نمایندگان بخش خصوصی در دو کمیسیون «اقتصاد سلامت» و «اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال» در نشستی مشترک به بررسی راههای همکاری و اشاعه فناوریهای نوآورانه و تحولات دیجیتال به حوزه اقتصاد سلامت شدند. در این نشست همچنین مساله IRC که هزینه بالایی به بخش خصوصی تحمیل میکند، مطرح شد.
کنشگران حوزه تحول دیجیتال و فناوری در کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران طی نشست آنلاین مشترکی با اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت این اتاق پیرامون چگونگی ورود تحولات فناورانه به کسبوکارها و بنگاههای حوزه سلامت کشور به گفتوگو نشستند. این نشست که به بهانه شروع به کار مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و معرفی این مرکز برگزار شد، فرصتی بود تا مطالبات و انتظارات کارآفرینان بخش دارو و تجهیزات پزشکی از مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران مرور شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، همچنین در این نشست، گزارشی از روند اتفاقات اخیر در حوزه IRC و عاقبت مصوبه چندی پیش در خصوص بازنگری در هزینههای این بخش از سوی سازمان غذا و دارو، مورد نقد و بررسی قرار گرفت. همچنین اعضای هیات رئیسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، تحلیل خود پیرامون انتخابات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی که به تازگی برگزار و اعضای جدید هیات رئیسه این تشکل انتخاب شدند، مطرح کردند.
برگزاری انتخابات سندیکای صنایع دارویی
در این جلسه، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، ابتدا پیرامون هفتمین دوره انتخابات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی توضیحاتی داد.
محمود نجفیعرب، با اشاره به اینکه سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در سال 1371 تاسیس شد، انتخابات اخیر این تشکل بزرگ را بیسابقه عنوان کرد و یادآور شد که این انتخابات در فضای رقابتی جدی و با مشارکت تمامی اعضای سندیکا برگزار شد.
هاله حامدیفر، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، نیز پیرامون این انتخابات، با اشاره به اینکه در این کارزار، دو فهرست انتخاباتی برای تصاحب 7 کرسی هیات مدیره به رقابت پرداختند، تعداد نامزدهای این دوره از انتخابات را 19 نفر عنوان کرد که در نهایت با رای فعالان اقتصادی، محمد عبدهزاده، عباس کبریاییزاده، مهدی پیرصالحی، محمود نجفیعرب، هاله حامدیفر، مرتضی خیرآبادی، علی مهرآمیزی به عنوان اعضای هفتمین دوره هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران انتخاب شدند. همچنین به گفته حامدیفر، فرامرز اختراعى و حسن رياحى به عنوان اعضای علیالبدل و فضلالله حيدرنژاد ثانی و مهدی بخشايش به عنوان بازرس انتخاب شدند.
تلاش برای اجرای مصوبه هیات مقرراتزدایی
در ادامه این جلسه، حمیدرضا محمدی، دبیرکل فدراسیون اقتصاد سلامت، طی سخنانی با اشاره به اینکه مصوبه کمیته مقرراتزدایی وزارت اقتصاد طی شهریورماه امسال بر بازنگری هزینههای IRC از سوی سازمان غذا و دارو تاکید کردهاست، افزود: به رغم صدور و ابلاغ این مصوبه، سازمان غذا و دارو همچنان رویههای قبلی را دنبال میکند از این رو، از سوی فدراسیون اقتصاد سلامت طی نامهای به معاون اول رئیسجمهور نسبت به این رویه اعتراض فعالان اقتصادی را اعلام کردیم.
در ادامه، سید سجاد حسینی، از اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، طی گزارشی به بررسی هزینههای IRC و تعرفه صدور پروانه خدمات بهداشتی و پزشکی پرداخت. وی تعداد IRCهای گروه کالایی سلامت را 800 هزار قلم کالا عنوان کرد و با بیان اینکه به طور متوسط هر ماه 9 هزار IRC در سازمان غذا و دارو صادر میشود، یادآور شد که هزینه دریافتی بابت صدور سالانه 1150 میلیارد تومان است.
