقدند که بر اساس آئیننامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی، شرکتهای پرداختیار ملزم به ثبت اینماد برای پذیرندگان خود هستند که مشکلاتی را برای صرافیهای رمز ارز ایجاد کردهاست. در همین ارتباط، تصریح شد که سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در تعامل با بانک مرکزی به دنبال کاهش آثار زیانبار این طرح است و راهکارهایی نیز برای تسهیل در صدور مجوز دریافت اینماد مورد بحث قرار گرفته است.
در ادامه این جلسه، معرفی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در دستورکار قرار گرفت. بر اساس برنامههای کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، طی جلسات این کمیسیون، بررسی و آشنایی با تشکلها و انجمنهای عضو با حضور صاحبان این تشکلها در دستورکار قرار میگیرد.
امیرحسین کاراگاه عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در این نشست، به آسیبشناسی فرآیندها و چرخههای معیوب تصمیمگیری در برابر توسعه این صنعت در کشور پرداخت و در عین حال، دستاوردهای این صنعت در ایران را برشمرد.
در همین ارتباط و پس از بحث و گفتوگوی میان اعضای کمیسیون، مقرر شد تا گزارشهای تخصصی دیگری از صنایع فعال در بیوتکنولوژی، فینتک و فناوری اطلاعات و ارتباطات، تهیه و تدوین شود و با موشکافی دقیق تصمیمگیری و سیاستگذاریهای غلط در صنایع مختلف، آثار و تبعات آن به اطلاع تصمیمگیران کشور برسد.