پس از این گزارش، اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران نسبت به تحمیل هزینههای این بخش بر بنگاهها به ویژه در سالی که به جهش تولید نامگذاری شده، انتقاد کردند و بر ادامه مکاتبات با رئیسجمهور و معاون اول برای رسیدگی به این موضوع تاکید کردند.
کمک به ایجاد نوآوری در اقتصاد سلامت
در بخش دیگر این جلسه، فرزین فردیس، نایبرئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، در توضیحاتی با اشاره به اینکه بررسیها و مطالعات این کمیسیون نشان میدهد که بسیاری از اتاقهای بازرگانی در سراسر جهان، با ایجاد مراکز تعالی و نوآوری، خدمات مبتنی بر رشد فناورانه بنگاهها را در پیش گرفتهاند، تصریح کرد که پس از مطالعات و همفکری بسیار، سرانجام طی تابستان امسال تاسیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران مورد تصویب هیات رئیسه اتاق تهران قرار گرفت و در حال حاضر نیز ساختار و برنامهها و ماموریتهای این مرکز تببین شدهاست.
به گفته وی، مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران به دنبال آن است تا به صنایع بزرگ در کشور کمک کند تا بر مدار نوآوری حرکت کنند و امکان تعامل و ارتباط میان استارتآپها و بنگاهها فراهم شود.
پس از وی، هاتف خرمشاهی، مسئول اجرایی مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران به تشریح و توضیح مدل عملیاتی این مرکز پرداخت. وی با ذکر این نکته که سهم ایران از خلق ارزش تحویل دیجیتالی در جهان طی مدت ده ساله 2016 تا 2025 میلادی در حدود 750 میلیارد دلار برآورد میشود، تصریح کرد که عدم تعامل و مشارکت راهبردی میان شرکتهای بزرگ و متقدم و شرکتهای نوپا و دانشمحور یکی از چالشهای عمده رشد و ارتقای سمت عرضه و تقاضای اقتصاد نوآوری است.
وی با بیان اینکه نسل چهارم مراکز نوآوری، بر پایه تعامل بازار و شرکتهای متقدم استوار شده است، تسهیل به تجاریسازی و جذب فناوریهای نوین در کسبوکارهای متقدم و نوین، کمک به توسعه بنگاههای نوآوری برای افزایش سهم بازار و کمک به جذب و تامین سرمایه برای نوسازی کسبوکارهای متقدم و شکوفایی کسبوکارهای نوین را بخشی از ماموریتهای مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران عنوان کرد و افزود: چشماندازی که برای این مرکز ترسیم شده، کاهش بیست رتبهای ایران در شاخص سهولت کسبوکار و دستیابی به رتبه زیر 30 در شاخص جهانی نوآوری و نیز زیر 50 در شاخص جهانی کارآفرینی است.
خرمشاهی سپس برخی از درخواستهای مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران از کمیسیون اقتصاد سلامت را معرفی خبرگان صنعت و تجارت سلامت برای مشارکت در طرح همیار نوآوری، همکاری تشکلهای حوزه سلامت برای ارائه نقشه آمادگی فناوریهای سلامت، معرفی شرکتهای پیشقدم در این حوزه برای آغاز پروژههای کوچک همکاری با استارتآپها و همچنین مشارکت در طراحی و پیادهسازی ریورس پیچها- رویداد معرفی نیازهای فناورانه- برای شناسایی نیاز اقتصاد سلامت به فناوریهای نوظهور عنوان کرد.
پس از توضیحات مسئول اجرایی مرکز نواوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، از سوی کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، حمیدرضا محمدی دبیرکل فدراسیون اقتصاد سلامت و سجاد حسینی از اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران به عنوان رابطان این کمیسیون با مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران معرفی شدند.
شهاب جوانمردی نایبرئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران نیز در سخنانی، حوزه اقتصاد سلامت را یکی از پیشرانهای توسعه و ارتقای نوآوری در صنایع کشور دانست که میتواند زمینه همکاری مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران و کمیسیون و تشکلهای حوزه اقتصاد سلامت باشد.